Η μετοχή της Nvidia επιστρέφει και πάλι στο προσκήνιο στη Wall Street και το επόμενο μεγάλο γεγονός για την αγορά είναι η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του κολοσσού τεχνολογίας που έχει οριστεί για την Τετάρτη μετά το καμπανάκι.

Τεχνητή νοημοσύνη: Πώς οι Κινέζοι αποκτούν πρόσβαση σε αμερικανική τεχνολογία

Τα πολυαναμενόμενα αποτελέσματα της Nvidia θα καθορίσουν τον ρυθμό και για άλλους παίκτες της τεχνητής νοημοσύνης.

«Η έκθεση και η καθοδήγηση της Nvidia θα είναι απολύτως βασικές για την αγορά υποδομών στον κλάδο τεχνητής νοημοσύνης», δήλωσε ο επενδυτής τεχνολογίας Paul Meeks στο Yahoo Finance.

Οι τελευταίες εβδομάδες ήταν μια βόλτα με τρενάκι για τους επενδυτές τεχνολογίας. Οι μετοχές των κολοσσών της τεχνητής νοημοσύνης Amazon, Microsoft και Alphabet υποχώρησαν τους τελευταίους τρεις μήνες, με την Alphabet να υποχωρεί περισσότερο από 6%, ενώ αμφότερες Amazon και Microsoft πάνω από 3%.

Και οι παίκτες της τεχνητής νοημοσύνης που έπονται αγωνίζονται επίσης να ανακτήσουν έδαφος. Η AMD έχει υποχωρήσει περισσότερο από 16% από τα μέσα Ιουλίου, ενώ η Marvell Technology έχει καταγράψει μείωση σχεδόν 6% την ίδια περίοδο.

Ωστόσο, τα ισχυρά αποτελέσματα από τη Nvidia θα μπορούσαν να αναζωπυρώσουν μέρος αυτής της χαμένης ορμής, σύμφωνα με τον Dan Ives του Wedbush.

Nvidia: «Η καρδιά και οι πνεύμονες» της ανόδου στην αγορά τεχνολογίας

«Η Nvidia είναι η καρδιά και οι πνεύμονες αυτής της ανοδικής αγοράς τεχνολογίας καθώς η επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης κυριαρχεί», είπε ο Ives στο Yahoo Finance.

Ο Ives, ο οποίος αναμένει ένα τρίμηνο «σοκ και δέος» από την Nvidia, εκτιμά ότι η συνεχιζόμενη ισχυρή ζήτηση για τα τσιπ της εταιρείας θα προκαλέσει “κυματισμό” στα αποτελέσματα σε ολόκληρο τον κλάδο. Σε μια πρόσφατη σημείωση προς τους πελάτες, ο Ives υπολόγισε ότι για κάθε δολάριο που δαπανάται σε ένα τσιπ GPU Nvidia, υπάρχει πολλαπλασιαστής από 8 έως 10 δολάρια σε όλο τον τεχνολογικό τομέα.

Ο Mark Shmulik της Bernstein, ο οποίος καλύπτει πολλούς από τους μεγαλύτερους πελάτες της Nvidia, συμπεριλαμβανομένων των Meta, Amazon και Google, εκτιμά ότι τα αποτελέσματα του γίγαντα των chip θα είναι κρίσιμος οδηγός για την επόμενη κίνηση της Big Tech.

«Η Nvidia είναι η καμπάνα του Magnificent Seven και του εμπορίου AI», εξήγησε ο Shmulik. «Ακούγοντας νέα κέρδη στην τεχνολογία, τα βασικά βασικά στοιχεία θα συνεχίσουν να αποδίδουν».

Μέχρι στιγμής φέτος, η μετοχή της Nvidia έχει εκτιναχθεί στα ύψη καθώς έχει καταγράψει άνοδο 180% το περασμένο έτος και αυξήθηκε σχεδόν κατά 2.900% τα τελευταία πέντε χρόνια — θέτοντας τον πήχη πολύ ψηλά για τα κέρδη αυτό το τρίμηνο.

Οι εκτιμήσεις είναι ότι τα έσοδα της Nvidia θα αυξηθούν κατά 112% το τελευταίο τρίμηνο, σημειώνοντας δραματική επιβράδυνση από την αύξηση άνω του 250% πριν από ένα χρόνο. Για τη Wall Street, η συναίνεση παραμένει ανοδική. Η KeyBanc, η Citi και η Goldman Sachs ήταν μεταξύ εκείνων που επανέλαβαν τις αξιολογήσεις buy για τη μετοχή αυτή την εβδομάδα πριν από τα αποτελέσματα.

Αν και μόνο ο χρόνος θα δείξει εάν η Nvidia ανταποκρίνεται στις υψηλές προσδοκίες για τα κέρδη του τριμήνου, είναι ασφαλές να επισημανθεί ότι τα στοιχήματα είναι υψηλά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη