Μερικοί δισεκατομμυριούχοι του σήμερα, όπως οι Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, Τζεφ Μπέζος και Ίλον Μασκ ετοιμάζουν τους απογόνους για τις μελλοντικές θέσεις που θα αναλάβουν, σε διαφορετικό βαθμό ο καθένας.

Ορισμένα παιδιά από τους δισεκατομμυριούχους της τεχνολογίας αρχίζουν να γίνονται γνωστά, αν και πολλά με διαφορετικό τρόπο από τους απογόνους των βαρόνων του πετρελαίου ή των τραπεζικών τιτάνων του παρελθόντος.

Πώς είναι να έχεις γονιό έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη

Ορισμένοι από τους σημερινούς κληρονόμους έχουν αρχίσει να εργάζονται σε οικογενειακές επιχειρήσεις και ορισμένοι έχουν γίνει ένθερμοι υποστηρικτές συγκεκριμένων θεμάτων και αιτημάτων, επιλέγοντας να χρησιμοποιήσουν την οικονομική τους κατάσταση για να κάνουν διάφορες δωρεές ή να δανείσουν τις φωνές τους σε συγκεκριμένους σκοπούς.

Το Business Insider αναφέρει τι κάνουν τα παιδιά των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη οι οποίοι έχουν παιδιά άνω των 18 ετών αλλά κάτω των 40 ετών.

Ίλον Μασκ

Ο Ίλον Μασκ έχει τουλάχιστον 11 παιδιά με τουλάχιστον τρεις διαφορετικές συντρόφους.

Τα μεγαλύτερα είναι τα δίδυμα Βίβιαν Τζένα Γουίλσον και Γκρίφιν, που γεννήθηκαν το 2004, τα οποία απέκτησε με την πρώτη του σύζυγο, τη συγγραφέα Τζουστίν Μασκ. Το ζευγάρι μοιράζεται επίσης τα τρίδυμα Κάι, Σάξον και Ντάμιαν, που γεννήθηκαν το 2006.

Τα δίδυμα σε μεγάλο βαθμό έχουν μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αν και η Γουίλσον έγινε πρόσφατα είδηση. Το 2022 έλαβε έγκριση για να αλλάξει νομικά το όνομα και το φύλο της, γράφοντας στην αίτησή της ότι δεν ήθελε πλέον «να σχετίζεται με τον βιολογικό μου πατέρα με οποιονδήποτε τρόπο».

Οι δύο τους έχουν έρθει σε δημόσια αντιπαράθεση αφού ο Μασκ επέκρινε τους νόμους που επιτρέπουν σε άτομα κάτω των 18 ετών να κάνουν μετάβαση. Είπε ότι «εξαπατήθηκε» για να υπογράψει τα χαρτιά για να εγκρίνει τη μετάβαση της Γουίλσον και πίστευε ότι είναι «νεκρή, σκοτώθηκε από τον ιό του wokeness».

Η Γουίλσον απάντησε, αποκαλώντας τον Μασκ «σκληρό», «αδιάφορο» και «ναρκισσιστή» σε συνέντευξή της στο NBC News.

Ο Μασκ δεν έχει ξεκαθαρίσει τα σχέδιά του για την περιουσία του μετά το θάνατό του, αν και φαίνεται ότι δεν πιστεύει στο να δώσει απλώς στα παιδιά του την τεράστια περιουσία του ύψους 221 δισεκατομμυρίων δολαρίων. «Σίγουρα δεν είμαι της σχολής που δίνει αυτόματα στα παιδιά μου κάποιες μετοχές των εταιρειών, ακόμη και αν δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον ή διάθεση ή ικανότητα να διαχειριστούν την εταιρεία», δήλωσε ο Μασκ στην περσινή σύνοδο κορυφής του Συμβουλίου Διευθυντών της Wall Street Journal.

Τζεφ Μπέζος

Ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος έχει τέσσερα παιδιά, τον Πρέστον, τον Τζορτζ, τον Χένρι και την Έμμι, με την πρώην σύζυγό του, Μακένζι Σκοτ. Και τα τέσσερα έχουν αποφύγει τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο Πρέστον, ο μεγαλύτερος γιος του Μπέζος, αποφοίτησε από το ΜΙΤ το 2022 με πτυχίο στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες και τη Μηχανική. Λίγα είναι γνωστά για τα άλλα τρία παιδιά του, αν και η κόρη του εντοπίστηκε να περιοδεύει στο USC το 2022.

Τόσο ο Μπέζος όσο και η Σκοτ έχουν δηλώσει ότι θα χαρίσουν το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας τους, η οποία ανέρχεται σε 186 δισ. δολάρια και 31 δισ. δολάρια αντίστοιχα. Το 2022, ο Μπέζος δήλωσε ότι σχεδιάζει να δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του, ενώ μέχρι στιγμής έχει επικεντρώσει τις δωρεές του στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Μπερνάρ Αρνό

Ο πρόεδρος του ομίλου πολυτελών ειδών LVMH έχει πέντε παιδιά, τα νεότερα από τα οποία είναι στα τέλη της δεκαετίας των 20 και στις αρχές της δεκαετίας των 30. Καθένα από αυτά συμμετέχει στην οικογενειακή επιχείρηση, αν και ο Αρνό έχει αφήσει το ζήτημα της διαδοχής της αυτοκρατορίας του, αξίας 177 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε μεγάλο βαθμό στον αέρα.

«Το καλύτερο άτομο μέσα ή έξω από την οικογένεια θα πρέπει να είναι μια μέρα ο διάδοχός μου», δήλωσε ο Αρνό πέρυσι. «Αλλά δεν είναι κάτι που ελπίζω να είναι μια μονομαχία για το εγγύς μέλλον».

Η Ντελφίν και ο Αντουάν, τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του είναι διευθύνων σύμβουλος της Christain Dior και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας χαρτοφυλακίου της οικογένειας, Christian Dior SE, αντίστοιχα.

Ο Αλεξάντρ, ο δεύτερος μεγαλύτερος γιος, είναι αντιπρόεδρος της Tiffany and Co. Ο Φρεντερίκ έχει προαχθεί τρεις φορές φέτος και είναι πλέον επικεφαλής μιας από τις εταιρείες χαρτοφυλακίου της οικογένειας, της Financière Agache. Όπως και τα τρία μεγαλύτερα αδέλφια του, συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Ο νεότερος γιος του Ζαν αποφοίτησε από το Imperial College του Λονδίνου το 2020, σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn, και τώρα υπηρετεί ως διευθυντής στο τμήμα ρολογιών της Louis Vuitton.

Μπιλ Γκέιτς

Ο Μπιλ Γκέιτς απέκτησε τρία παιδιά με την πρώην σύζυγό του, Μελίντα Γκέιτς. Ο καθένας τους έχει γίνει αντικείμενο αρκετής σεναριολογίας και έχει αρχίσει να κάνει όνομα στη φιλανθρωπία.

Η μεγαλύτερη κόρη του, η 28χρονη Τζένιφερ Γκέιτς Νάσαρ, ήταν γνωστή για την ιππασία της. Ο πατέρας της ξόδεψε εκατομμύρια για να αγοράσει γη για τους στάβλους της στην Καλιφόρνια και στο Ουέλινγκτον της Φλόριντα. Έχει ένα παιδί με τον Αιγύπτιο ιππέα Ναγιέλ Νάσαρ και ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι περιμένει δεύτερο.

Αφού αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Icahn στο Mount Sinai τον Μάιο, τώρα περνάει τον περισσότερο χρόνο της στην ειδικότητα ως παιδίατρος. Πήρε επίσης μεταπτυχιακό στη Δημόσια Υγεία από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, ίσως εμπνευσμένη από το εκτεταμένο φιλανθρωπικό έργο των γονιών της στον χώρο.

«Γεννήθηκα μέσα σε μια τεράστια κατάσταση προνομίων», δήλωσε η Τζένιφερ σε συνέντευξή της το 2020. «Νομίζω ότι το θέμα είναι να χρησιμοποιώ αυτές τις ευκαιρίες και να μαθαίνω από αυτές για να βρίσκω πράγματα που με παθιάζουν και ελπίζω να κάνω τον κόσμο λίγο καλύτερο».

Έχει αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι επισκέφθηκε την Κένυα, όπου ενημερώθηκε για την παιδική υγεία και την ανάπτυξη στη χώρα.

Η μικρότερη αδελφή της, Φίμπι, αποφοίτησε πρόσφατα από το Στάνφορντ σε μόλις τρία χρόνια και μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στο να είναι μεγιστάνας της τεχνολογίας και φιλάνθρωπος. Ενεργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημοσιεύει και μιλά τακτικά για τα αναπαραγωγικά δικαιώματα και έχει δωρίσει εκατομμύρια σε ομάδες για τα δικαιώματα των αμβλώσεων, ανέφερε η Wall Street Journal. Η καθημερινή της δουλειά είναι η διαχείριση της Phia, μιας τεχνολογικής πλατφόρμας βιώσιμης μόδας που δεν έχει ακόμη ξεκινήσει.

Το μεσαίο παιδί των Γκέιτς, ο Ρόρι, είναι το πιο κλειστό από τα τρία. Ζει στην Ουάσινγκτον, όπου, όπως ανέφερε η Puck, θεωρείται «πλούσιος στόχος για τους Δημοκρατικούς που αναρριχώνται κοινωνικά, ασκούν επιρροή και κυνηγούν κάθε είδους χρήμα».

Τόσο ο Γκέιτς, με καθαρή αξία 129 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όσο και η Μελίντα με καθαρή αξία 10,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι γνωστοί για τη φιλανθρωπία τους και έχουν δεσμευτεί να χαρίσουν το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου τους. Ο Γκέιτς φέρεται να έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει να αφήσει 10 εκατομμύρια δολάρια – μια πενιχρή περιουσία σε σύγκριση με την καθαρή του αξία – σε κάθε ένα από τα παιδιά του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή