![Πλούτος: Οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/04/financial-wealth.jpg)
Ο Ίλον Μασκ, ο Τζεφ Μπέζος και ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ είναι μεταξύ των λίγων ανθρώπων στον πλανήτη με καθαρή περιουσία άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Business Insider.
Φορολογία: Πόλος έλξης η Ελλάδα για τους πολυεκατομμυριούχους
Τα μέλη αυτής της ελίτ ομάδας έχουν συγκεντρώσει 12ψήφιες περιουσίες κατέχοντας τεράστιες ποσότητες μετοχών σε μερικές από τις πιο πολύτιμες εταιρείες του κόσμου. Οι περισσότεροι είναι ιδρυτές και είτε νυν είτε πρώην διευθύνοντες σύμβουλοι, και κάποιοι όπως ο Warren Buffett θα ήταν πολύ πλουσιότεροι αν δεν έδιναν δισεκατομμύρια σε φιλανθρωπίες.
Μπορεί να υπάρχουν μόνο 15 δισεκατομμυριούχοι, αλλά ο συνδυασμένος πλούτος τους υπερβαίνει τα 2,2 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg. Αυτό είναι περισσότερο από την κεφαλαιοποίηση αγοράς 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων της μητρικής της Google, Alphabet.
Όλοι εκτός από έναν από αυτούς έχουν γίνει πλουσιότεροι φέτος, προσθέτοντας συνολικά περίπου 360 δισεκατομμύρια δολάρια στην προσωπική τους περιουσία. Η Bank of America (305 δισεκατομμύρια δολάρια), η Coca-Cola (298 δισεκατομμύρια δολάρια) και το Netflix (289 δισεκατομμύρια δολάρια) αξίζουν λιγότερο από αυτούς..
Η αποκλειστική ομάδα… των υπερπλούσιων είναι έτοιμη να επεκταθεί σύντομα.
Τρία μέλη της οικογένειας Walton «κάθονται» σε περιουσίες άνω των 92 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αφού ο καθένας έγινε πλουσιότερος τουλάχιστον 22 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος.
Ίλιγγος πλούτου
Στην λίστα των ατόμων αξίας τουλάχιστον 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που δείχνει την εκτίμηση του Bloomberg για την καθαρή τους περιουσία κατά τη στιγμή της δημοσίευσης, στις δύο πρώτες θέσεις φιγουράρουν Ίλον Μασκ (CEO Tesla και Space X) με περιουσία 241 δισ. δολαρίων και Τζεφ Μπέζος (ιδρυτής της Amazon) με περιουσία 200 δισ. δολαρίων.
Σε τρίτη και τέταρτη θέση συναντάμε τους Μπερνάρ Αρνό (CEO της LVMH) με περιουσία 192 δισ. δολαρίων και Μαρκ Ζάκερμπεργκ (CEO της Μeta) με περιουσία 197 δισ. δολαρίων.
Σε πέμπτη και έκτη θέση βρίσκουμε τους Μπιλ Γκέιτς (ιδρυτή της Microsoft) με περιουσία 158 δισ. δολαρίων και Λάρι Έλισον (συνιδρυτής της Oracle) με περιουσία 152 δισ. δολαρίων.
Στις θέσεις 7 και 8 φιγουράρουν οι Λάρι Πέιτζ (συνιδρυτής της Alphabet) με περιουσία 147 δισ. δολαρίων και Στιβ Μπάλμερ (πρώην CEO της Microsoft) με 143 περιουσία δισ. δολαρίων.
Tην δεκάδα συμπληρώνουν οι Γουόρεν Μπάφετ (CEO της Berkshire Hathaway) με περιουσία 140 δισ. δολαρίων και Σέρτζει Μπριν (συνιδρυτής της Alphabet) με περιουσία 138 δισ. δολαρίων.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Δασμοί: Το κονιάκ αποκλείστηκε από τα duty free στην Κίνα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/brandy-600x400.jpg)
Το κονιάκ αποκλείστηκε από τα duty free στην Κίνα - Τι σημαίνει για τους Ευρωπαίους παραγωγούς
οι δασμοί στο ΠΟΠ ποτό της Γαλλίας είναι απόρροια της διαμάχης ΕΕ - Κίνας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα
![Μασκ: Τι θα κερδίσουν οι επιχειρήσεις του από την εγγύτητά του με τον Τραμπ;](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/12/musk-trump-600x400.jpg)
Τι θα κερδίσουν οι επιχειρήσεις του Μασκ από την εγγύτητά του με τον Τραμπ;
Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ϊλον Μασκ, έχει τώρα τεράστια επιρροή στον πιο ισχυρό ηγέτη - και στην κυβέρνηση των ΗΠΑ
![JPMorgan: Ο Τζέιμι Ντίμον, χλευάζει την αντίσταση κατά της επιστροφής στο γραφείο, απαιτεί αποτελεσματικότητα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/05/ot__prosopa_JamieDimonJPmorgan-768x606-1-600x473.png)
Τα «γαλλικά» του Ντίμον για όσους αντιμάχονται την επιστροφή στο γραφείο - Η JPMorgan απαιτεί αποτελεσματικότητα
Η εντολή για πενταήμερη επιστροφή στο γραφείο έχει ενοχλήσει ορισμένους υπαλλήλους της JPMorgan
![Βρετανία: Εμπορικό έλλειμμα με ΗΠΑ μετά από 14 χρόνια υπό τις απειλές των δασμών Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/london-1567903_1280-600x450.jpg)
Εμπορικό έλλειμμα Βρετανίας με ΗΠΑ μετά από 14 χρόνια - Η ανατροπή των δασμών Τραμπ
Το εμπορικό ισοζύγιο αγαθών ανάμεσα στη Βρετανίας και τις ΗΠΑ παρουσίασε έλλειμμα 164 εκατομμυρίων λιρών το τέταρτο τρίμηνο
![ΗΠΑ: Ξεχάστε τις Magnificent 7… έρχονται οι Magnificent 47 και είναι στην Ευρώπη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/05/ot_europe_markets55-600x352.png)
Ξεχάστε τις Magnificent 7… έρχονται οι Magnificent 47 και είναι στην Ευρώπη
Οι τράπεζες απέδωσαν το 2022 για τον ίδιο λόγο που οι μετοχές τεχνολογίας έπεσαν εκείνο το έτος - τα επιτόκια άρχισαν να ανεβαίνουν
![Μόντι: Συνάντηση του Ινδού πρωθυπουργού με τον ιδιοκτήτη της Tesla στην Ουάσιγκτον](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/MODI_MUSK-3.jpg)
Συνάντηση του Ινδού πρωθυπουργού με τον Ιλον Μασκ - Τι συζήτησαν
«Συζητήσαμε διάφορα θέματα, με τα οποία είναι παθιασμένος, όπως το διάστημα, η κινητικότητα, η τεχνολογία και η καινοτομία», είπε ο Μόντι
![Γάλλοι οινοπαραγωγοί: «Τι μπορεί να πετύχει η λογική απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ;»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/wine-g711338e79_1280-600x400.jpg)
«Τι μπορεί να πετύχει η λογική απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ;»
Ανήσυχοι αλλά και αποφασισμένοι οι Γάλλοι οινοπαραγωγοί να συνεχίσουν να αγωνίζονται για να διατηρήσουν το μερίδιό τους στην αμερικανική αγορά
![Μασκ: Το (ρομπότ) ταξί σας φτάνει τον Ιούνιο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_robot_taxi-600x352.png)
Μασκ: Το (ρομπότ) ταξί σας φτάνει τον Ιούνιο
Φιλόδοξα σχέδια της Tesla για κυκλοφορία του Robotaxi φέτος –ερωτηματικό οι δοκιμές
![John Deere: Σημαντική πτώση στις πωλήσεις αγροτικού εξοπλισμού](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/John-DEERE--600x328.png)
Πτώση 35% στις πωλήσεις τριμήνου της John Deere
Σε αναμονή οι αμερικανοί αγρότες με τους δασμούς Τραμπ - Δεν αγοράζουν τρακτέρ και ρίχνουν τις πωλήσεις της John Deere
![Ferrero: Κακομαθαίνει τις… αγορές με επενδύσεις και εξαγορές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/giovanni-ferrero-600x600.png)
Γιατί η Ferrero... κακομαθαίνει τις αγορές
Ο όμιλος Ferrero προχώρησε σε συνολικές επενδύσεις κεφαλαίου ύψους 811 εκατ. ευρώ κατά την οικονομική χρήση 2022-2023