Οι ικανότητες του Τζέιμι Ντίμον, του Διευθύνοντος Συμβούλου της JPMorgan Chase, δεν αμφισβητούνται. Αντίθετα θεωρείται ένας διορατικότατος παρατηρητής και παίκτης στην παγκόσμια χρηματοοικονομική σκηνή. Πλέον, όμως πολλοί αναρωτιούνται, αν έχει τη στόφα να αναλάβει κάποιο πόστο στο οικονομικό επιτελείο της αμερικανικής κυβέρνησης.

Το όνομα του Τζέιμι Ντίμον, έχει αναφερθεί για ανάληψη ρόλου στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο που θα στελεχώσει τον Λευκό Οίκο αν επανέλθει ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, και τώρα, σύμφωνα με νεότερη αναφορά, άνθρωποι στο περιβάλλον της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις τον βλέπουν επίσης με καλό μάτι.

Ο «πεντάλογος» του Ντίμον για τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ – «Βρισκόμαστε σε κρίσιμη στιγμή»

Πιο συγκεκριμένα, τον Ιούνιο, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε στο Bloomberg σε συνέντευξή του ότι θα εξετάσει τον Ντίμον για έναν πιθανό ρόλο ως υπουργό Οικονομικών.

«Είναι κάποιος που θα σκεφτόμουν, σίγουρα», είπε ο Τραμπ στο Bloomberg. Ο πρώην πρόεδρος αργότερα αρνήθηκε ότι ανέφερε ποτέ το όνομα του Ντίμον. Ο Ντίμον φαίνεται επίσης να είναι μια επιλογή για το υπουργικό συμβούλιο της Χάρις.

Αναφορά από κύκλους της Κάμαλα Χάρις

Μια πηγή που γνωρίζει το θέμα είπε στο CNBC ότι μεταξύ των ονομάτων που αναφέρονται, κύκλοι προσκείμενοι στην Χάρις ανέφεραν τον Ντίμον για τον ίδιο ρόλο σε συνομιλίες που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του Εθνικού Συνεδρίου των Δημοκρατικών αυτήν την εβδομάδα στο Σικάγο.

Ο Ντίμον προσπάθησε στο παρελθόν να τιθασεύσει τις εικασίες για έναν πιθανό ρόλο στον Λευκό Οίκο εν μέσω συζητήσεων για την αποχώρησή του και ένα άρθρο του Αυγούστου στην Washington Post, στο οποίο κάλεσε για ενότητα, αλλά δεν προχώρησε στο να υποστηρίξει έναν υποψήφιο στις επερχόμενες αμερικανικές εκλογές.

Όταν ο Διευθύνων Σύμβουλος ρωτήθηκε τον Αύγουστο εάν θα αναλάμβανε το ρόλο του υπουργού Οικονομικών κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο «The Exchange» του CNBC, ο Ντίμον απέφυγε να δώσει μια άμεση απάντηση, αλλά φαινόταν να υποδηλώνει ότι ήταν επικεντρωμένος στον τρέχοντα ρόλο του στην JPMorgan.

«Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό που κάνω», είπε στη συνέντευξη. «Το λέω ξανά και ξανά, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό που κάνω».

Ο Λέσλι Πίκερ του CNBC επέμεινε: «Αυτό θα ήταν ένα όχι στον πρόεδρο Τραμπ αν σας καλούσαν…». «Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό που κάνω», τον διέκοψε ο Ντίμον.

Ο Ντίμον υπαινίσσεται  επικείμενη συνταξιοδότηση

Για χρόνια, ο Ντίμον υπαινίσσεται ότι θα συνταξιοδοτηθεί τα επόμενα πέντε χρόνια, αλλά ο Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan είπε τον Μάιο σε ετήσια συνάντηση επενδυτών ότι το χρονοδιάγραμμα «δεν ήταν πλέον πέντε χρόνια» και ότι ένα σχέδιο για την ανακοίνωση ενός διαδόχου ήταν «υπ’ ατμόν».

«Λοιπόν, τελικά, πρέπει να φύγω», είπε ο Ντίμον στο CNBC, προσθέτοντας: «Αλλά ακόμα κι αν τελειώσω ως Διευθύνων Σύμβουλος, μπορεί να είμαι πρόεδρος για ένα ή δύο χρόνια. Σε εκείνο το σημείο εξαρτάται αποκλειστικά από το διοικητικό συμβούλιο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή