Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις αποδέχτηκε και επισήμως την υποψηφιότητα των Δημοκρατικών για την προεδρία την Πέμπτη, σηματοδοτώντας έτσι την επίσημη έναρξη της τρίμηνης προεκλογικής της εκστρατείας. Η μεγάλη της πρόκληση τώρα είναι να εκμεταλλευτεί την ενέργεια και τον ενθουσιασμό ενός κόμματος, το οποίο δείχνει να αναζωογονείται, από την ταχύτατη αύξηση της δημοφιλίας της. Αμερικανικά δημοσιεύματα τονίζουν ότι πρόκειται για μια καθοριστική δοκιμασία για την ίδια τη Χάρις, η οποία παραμένει «άγνωστη» στο μυαλό πολλών ψηφοφόρων και έχει λιγότερους από τρεις μήνες για να οικοδομήσει —και να κρατήσει— έναν νικηφόρο εκλογικό συνασπισμό.

«Εκ μέρους όλων των οποίων η ιστορία θα μπορούσε να γραφτεί μόνο στο μεγαλύτερο έθνος στη Γη, αποδέχομαι την υποψηφιότητα για πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής», είπε η Χάρις. «Υπόσχομαι να είμαι πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς. Μπορείτε πάντα να με εμπιστεύεστε, ότι θα βάζω τη χώρα πάνω από το κόμμα και τον εαυτό μου, θα κρατάω τις ιερές θεμελιώδεις αρχές της Αμερικής, από το κράτος δικαίου έως τις ελεύθερες και δίκαιες εκλογές έως την ειρηνική μεταφορά της εξουσίας», πρόσθεσε.

Ντόναλντ Τραμπ: Συνεχίζει να επιτίθεται στην Κάμαλα Χάρις – «Έρχεται ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος»

Η μεγάλη πρόκληση της Κάμαλα Χάρις

Παρά το γεγονός ότι αναδύθηκε από τις στάχτες των καταστροφικών επιδόσεων του προέδρου Τζο Μπάιντεν στo debate με τον Τραμπ και της αντιδημοφιλούς οικονομικής ανάκαμψης μετά την πανδημία, η άνοδος της 59χρονης πρώην εισαγγελέος έχει ενθουσιάσει μέχρι στιγμής τους πιστούς του κόμματος και τους μετριοπαθείς.

Αλλά θα χρειαστεί να πείσει τους ψηφοφόρους ότι είναι κάτι περισσότερο από μια νεότερη, πιο ικανή εναλλακτική από το 81χρονο αφεντικό της και τον 78χρονο Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν προτείνει για τρίτη συνεχόμενη προεδρική αναμέτρηση.

Ο Χάρις το βράδυ της Πέμπτης δεσμεύτηκε «να είναι μίας πρόεδρος που μας ενώνει γύρω από τις υψηλότερες φιλοδοξίες μας, μία πρόεδρος που οδηγεί και ακούει, που είναι ρεαλίστρια, πρακτική και έχει κοινή λογική και πάντα μάχεται για τον αμερικανικό λαό». Η Κάμαλα Χάρις δεν παρέλειψε επίσης να βάλλει κατά του Τραμπ, προτρέποντας τους ψηφοφόρους να γυρίσουν σελίδα στον πρώην πρόεδρο, προειδοποιώντας ότι θα επιδιώξει μόνο να πλουτίσει εάν επιστρέψει στην εξουσία.

«Από πολλές απόψεις, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας μη σοβαρός άνθρωπος. Αλλά οι συνέπειες, αλλά οι συνέπειες, της επαναφοράς του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο είναι εξαιρετικά σοβαρές», είπε η Χάρις, προσπαθώντας παράλληλα να αντιπαραβάλει την ατζέντα της με αυτή του Τραμπ.

Η οικονομία των ευκαιριών

«Η μητέρα μου είχε έναν αυστηρό προϋπολογισμό. Ζούσαμε με τις δυνατότητές μας, αλλά θέλαμε για λίγα. Και περίμενε από εμάς να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις ευκαιρίες που είχαμε και να είμαστε ευγνώμονες για αυτές», είπε. «Γι’ αυτό θα δημιουργήσουμε αυτό που αποκαλώ οικονομία ευκαιριών, μια οικονομία ευκαιριών όπου όλοι έχουν την ευκαιρία να ανταγωνιστούν και την ευκαιρία να πετύχουν».

Η υποψήφια των Δημοκρατικών είπε ότι θα περάσει μια φορολογική μείωση της μεσαίας τάξης που θα ωφελήσει περισσότερους από 100 εκατομμύρια Αμερικανούς, θα παρέχει περισσότερη πρόσβαση σε κεφάλαια για ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, θα ενισχύσει την προσφορά στέγης, θα λάβει μέτρα για τη μείωση του κόστους της υγειονομικής περίθαλψης και των ειδών παντοπωλείου και θα προστατεύσει προγράμματα όπως ως Κοινωνική Ασφάλιση και Ιατρική.

«Συγκρίνετέ του με τον Ντόναλντ Τραμπ», είπε. «Παλεύει για τον εαυτό του και τους δισεκατομμυριούχους φίλους του. Και θα τους δώσει έναν ακόμη γύρο φορολογικών ελαφρύνσεων που θα προσθέσουν έως και 5 τρισεκατομμύρια δολάρια στο εθνικό χρέος». Και αναφέρθηκε στην απειλή του Τραμπ να αυξήσει τους δασμούς σε άλλα έθνη, αποκαλώντας την «αύξηση του φόρου Τραμπ».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα