Η Apple πρόκειται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο θα δίνει το δικαίωμα στους χρήστες να επιλέγουν το επιθυμητό πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς πρόκειται να προσθέσει μια ειδική ενότητα για την αλλαγή των προεπιλεγμένων εφαρμογών ενώ θα καταστήσει εφικτό να διαγράφονται περισσότερες εφαρμογές.

Ουσιαστικά, η αμερικανική εταιρεία «αναγκάστηκε» να προσφέρει στους χρήστες κινητών τη δυνατότητα να επιλέξουν από μια λίστα διαθέσιμων προγραμμάτων περιήγησης ιστού σε μια “οθόνη επιλογής” την πρώτη φορά. ανοίγουν το δικό της πρόγραμμα (Safari), καθώς δέχθηκε πίεση από ρυθμιστικές αρχές να κάνει αλλαγές μετά την έναρξη ισχύος του νόμου της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές στις 7 Μαρτίου.

Ο κίνδυνος της διάλυσης πάνω από την Google – Ο αντίκτυπος της δικαστικής απόφασης

Μια τυχαία ταξινομημένη λίστα με 12 προγράμματα περιήγησης ανά χώρα της ΕΕ θα εμφανίζεται στον χρήστη με σύντομες περιγραφές, ανέφερε η Apple σε σχετική ανακοίνωση. Οι αλλαγές θα έρθουν με μελλοντική ενημέρωση λογισμικού και οι χρήστες της Apple θα μπορούν να επιλέξουν ένα προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης απευθείας από την οθόνη επιλογής αφού περάσουν από μια υποχρεωτική λίστα επιλογών. Η ίδια επιλογή θα είναι διαθέσιμη και για τις συσκευές iPad.

Η Apple κυκλοφόρησε προηγούμενη ενημέρωση ως απάντηση στους νέους κανόνες τον Μάρτιο, αλλά οι εταιρείες που προσφέρουν προγράμματα περιήγησης (browser) επέκριναν τη σχεδίαση της οθόνης επιλογής της και η Κομισιόν άνοιξε έρευνα στις 25 Μαρτίου λέγοντας ότι υποψιαζόταν ότι τα μέτρα δεν αποτελούσαν «αποτελεσματική συμμόρφωση».

Η Apple δήλωσε ότι συνεχίζει να βρίσκεται σε διάλογο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πιστεύει ότι οι νέες αλλαγές θα αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες των ρυθμιστικών αρχών.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την πλευρά της ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα παρακολουθήσει την αποτελεσματικότητα των λύσεων για την επίτευξη του στόχου του DMA και θα αποφασίσει για τα επόμενα βήματα στην υπόθεση, η οποία παραμένει ανοιχτή.

Η Apple επίσης εισάγει μια ειδική περιοχή για προεπιλεγμένες εφαρμογές όπου ο χρήστης θα μπορεί να ορίζει προεπιλογές για μηνύματα, τηλεφωνικές κλήσεις, φίλτρα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, διαχειριστές κωδικών πρόσβασης και πληκτρολόγια.

Τέλος, οι χρήστες θα μπορούν επίσης να διαγράψουν ορισμένες εφαρμογές της Apple, όπως τα App Store, Messages, Photos, Camera και Safari. Μόνο οι εφαρμογές Ρυθμίσεις και Τηλέφωνο δεν θα μπορούν να διαγραφούν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία