Η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε ένα μεταίχμιο, το οποίο παραμένει θολό. Στις ΗΠΑ τα πράγματα είναι πιο ρευστά υπό το πρίσμα των εκλογών οι οποίες ανάλογα με τον νικητή θα προσδιορίσουν το μέλλον και τα όρια της ηλεκτροκίνησης.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Barron’s μίλησε με τον Μάικ Ρόκο που διορίστηκε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Bentley Americas μετά από επταετή θητεία ως αντιπρόεδρος πωλήσεων και λειτουργιών της εταιρείας. Ο Ρόκο έχει περάσει σχεδόν 30 χρόνια δουλεύοντας στην αυτοκινητοβιομηχανία. Έχει εργαστεί για παγκόσμιες μάρκες, όπως η Toyota και η Nissan, και προσλήφθηκε από την Bentley το 2017.

Bentley: Το μοντέλο-έκπληξη που ξαναβγάζει σε παραγωγή

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε πρόσφατα τα λειτουργικά της κέρδη στα 261 εκατομμύρια ευρώ (287,6 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) για το πρώτο εξάμηνο του 2024, μειωμένα κατά 33% από πέρυσι. Ωστόσο, τα στελέχη είναι αισιόδοξα για το λανσάρισμα της τέταρτης γενιάς Bentley Continental GT Speed, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά στις αρχές του επόμενου έτους.

Είναι η πιο ισχυρή Bentley στο χαρτοφυλάκιο και μπορεί να υπερηφανεύεται για τον νέο κινητήρα της εταιρείας, ορόσημο για την πολυτελή αυτοκινητοβιομηχανία καθώς στρέφεται σε υβριδικά.

Μια στροφή σε ολόκληρη τη βιομηχανία προς οχήματα με μεγαλύτερη απόδοση καυσίμου έχει ωθήσει τους κατασκευαστές πολυτελών αυτοκινήτων να επανεξετάσουν τη σειρά προϊόντων και τη στρατηγική τους.

Η ηλεκτροκίνηση και το μέλλον

«Για εμάς, η μακροπρόθεσμη [στρατηγική] επικεντρώνεται στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας», λέει ο Ρόκο. «Ήταν μια πολύ ρευστή και ενδιαφέρουσα αγορά που έπρεπε να ακολουθήσουμε. Υπήρξε γρήγορη αποδοχή… αλλά τελικά όλες οι μάρκες θα πρέπει να έχουν κάποιο προϊόν στο χώρο της ηλεκτροκίνησης. Για εμάς, θα είναι λίγο αργότερα από άλλους, αλλά είμαστε πολύ επικεντρωμένοι στην ανάπτυξη του σωστού προϊόντος στην αγορά και στο να το κάνουμε όσο πιο επιτυχημένο μπορούμε».

Η εταιρεία κάνει επίσης εισβολή στα ακίνητα και θεμελίωσε τις πρώτες κατοικίες με το σήμα Bentley στο Sunny Isles Beach της Φλόριντα, νωρίτερα φέτος.

Σε συνεργασία με την Dezer Development, το πολυτελές πολυώροφο κτίριο 62 ορόφων θα διαθέτει 216 ιδιωτικές κατοικίες, τέσσερις ανελκυστήρες αυτοκινήτων και γυάλινα γκαράζ για κάθε ένα από τα διαμερίσματα.

«Λόγω της παγκόσμιας εμβέλειας και της πελατειακής μας βάσης, πολλοί άνθρωποι έρχονται στο Μαϊάμι», λέει ο Ρόκο. «Απλώς είχε απήχηση στη βάση των πελατών μας και το βλέπουμε ως ένα πιο εξαιρετικό μέρος όπου μπορεί να παρουσιαστεί η Bentley». Οι κατοικίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2027.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green