
Ο Ίλον Μασκ, ο Τζεφ Μπέζος και ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ είναι μεταξύ των λίγων ανθρώπων στον πλανήτη με καθαρή περιουσία άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Business Insider.
Φορολογία: Πόλος έλξης η Ελλάδα για τους πολυεκατομμυριούχους
Τα μέλη αυτής της ελίτ ομάδας έχουν συγκεντρώσει 12ψήφιες περιουσίες κατέχοντας τεράστιες ποσότητες μετοχών σε μερικές από τις πιο πολύτιμες εταιρείες του κόσμου. Οι περισσότεροι είναι ιδρυτές και είτε νυν είτε πρώην διευθύνοντες σύμβουλοι, και κάποιοι όπως ο Warren Buffett θα ήταν πολύ πλουσιότεροι αν δεν έδιναν δισεκατομμύρια σε φιλανθρωπίες.
Μπορεί να υπάρχουν μόνο 15 δισεκατομμυριούχοι, αλλά ο συνδυασμένος πλούτος τους υπερβαίνει τα 2,2 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg. Αυτό είναι περισσότερο από την κεφαλαιοποίηση αγοράς 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων της μητρικής της Google, Alphabet.
Όλοι εκτός από έναν από αυτούς έχουν γίνει πλουσιότεροι φέτος, προσθέτοντας συνολικά περίπου 360 δισεκατομμύρια δολάρια στην προσωπική τους περιουσία. Η Bank of America (305 δισεκατομμύρια δολάρια), η Coca-Cola (298 δισεκατομμύρια δολάρια) και το Netflix (289 δισεκατομμύρια δολάρια) αξίζουν λιγότερο από αυτούς..
Η αποκλειστική ομάδα… των υπερπλούσιων είναι έτοιμη να επεκταθεί σύντομα.
Τρία μέλη της οικογένειας Walton «κάθονται» σε περιουσίες άνω των 92 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αφού ο καθένας έγινε πλουσιότερος τουλάχιστον 22 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος.
Ίλιγγος πλούτου
Στην λίστα των ατόμων αξίας τουλάχιστον 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που δείχνει την εκτίμηση του Bloomberg για την καθαρή τους περιουσία κατά τη στιγμή της δημοσίευσης, στις δύο πρώτες θέσεις φιγουράρουν Ίλον Μασκ (CEO Tesla και Space X) με περιουσία 241 δισ. δολαρίων και Τζεφ Μπέζος (ιδρυτής της Amazon) με περιουσία 200 δισ. δολαρίων.
Σε τρίτη και τέταρτη θέση συναντάμε τους Μπερνάρ Αρνό (CEO της LVMH) με περιουσία 192 δισ. δολαρίων και Μαρκ Ζάκερμπεργκ (CEO της Μeta) με περιουσία 197 δισ. δολαρίων.
Σε πέμπτη και έκτη θέση βρίσκουμε τους Μπιλ Γκέιτς (ιδρυτή της Microsoft) με περιουσία 158 δισ. δολαρίων και Λάρι Έλισον (συνιδρυτής της Oracle) με περιουσία 152 δισ. δολαρίων.
Στις θέσεις 7 και 8 φιγουράρουν οι Λάρι Πέιτζ (συνιδρυτής της Alphabet) με περιουσία 147 δισ. δολαρίων και Στιβ Μπάλμερ (πρώην CEO της Microsoft) με 143 περιουσία δισ. δολαρίων.
Tην δεκάδα συμπληρώνουν οι Γουόρεν Μπάφετ (CEO της Berkshire Hathaway) με περιουσία 140 δισ. δολαρίων και Σέρτζει Μπριν (συνιδρυτής της Alphabet) με περιουσία 138 δισ. δολαρίων.


Latest News

Στα 17 εκατ. δολ. το «κασέ» του CEO της UBS
Ο Σέρτζιο Ερμότι είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος επικεφαλής ευρωπαϊκής Τράπεζας

Data Center: Ποιος θα πληρώσει το ενεργειακό κόστος; – Τι αποκαλύπτει έρευνα του Harvard
Το ενεργειακό κόστος για τα data center πρέπει να μειωθεί -Θα το πληρώσουν οι καταναλωτές δείχνει το Harvard

Στα 1,6 τρισ. δολάρια η αγορά υγείας και ευεξίας της Κίνας ως το 2030
Οι καταναλωτές στην Κίνα στρέφονται στην ολιστική ευεξία - Οι πωλήσεις σε ποσοστό 51% διεκπαιρεώνονται ηλεκτρονικά

Η Gazprom ξαναφέρνει κοντά ΗΠΑ, Ρωσία - Κυοφορείται (;) συνεργασία στην ενέργεια
Ρώσοι και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι βλέπουν με ενδιαφέρον την συνεργασία των ΗΠΑ με την Gazprom

Θα είναι το δολάριο θύμα των πολιτικών Τραμπ;
Η απότομη αύξηση των δασμών και η αβεβαιότητα σχετικά με το εμπόριο έχουν προκαλέσει φόβους ότι η ανάπτυξη των ΗΠΑ θα επιβραδυνθεί

Ντε Γκίντος (ΕΚΤ): Η αβεβαιότητα είναι υψηλότερη τώρα από την περίοδο του κορονοϊού
«Η πραγματικότητα είναι ότι η κατανάλωση δεν ανακάμπτει», είπε ο Ντε Γκίντος, παρά κάποια θετικά στοιχεία

Η στιγμή του Big Bang για τις ευρωπαϊκές επενδύσεις - Τι βλέπει ο CEO του Deutsche Börse
Ο επικεφαλής του Deutsche Börse λέει ότι η ΕΕ πρέπει να εκμεταλλευτεί τη στροφή των επενδυτών σε αγορές εκτός ΗΠΑ

Deliveroo: Επιτέλους ανακοινώνει κέρδη - Τέλος στο «Flopperoo» (;)
Η εταιρεία ανακοίνωσε τα πρώτα κέρδη από την έναρξη λειτουργίας της, μετά τα δύσκολα χρόνια, που της έδωσαν το παρατσούκλι «Flopperoo»

Όταν οι μετοχές πέφτουν ο Μπάφετ διαβάζει... ποίηση - Οι στίχοι που προτιμά
Αν συμβεί μια μεγάλη βουτιά «προσέξτε αυτούς του στίχους» συνηθίζει να λέει ο Γουόρεν Μπάφετ

To δασμολογικό μπαράζ Τραμπ δοκιμάζει τα όρια των κεντρικών τραπεζών
Η επόμενη εβδομάδα κρίνεται κρίσιμη αναφορά με τη νομισματική πολιτική - Οι καθοριστικές αποφάσεις