Ο Ίλον Μασκ, ο Τζεφ Μπέζος και ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ είναι μεταξύ των λίγων ανθρώπων στον πλανήτη με καθαρή περιουσία άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Business Insider.

Φορολογία: Πόλος έλξης η Ελλάδα για τους πολυεκατομμυριούχους

Τα μέλη αυτής της ελίτ ομάδας έχουν συγκεντρώσει 12ψήφιες περιουσίες κατέχοντας τεράστιες ποσότητες μετοχών σε μερικές από τις πιο πολύτιμες εταιρείες του κόσμου. Οι περισσότεροι είναι ιδρυτές και είτε νυν είτε πρώην διευθύνοντες σύμβουλοι, και κάποιοι όπως ο Warren Buffett θα ήταν πολύ πλουσιότεροι αν δεν έδιναν δισεκατομμύρια σε φιλανθρωπίες.

Μπορεί να υπάρχουν μόνο 15 δισεκατομμυριούχοι, αλλά ο συνδυασμένος πλούτος τους υπερβαίνει τα 2,2 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg. Αυτό είναι περισσότερο από την κεφαλαιοποίηση αγοράς 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων της μητρικής της Google, Alphabet.

Όλοι εκτός από έναν από αυτούς έχουν γίνει πλουσιότεροι φέτος, προσθέτοντας συνολικά περίπου 360 δισεκατομμύρια δολάρια στην προσωπική τους περιουσία. Η Bank of America (305 δισεκατομμύρια δολάρια), η Coca-Cola (298 δισεκατομμύρια δολάρια) και το Netflix (289 δισεκατομμύρια δολάρια) αξίζουν λιγότερο από αυτούς..

Η αποκλειστική ομάδα… των υπερπλούσιων είναι έτοιμη να επεκταθεί σύντομα.

Τρία μέλη της οικογένειας Walton «κάθονται» σε περιουσίες άνω των 92 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αφού ο καθένας έγινε πλουσιότερος τουλάχιστον 22 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος.

Ίλιγγος πλούτου

Στην λίστα των ατόμων αξίας τουλάχιστον 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που δείχνει την εκτίμηση του Bloomberg για την καθαρή τους περιουσία κατά τη στιγμή της δημοσίευσης, στις δύο πρώτες θέσεις φιγουράρουν Ίλον Μασκ (CEO Tesla και Space X) με περιουσία 241 δισ. δολαρίων και Τζεφ Μπέζος (ιδρυτής της Amazon) με περιουσία 200 δισ. δολαρίων.

Σε τρίτη και τέταρτη θέση συναντάμε τους Μπερνάρ Αρνό (CEO της LVMH) με περιουσία 192 δισ. δολαρίων και Μαρκ Ζάκερμπεργκ (CEO της Μeta) με περιουσία 197 δισ. δολαρίων.

Σε πέμπτη και έκτη θέση βρίσκουμε τους Μπιλ Γκέιτς (ιδρυτή της Microsoft) με περιουσία 158 δισ. δολαρίων και Λάρι Έλισον (συνιδρυτής της Oracle) με περιουσία 152 δισ. δολαρίων.

Στις θέσεις 7 και 8 φιγουράρουν οι Λάρι Πέιτζ (συνιδρυτής της Alphabet) με περιουσία 147 δισ. δολαρίων και Στιβ Μπάλμερ (πρώην CEO της Microsoft) με 143 περιουσία δισ. δολαρίων.

Tην δεκάδα συμπληρώνουν οι Γουόρεν Μπάφετ (CEO της Berkshire Hathaway)  με περιουσία 140 δισ. δολαρίων και Σέρτζει Μπριν (συνιδρυτής της Alphabet) με περιουσία 138 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή