Ο Πίτερ Μπάφετ, γιος του θρυλικού επενδυτή Γουόρεν Μπάφετ, πήρε μια απόφαση που άλλαξε τη ζωή του πριν από 47 χρόνια, όταν αντάλλαξε την κληρονομιά του «για να αγοράσει χρόνο». Παρόλο που έχασε αυτό που θα μπορούσε να είναι εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε κέρδη, παραμένει πιστός στην επιλογή του, με την πεποίθηση ότι ο πατέρας του θα συμφωνούσε.

Σήμερα ο Αμερικανός μουσικός, συνθέτης, συγγραφέας και φιλάνθρωπος, έχει μια καριέρα που εκτείνεται σε περισσότερα από 30 χρόνια -με μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές κινηματογραφικές μελωδίες στο βιογραφικό του, όπως το «Χορεύοντας με τους Λύκους»-, είναι κάτοχος βραβείου Emmy, συγγραφέας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις των New York Times και συμπρόεδρος του φιλανθρωπικού NoVo Foundation.

Γουόρεν Μπάφετ: Τι θα γίνει με την περιουσία του μετά τον θάνατό του

Βρίσκοντας το μονοπάτι του

Σύμφωνα με το CNBC, το μονοπάτι αυτό κόστισε αρχικά 90.000 δολάρια. Ο πατέρας του ξεκαθάρισε ότι αυτή ήταν η μόνη οικονομική ενίσχυση που θα λάμβανε για προσωπική χρήση. Παρά το γεγονός ότι γνώριζε ότι επρόκειτο για ολόκληρη την κληρονομιά του, ο Πίτερ Μπάφετ αποφάσισε να πουλήσει τις μετοχές της Berkshire για να χρηματοδοτήσει το πάθος του για τη μουσική.

Εγκατέλειψε το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, αγόρασε ένα μέτριο διαμέρισμα-στούντιο στο Σαν Φρανσίσκο και επένδυσε στην αναβάθμιση του εξοπλισμού ηχογράφησης. Αφιέρωσε το χρόνο του στην τελειοποίηση των δεξιοτήτων του στο πιάνο και στη μουσική παραγωγή.

Η μεγάλη του ευκαιρία ήρθε απροσδόκητα όταν ένας γείτονας τον ρώτησε για το επάγγελμά του, βάζοντάς τον στο δρόμο για μια επιτυχημένη καριέρα στη μουσική.

Είπε στον γείτονα ότι ήταν ένας «αγωνιζόμενος συνθέτης» και ο γείτονας προσφέρθηκε να τον συστήσει στον γαμπρό του, ο οποίος ήταν ένας animator που έψαχνε για διαφημιστικές μελωδίες για έναν νέο καλωδιακό σταθμό – που αποδείχθηκε ότι ήταν το MTV.

Ο δισεκατομμυριούχος έχει στο παρελθόν συστήσει στους ανθρώπους να ακολουθούν καριέρες που θα ήθελαν, ακόμη και αν τα χρήματα δεν αποτελούσαν μέρος της διαδικασίας λήψης αποφάσεων. Κάτι που έπραξε εν τέλει και ο νεότερος γιος του, Πίτερ.

Μια άλλη εκδοχή

Αν ο γιος του θρυλικού επενδυτή είχε παραμείνει στο κολέγιο και είχε κρατήσει την επένδυση των 90.000 δολαρίων στην Berkshire Hathaway, σήμερα θα άξιζε πάνω από 400 εκατομμύρια δολάρια.

«Αλλά δεν έκανα αυτή την επιλογή και δεν το μετανιώνω ούτε για ένα δευτερόλεπτο. Χρησιμοποίησα το κομπόδεμά μου για να αγοράσω κάτι απείρως πιο πολύτιμο από τα χρήματα: το χρησιμοποίησα για να αγοράσω χρόνο», δήλωσε ο Μπάφετ.

Αυτή είναι μια απόφαση για την οποία ο πατέρας του θα ήταν περήφανος, σημείωσε. Ο δισεκατομμυριούχος δίδαξε στον γιο του ότι η δουλειά δεν έχει να κάνει με το να βγάζεις όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, αλλά με το να κάνεις κάτι που αγαπάς να κάνεις.

Την ίδια στιγμή, ο Μπάφετ αναγνώρισε ότι τα χρήματα ήταν προνόμιο, χαρακτηρίζοντάς τα δώρο που δεν είχε κερδίσει.

«Χωρίς όμως αυτές τις εκατοντάδες απλήρωτες ώρες που πέρασα παίζοντας με τον εξοπλισμό ηχογράφησης, δεν θα είχα βρει τον ήχο ή την προσέγγισή μου», πρόσθεσε.

Στην ουσία, ο μουσικός χρησιμοποίησε τα χρήματα για να αγοράσει χρόνο για να ασχοληθεί με κάτι που του αρέσει, κάτι που είναι ακριβώς αυτό που ο πατέρας του λέει στους νέους να κάνουν. Εξάλλου, ο δισεκατομμυριούχος έχει στο παρελθόν συστήσει στους ανθρώπους να ακολουθούν καριέρες που θα ήθελαν, ακόμη και αν τα χρήματα δεν αποτελούσαν μέρος της διαδικασίας λήψης αποφάσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή