Η Κάμαλα Χάρις υποσχέθηκε στην ομιλία της στο συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο ότι θα «κλείσει» συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, όπου συνεχίζεται ο πόλεμος που κήρυξε το Ισραήλ μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Πολλοί διαδήλωναν καθημερινά έξω από το συνέδριο των Δημοκρατικών ζητώντας να τερματιστεί ο εξοπλισμός του Ισραήλ.

«Είναι καιρός να συναφθεί η συμφωνία (για την απελευθέρωση) των ομήρων και για να τεθεί σε ισχύ κατάπαυση του πυρρός», είπε η Αμερικανίδα αντιπρόεδρος. «Χάθηκαν τόσες ζωές αθώων. Απελπισμένοι και πεινασμένοι άνθρωποι φεύγουν, πάνε από ένα μέρος στο άλλο για να προστατευθούν. Το εύρος των ανθρώπινων δεινών είναι συνταρακτικό», είπε.

«Θα ορθώνω πάντα το ανάστημά μου για να υπερασπιστώ το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται», είπε επίσης πάντως.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν κι εγώ εργαζόμαστε για να τερματιστεί ο πόλεμος αυτός κατά τρόπο ώστε το Ισραήλ να είναι ασφαλές, οι όμηροι να αφεθούν ελεύθεροι, τα δεινά στη Γάζα να τερματιστούν και οι Παλαιστίνιοι να μπορέσουν να δουν να γίνεται πραγματικότητα το δικαίωμά τους στην αξιοπρέπεια, στην ασφάλεια, στην ελευθερία και στην αυτοδιάθεση», διαβεβαίωσε.

Διαδηλωτές έξω από το DNC ζητούν να σταματήσει η προμήθεια όπλων από τις ΗΠΑ στο Ισραήλ

Το Al Jazeera σημειώνει ότι ελάχιστος χώρος παραχωρήθηκε στους Παλαιστίνιο – Αμερικανούς ή στους φιλοπαλαιστίνιους αντιπροσώπους στο συνέδριο των Δημοκρατικών παρά το πλήθος των διαδηλωτών που συγκεντρωνόταν καθημερινά σε κοντινή απόσταση.

Δείτε στιγμιότυπα από τις κινητοποιήσεις:

Μεταξύ αυτών ήταν ο Μουχάμαντ Σανκάρι του Δικτύου Παλαιστινιακής Κοινότητας των ΗΠΑ. Ο ίδιος δήλωσε ότι οι άνθρωποι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις, «πρώτα και κύρια για να τερματίσουν τη γενοκτονία κατά του παλαιστινιακού λαού από το Δημοκρατικό Κόμμα».

«Εδώ και 11 μήνες σχεδόν, το Δημοκρατικό Κόμμα υποστηρίζει τον πόλεμο του Ισραήλ απερίφραστα. Είμαστε λοιπόν εδώ για να διατυπώσουμε τα αιτήματα για να τερματιστεί η γενοκτονία κατά του παλαιστινιακού λαού», είπε.

«Αυτό συμβαίνει εξαιτίας σας Κάμαλα Χάρις, αυτό συμβαίνει εξαιτίας σας, πρόεδρε των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, εξαιτίας της πολιτικής σας. Και όποιος κι αν είναι ο πρόεδρος, όποιος κι αν είναι επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, θα μπορούσε να το τερματίσει αυτό τώρα, σταματώντας τη ροή των όπλων, σταματώντας την πολιτική κάλυψη και απαιτώντας από τους Ισραηλινούς να τερματίσουν τη γενοκτονία», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα