Σε διαπραγμάτευση με τους δικηγόρους των εναγόντων δήλωσε ότι βρίσκεται η Johnson & Johnson (J&J ) σχετικά με τον προτεινόμενο διακανονισμό που αφορά στις εναντίον της αγωγές για την παιδική πούδρα η οποία ενοχοποιήθηκε για πρόκληση καρκίνου.

Η J&J ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να οριστικοποιήσει έναν παγκόσμιο διακανονισμό ύψους 6,48 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσω της πτώχευσης μιας θυγατρικής εταιρείας, αφού προηγούμενες προσπάθειες είχαν απορριφθεί δύο φορές από ομοσπονδιακά δικαστήρια.

Johnson & Johnson: Επώδυνος συμβιβασμός 700 εκατ. για τα προϊόντα ταλκ

Η J&J αναφέρει ότι η πλειοψηφία των εναγόντων υποστηρίζει την προσφορά της για διακανονισμό. Όμως, έχει διακόψει την καταμέτρηση των ψήφων για μικρό χρονικό διάστημα, ώστε να μπορέσει να συγκεντρώσει επιπλέον ψήφους από τους ενάγοντες που μέχρι πρόσφατα αντιδρούσαν στη συμφωνία.

«Συμφωνήσαμε σε μια σύντομη παράταση του χρονοδιαγράμματος πιστοποίησης», δήλωσε ο Erik Haas, παγκόσμιος αντιπρόεδρος της J&J για τις δικαστικές υποθέσεις, σε δήλωσή του. «Αυτό θα επιτρέψει στους εν λόγω δικηγόρους των εναγόντων να έχουν χρόνο να μιλήσουν στους ενάγοντες για να εξετάσουν τώρα το ενδεχόμενο να υποστηρίξουν το σχέδιο».

Ένας δικηγόρος της Beasley Allen, μιας δικηγορικής εταιρείας που έχει ηγηθεί της αντιπολίτευσης στην προτεινόμενη διευθέτηση της J&J για την πτώχευση, δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Η J&J σχεδιάζει να θέσει μια θυγατρική της σε πτώχευση, εάν καταφέρει να πείσει τουλάχιστον το 75% των εναγοντων να ψηφίσουν υπέρ της πρότασης διακανονισμού της.

Ο πτωχευτικός διακανονισμός θα τερμάτιζε όλες τις αγωγές για την υπόθεση του ταλκ της εταιρείας που οι ενάγοντες υποστηρίζουν ότι προκαλει καρκίνο των ωοθηκών και , επίσης, θα απέτρεπε την κατάθεση παρόμοιων υποθέσεων στο μέλλον.

Ο τωρινός προτεινόμενος διακανονισμός επικεντρώνεται στις αξιώσεις για καρκίνο των ωοθηκών, βασιζόμενος στον προηγούμενο διακανονισμό της εταιρείας για τις περισσότερες αγωγές που υποστηριζαν ότι το ταλκ της προκάλεσε μεσοθηλίωμα, έναν θανατηφόρο καρκίνο που συνδέεται με την έκθεση στον αμίαντο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Καρκίνος του πνεύμονα: Άρχισαν οι πρώτες δοκιμές σε ασθενείς εμβολίου mRNA
Επικαιρότητα |

Καρκίνος του πνεύμονα: Άρχισαν οι πρώτες δοκιμές σε ασθενείς εμβολίου mRNA

Το εμβόλιο για τον καρκίνο του πνεύμονα εκτός απο την επίθεσή του στα καρκινικά κύτταρα «εκπαιδεύει» το ανοσοποιητικό σύστημα να αναγνωρίζει αυτά τα κύτταρα για να τα εξαλείψει