Ο CEO της Meta Platforms, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, και ο ομόλογός του της Spotify, Ντάνιελ Εκ, επέκριναν τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς που αφορούν την τεχνητή νοημοσύνη ανοιχτού κώδικα, λέγοντας ότι η Ευρώπη κινδυνεύει να μείνει πίσω λόγω πολύπλοκων κανόνων.

Η Ευρώπη, η οποία «έχει περισσότερους προγραμματιστές ανοιχτού κώδικα από την Αμερική», είναι σε θέση να αξιοποιήσει στο έπακρο το κύμα τεχνητής νοημοσύνης ανοιχτού κώδικα, ανέφεραν οι CEO σε κοινή δήλωση την Παρασκευή.

Η Meta θα επιτρέπει τη δημιουργία προσαρμοσμένων χαρακτήρων AI

«Ωστόσο η κατακερματισμένη ρυθμιστική του δομή, γεμάτη από ασυνεπή εφαρμογή, παρεμποδίζει την καινοτομία και εμποδίζει τους προγραμματιστές», καταλήγουν.

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι σημειώνουν ότι η βιομηχανία τεχνολογίας στην Ευρώπη αντιμετωπίζει «επικαλυπτόμενους κανονισμούς και ασυνεπείς οδηγίες για το πώς να συμμορφωθεί με αυτούς» αντί για σαφείς κανόνες.

Ένα εξορθολογισμένο ρυθμιστικό πλαίσιο όχι μόνο θα επιτάχυνε την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης ανοιχτού κώδικα, αλλά θα παρείχε επίσης υποστήριξη στους Ευρωπαίους προγραμματιστές και στο ευρύτερο οικοσύστημα των δημιουργών, είπαν.

Οι νόμοι που έχουν σχεδιαστεί για να αυξήσουν την ευρωπαϊκή κυριαρχία και ανταγωνιστικότητα πετυχαίνουν το αντίθετο

Σημειώνεται ότι η ιρλανδική ρυθμιστική αρχή απορρήτου τον Ιούνιο ζήτησε από τη Meta να μην κυκλοφορήσει προς το παρόν τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης της στην Ευρώπη, αφού η εταιρεία ενημερώθηκε να καθυστερήσει τα σχέδια αξιοποίησης δεδομένων από χρήστες του Facebook και του Instagram.

Δεδομένων των ισχυόντων κανονισμών, η Meta δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη τα επερχόμενα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης της, όπως το Llama, το οποίο έχει την ικανότητα να κατανοεί εικόνες.

Αυτό θα σήμαινε ότι οι Ευρωπαίοι θα «μείνουν με τεχνητή νοημοσύνη κατασκευασμένη για κάποιον άλλο», δήλωσαν οι CEO.

Το Spotify από την πλευρά του επεσήμανε την πρώιμη επένδυσή του στην τεχνητή νοημοσύνη για τη δημιουργία εξατομικευμένων εμπειριών για τους χρήστες που οδήγησαν στην επιτυχία της υπηρεσίας ροής.

Οι νόμοι που έχουν σχεδιαστεί για να αυξήσουν την ευρωπαϊκή κυριαρχία και ανταγωνιστικότητα πετυχαίνουν το αντίθετο, είπαν, προσθέτοντας ότι η Ευρώπη θα πρέπει να «απλουστεύει και να εναρμονίζει τους κανονισμούς αξιοποιώντας τα οφέλη μιας ενιαίας αλλά διαφορετικής αγοράς».

Οι δύο διευθύνοντες σύμβουλοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Ευρώπη χρειάζεται μια νέα προσέγγιση με σαφέστερες πολιτικές και πιο συνεπή επιβολή, προσθέτοντας ότι θα χάσει μια «ευκαιρία που εμφανίζεται μια φορά σε κάθε γενιά» στην τρέχουσα πορεία της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Τεχνητή Νοημοσύνη: Η έλλειψη ενέργειας για τα data centers αλλάζει τον τεχνολογικό χάρτη της Ευρώπης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η αδηφάγα Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει τον τεχνολογικό χάρτη της Ευρώπης - Που πάνε τα νέα data centers

Η πεινασμένη για ενέργεια τεχνητή νοημοσύνη καταπονεί τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας της Ιρλανδίας, θέτοντας σε κίνδυνο τη θέση της χώρας ως τεχνολογικού κόμβου της Ευρώπης

Κυριάκος Μητσοτάκης για AI: Τεράστια ευκαιρία για τη χώρα η Τεχνητή Νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Κυριάκος Μητσοτάκης για AI: Τεράστια ευκαιρία για τη χώρα η Τεχνητή Νοημοσύνη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε με το μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Τεχνητή Νοημοσύνη και αντιπρόεδρο του Endeavor Greece Ανδρέα Σταυρόπουλο στο πλαίσιο του GenAI Summit

IBM: Ενίσχυση των επιχειρηματικών επενδύσεων στην τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Ενίσχυση των επιχειρηματικών επενδύσεων στην AI - Τι δείχνει έρευνα της IBM

Έρευνα της IBM δείχνει ότι τα στελέχη των επιχειρήσεων αναγνωρίζουν τα οφέλη των επενδύσεων στην πληροφορική για την ενίσχυση της βιωσιμότητας, με το 88% να σχεδιάζει να αυξήσει τις επενδύσεις