Η Cruise θα προσφέρει τα αυτόνομα οχήματά της στην πλατφόρμα της Uber από το επόμενο έτος, δήλωσαν οι δύο συνεργαζόμενες εταιρείες καθώς η εταιρεία ρομποταξί που υποστηρίζεται από τη General Motors επιχειρεί δυναμικό come back.

Η πολυετής συνεργασία θα επιτρέψει στους οδηγούς της Uber να επιλέξουν ένα ταξίδι χρησιμοποιώντας ένα αυτόνομο όχημα Cruise, όπως εξήγησαν εκπρόσωποι των δύο εταιρειών.

Η Uber προσφέρει αυτοκίνητα χωρίς οδηγό στο Phoenix στην πλατφόρμα της από τον περασμένο Οκτώβριο μέσω μιας συνεργασίας με την Waymo της Alphabet, η οποία έχει περίπου 700 οχήματα στο στόλο της και είναι η μόνη εταιρεία των ΗΠΑ που λειτουργεί ρομποταξί χωρίς πλήρωμα και εισπράττει ναύλους.

Cruise: Επιστρέφει μέσω Uber;

Η Cruise ψάχνει να βρει το δρόμο της επιστροφής στους δρόμους των ΗΠΑ μετά από ένα μεγάλο ατύχημα στο Σαν Φρανσίσκο πέρυσι που ανάγκασε την εταιρεία να σταματήσει τη λειτουργία της. Νωρίτερα φέτος, επανέλαβε τις δοκιμές με οδηγούς ασφαλείας, ενώ εργάζεται για να καθησυχάσει τους κρατικούς και ομοσπονδιακούς αξιωματούχους για την ασφάλεια των οχημάτων της.

Η θυγατρική της GM συμφώνησε την Πέμπτη να ανακαλέσει σχεδόν 1.200 ρομποτικά οχήματα για προβλήματα σκληρού φρεναρίσματος, δήλωσε η ρυθμιστική αρχή ασφάλειας αυτοκινήτου των ΗΠΑ, οδηγώντας την στο κλείσιμο μιας έρευνας για το ζήτημα.

Η συνεργασία της Uber με την Cruise έρχεται καθώς ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Ίλον Μασκ, πρόκειται να αποκαλύψει τα καθυστερημένα σχέδιά του για ένα νέο ρομποταξί τον Οκτώβριο, εν μέσω επιβράδυνσης της ζήτησης για ηλεκτρικά οχήματα.

Η αγορά αυτόνομων οχημάτων ήρθε αντιμέτωπη με πιο σκληρά προβλήματα σε σχέση με ό,τι αναμενόταν λόγω της πολύπλοκης τεχνολογίας, των αυξανόμενων επενδύσεων, του αυστηρού ρυθμιστικού ελέγχου και των ομοσπονδιακών ερευνών.

Η Uber πούλησε το δικό της τμήμα αυτόνομης οδήγησης το 2020 για να μειώσει την απώλεια μετρητών και να επικεντρωθεί εκ νέου στις βασικές δραστηριότητές της, συμπεριλαμβανομένου του ride hailing και της παράδοσης φαγητού.

Οι διαδρομές με αυτοοδηγούμενα οχήματα στην πλατφόρμα της Uber εξαπλασιάστηκαν το δεύτερο τρίμηνο του του 2024, σε ετήσια βάση, και σε αυτό συνέβαλε η συνεργσαία με εταιρείες όπως η Waymo, καθώς και η startup Waabi για εμπορευματικές υπηρεσίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Μάικ Λιντς: Η θεωρία του μαθηματικού Bayes και οι… πιθανότητες για το «Bayesian»
Τεχνολογία |

Ο μεγιστάνας Μάικ Λιντς, ο μαθηματικός Bayes και οι... πιθανότητες για το «Bayesian»

Όλες όμως οι εκδοχές, όσο αβέβαιες κι αν φαίνονται ενδέχεται να γίνουν πραγματικότητα όπως φάνηκε δυστυχώς και στην περίπτωση του βρετανού μεγιστάνα της τεχνολογίας Μάικ Λιντς