Η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Novartis ανακοίνωσε το Σάββατο ότι έλαβε μια δεσμευτική προσφορά από τη γερμανική Siemens Healthineers η οποία ενδιαφέρεται να αποκτήσει την μονάδα μοριακής απεικόνισης για τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων φθορίου-18 ή PET σαρώσεων.

Novartis: Περικοπές 680 θέσεων στον τομέα ανάπτυξης προϊόντων

Η γερμανική εταιρεία τεχνολογίας υγείας θα πληρώσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει το διαγνωστικό σκέλος της Advanced Accelerator Applications, που ανήκει στη Novartis, ανέφεραν νωρίτερα το Σάββατο οι Financial Times.

Τι πουλάει η Novartis

Σε ανακοίνωση που εστάλη στο Reuters, η Novartis δεν επιβεβαίωσε την αξία της συμφωνίας, αλλά επισήμανε ότι η Siemens Healthineers θα παραμείνει συνεργάτης στην δραστηριότητα της Novartis radioligand therapy (RLT), προσθέτοντας ότι εκτιμά πως η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί το τέταρτο τρίμηνο.

Η Advanced Accelerator Applications και η Siemens Healthineers δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα για σχόλια.

Το 2017, η Novartis αγόρασε τη γαλλική Advanced Accelerator Applications για 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια για να δημιουργήσει το οπλοστάσιο φαρμάκων της Novartis για τη στόχευση του καρκίνου χρησιμοποιώντας ραδιενεργή ουσία.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ, το φθόριο-18 είναι μια ραδιενεργή ουσία που μελετάται στην απεικόνιση PET για τη διάγνωση του καρκίνου και για να ανακαλύψει πόσο καλά ανταποκρίνονται ορισμένοι καρκίνοι στη θεραπεία.

Να σημειωθεί ότι η Siemens Healthineers είναι μια γερμανική εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης. Αποσχίστηκε από τη μητρική της εταιρεία Siemens το 2017, η οποία ωστόσο διατηρεί μερίδιο 75%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή