Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με το ναυάγιο στη Σικελία. Εντολή για έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας έλαβαν οι ιταλικές Αρχές για το τραγικό ναυάγιο που κόστισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η Εισαγγελία του Termini Imerese, με επικεφαλής τον Αμπρότζιο Καρτόζιο, ερευνά γιατί το πολυτελές σκάφος ανετράπη κοντά στο λιμάνι του Πορτιτσέλο λίγο πριν από τις 5 το πρωί της Δευτέρας.

Σημειώνεται ότι αύριο, Σάββατο (24.08.24) οι Εισαγγελείς θα δώσουν συνέντευξη, όπως μεταδίδει το Sky News.

Τι ψάχνουν οι ερευνητές για το ναυάγιο

Οι ερευνητές εξετάζουν βίντεο και φωτογραφίες που τραβήχτηκαν τη νύχτα της καταιγίδας και δείχνουν τα τελευταία λεπτά του πλοίου, καθώς και υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης του λιμανιού.

Ο ιταλικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Palermo Today δήλωσε ότι αξιωματούχοι της ακτοφυλακής έχουν επισκεφθεί όλα τα σπίτια και τους δημόσιους χώρους με κάμερες παρακολούθησης που έχουν στραμμένο το βλέμμα τους προς τη θάλασσα στην περιοχή.

Η Εισαγγελία εξετάζει επίσης τις ενέργειες και τις αποφάσεις του καπετάνιου του Bayesian, James Cutfield, 51 ετών, και του Matthew Griffith, 22 ετών, ο οποίος θεωρείται ότι ήταν ο πρώτος αξιωματικός, σύμφωνα με το Palermo Today.

Ο καπετάνιος εξετάστηκε «επί μακρόν» για τουλάχιστον δύο ώρες από την εισαγγελική ομάδα.

Ο εισαγγελέας αναμένεται να διατάξει σύντομα τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στις σορούς που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής.

Θρίλερ με την κόρη του Μάικ Λιντς

Σήμερα το πρωί ξεκίνησαν εκ νέου οι έρευνες για το τελευταίο αγνοούμενο άτομο του ναυαγίου, τη Χάνα Λιντς, την κόρη του Βρετανού μεγιστάνα Μάικ Λιντς, ο οποίος είχε οργανώσει το ταξίδι με το υπερπολυτελές γιοτ των 56 μέτρων και τελικά βρέθηκε νεκρός μέσα σε μία από τις καμπίνες.

Η 18χρονη Χάνα Λιντς, παραμένει αγνοούμενη.

Οι δύτες θα επιχειρήσουν και σήμερα Παρασκευή να κατέβουν, προκειμένου να ελέγξουν αν αυτή βρίσκεται σε κάποιο άλλο σημείο του πλοίου, καθώς δεν βρισκόταν στο σημείο που εντοπίστηκαν όλοι οι άλλοι άτυχοι επιβαίνοντες. Εικάζεται ότι η Χάνα είχε βγει έξω και ότι βρισκόταν σε κάποιο άλλο σημείο του σκάφους όταν χτύπησε ο υδροστρόβιλος.

Για όλα φταίει το πλήρωμα λέει ο CEO της εταιρείας

Σύμφωνα με μαρτυρίες, χάθηκε κάτω από τα κύματα μέσα σε 60 δευτερόλεπτα, γεγονός που υποδηλώνει μια ξαφνική και καταστροφική εξέλιξη, η οποία ήταν πιθανώς δύσκολο να προβλεφθεί ή να αντιμετωπιστεί από την ομάδα.

Σύμφωνα με τον CEO  της κατασκευάστριας εταιρείας της θαλαμηγού, Τζιοβάνι Κονσταντίνο, δεν υπήρχε καμία περίπτωση αυτή να βυθίστηκε σε 1 λεπτό. «Μέσω του Marine Traffic διαπιστώσαμε ότι με το που χτυπήθηκε το σκάφος από τον υδροστρόβιλο, η άγκυρά του το τράβηξε και στη συνέχεια μεσολάβησαν 16 μαρτυρικά λεπτά μέχρι τη βύθιση», είπε.

Παράλληλα, ο Διευθύνων Σύμβουλος απέκλεισε τυχόν σχεδιαστικά ή κατασκευαστικά λάθη, τα οποία χαρακτήρισε απίθανα μετά από 16 χρόνια απρόσκοπτης πλοήγησης, ακόμη και σε πιο δύσκολες καιρικές συνθήκες από ό,τι τη Δευτέρα.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα