Η Meta Platforms ακύρωσε τα σχέδιά της για μία premium μάσκα μικτής πραγματικότητας που προοριζόταν να ανταγωνιστεί την αντίστοιχη συσκευή της Apple, Vision Pro, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας The Information.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται πληροφόρηση από δύο υπαλλήλους της Meta Platforms, η εταιρεία ανακοίνωσε στους εργαζομένους της στο τμήμα Reality Labs να σταματήσουν να εργάζονται στη συσκευή, μετά από μια συνάντηση αξιολόγησης προϊόντων.

Apple vs Meta: Νέος ανταγωνισμός στο πεδίο της μικτής πραγματικότητας

Η συσκευή που ακυρώθηκε είχε εσωτερικά την κωδική ονομασία La Jolla και φέρεται να ήταν προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει το 2027. Θα περιείχε οθόνες εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης micro OLED – την ίδια τεχνολογία οθόνης που χρησιμοποιείται στα Vision Pro της Apple.

Η αγορά συσκευών εικονικής και μικτής πραγματικότητας κέρδισε ξανά την προσοχή κοινού και αναλυτών με την είσοδο της Apple πέρυσι, αλλά το Vision Pro δυσκολεύεται να αποδώσει και εμπορικά λόγω της τιμής του που ανέρχεται στα 3.500 δολάρια.

Από την άλλη πλευρά το τμήμα Reality Labs της Meta, υπεύθυνο για την ανάπτυξη και την εμπορία της σειράς ακουστικών Quest, έχει υποστεί ζημίες δισεκατομμυρίων. Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος Μαρκ Ζάκερμπεργκ παραμένει αισιόδοξος για το μέλλον των τεχνολογιών επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας.

Η υπάρχουσα σειρά Quest περιλαμβάνει το Quest 2, το οποίο διατίθεται έναντι 200 δολαρίων και το Quest 3 με τιμή που ανέρχεται στα 500 δολάρια.

Η Meta είχε σταματήσει την παραγωγή του Quest Pro – η πιο ακριβή μάσκα της με τιμή στα 999 δολάρια – το 2023 μετά από αδύναμες πωλήσεις και κακές κριτικές, σύμφωνα με το δημοσίευμα του The Information.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Μάικ Λιντς: Η θεωρία του μαθηματικού Bayes και οι… πιθανότητες για το «Bayesian»
Τεχνολογία |

Ο μεγιστάνας Μάικ Λιντς, ο μαθηματικός Bayes και οι... πιθανότητες για το «Bayesian»

Όλες όμως οι εκδοχές, όσο αβέβαιες κι αν φαίνονται ενδέχεται να γίνουν πραγματικότητα όπως φάνηκε δυστυχώς και στην περίπτωση του βρετανού μεγιστάνα της τεχνολογίας Μάικ Λιντς