Η προεκλογική εκστρατεία της Καμάλα Χάρις για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι έχει συγκεντρώσει περισσότερα από μισό δισεκατομμύριο δολάρια σε μόλις ένα μήνα, κάτι που αποτελεί «ρεκόρ για οποιαδήποτε εκστρατεία στην ιστορία», σύμφωνα με το Barron’s.

Το εντυπωσιακό ποσό των 540 εκατομμυρίων δολαρίων, που συγκεντρώθηκε από τότε που η Χάρις ξεκίνησε την εκστρατεία της, αφού ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποσύρθηκε από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο στις 21 Ιουλίου και την υποστήριξε, έρχεται καθώς η ίδια και ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός της Ντόναλντ Τραμπ ξεκινούν το τελικό σπριντ 10 εβδομάδων μέχρι την ημέρα των εκλογών στις 5 Νοεμβρίου.

Ο Τραμπ, του οποίου η εκστρατεία έπεσε στο κενό όταν ο Μπάιντεν έκανε στην άκρη, ανέφερε ότι είχε 327 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά στις αρχές Αυγούστου.

Κάμαλα Χάρις: Τα εμπόδια στον δρόμο για τον Λευκό Οίκο

Τα κεφάλαια

Λίγο πριν η Χάρις ανέβει στη σκηνή του DNC την Πέμπτη για να παραλάβει το χρίσμα του κόμματός της, «ξεπεράσαμε επίσημα το όριο των 500 εκατομμυρίων δολαρίων», ανέφερε σε σημείωμα η πρόεδρος της εκστρατείας Τζεν Ο’ Μάλεϊ Ντίλον.

«Αμέσως μετά την ομιλία της, είδαμε την καλύτερη στιγμή συγκέντρωσης χρημάτων από την ημέρα έναρξης της εκστρατείας μας», συνέχισε η ίδια.

«Σε λίγο περισσότερο από ένα μήνα από την έναρξη της εκστρατείας μας, η ομάδα Χάρις-Γουάλτς συγκέντρωσε 540 εκατομμύρια δολάρια – ρεκόρ για οποιαδήποτε εκστρατεία στην ιστορία».

Το ποσό αυτό αντανακλά τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν από την εκστρατεία, την Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών και τις κοινές επιτροπές συγκέντρωσης κεφαλαίων, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το ένα τρίτο αυτών των δωρεών προήλθε από χορηγούς που συνεισέφεραν για πρώτη φορά, δήλωσε η Ο’ Μάλεϊ Ντίλον.

Μεταστροφή

Η εκστρατεία της Χάρις φαίνεται να έχει ενεργοποιήσει τόσο τους μεγάλους όσο και τους μικρούς χρηματοδότες – μια μεταστροφή από την αβέβαιη περίοδο μετά την καταστροφική εμφάνιση του Μπάιντεν στο ντιμπέιτ τον Ιούνιο, όταν οι μεγάλοι χρηματοδότες φέρεται να σταμάτησαν τη συγκέντρωση χρημάτων.

Φαίνεται επίσης να έχει κινητοποιήσει αυτό που ο O’Malley Dillon αποκάλεσε «έναν πραγματικό στρατό εθελοντών», με το συνέδριο να βλέπει τους εργαζόμενους της βάσης να εγγράφονται μαζικά.

«Εν τω μεταξύ, η υποδομή του Ντόναλντ Τραμπ στο πεδίο της μάχης παραμένει απίστευτα ισχνή», είπε.

Η Χάρις και ο Τραμπ βρίσκονται στήθος με στήθος στις δημοσκοπήσεις λιγότερο από τρεις εβδομάδες πριν από το ντιμπέιτ τους στις 10 Σεπτεμβρίου στη Φιλαδέλφεια.

Η Χάρις, 59 ετών, πρώην γερουσιαστής από την Καλιφόρνια και εισαγγελέας, έφυγε από το συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο με δυναμική, έχοντας ξεπεράσει τον Τραμπ και εξαλείψει τα δημοσκοπικά προβάδισμα που απολάμβανε πριν αντικαταστήσει τον Μπάιντεν στο ψηφοδέλτιο των Δημοκρατικών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα