Μια εφημερίδα που απεικονίζει την αγωνιώδη αναμονή που βίωναν οι οικογένειες των επιβαινόντων στον Τιτανικό, ανακαλύφθηκε στο πίσω μέρος μιας ντουλάπας στην Αγγλία. μετά από περισσότερο από έναν αιώνα.

Ο τίτλος της εφημερίδας γράφει: «Μία από τις χιλιάδες τραγωδίες που έκαναν το ναυάγιο του Τιτανικού το πιο φρικτό στην παγκόσμια ιστορία».

Με ημερομηνία 20 Απριλίου 1912, το πρωτοσέλιδο της βρετανικής εφημερίδας The Daily Mirror δείχνει δύο γυναίκες στο Σαουθάμπτον, το βρετανικό λιμάνι από όπου ξεκίνησε το ταξίδι του ο Τιτανικός, να περιμένουν να αποσταλεί ο κατάλογος των επιζώντων.

Ο χρόνος για το επιβατηγό υπερωκεάνιο «Τιτανικός» σταμάτησε στις 15 Απριλίου 1912 μετά από σύγκρουση με ένα παγόβουνο, κατά το παρθενικό ταξίδι του από το Σαουθάμπτον προς τη Νέα Υόρκη.

Πού και πώς ανακαλύφθηκε η ιστορική εφημερίδα

Ο Τσαρλς Χάνσον, ιδιοκτήτης του οίκου δημοπρασιών Hansons Auctioneers, δήλωσε ότι η εφημερίδα ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια μιας «εκκαθάρισης σπιτιού» σε ένα ακίνητο στην πόλη Lichfield στο Staffordshire.

«Η εφημερίδα βρέθηκε χάρη στη γιαγιά του ηλικιωμένου πελάτη μας», είπε ο Χάνσον.

«Είχε κρατήσει άρθρα εφημερίδων τα οποία αναφέρονταν σε σημαντικά γεγονότα όπως η στέψη του βασιλιά Γεωργίου Ε΄ το 1911 και η βύθιση του Τιτανικού» πρόσθεσε.

Ο Χάνσον χαρακτήρισε την εφημερίδα, η οποία πουλήθηκε έναντι 40 ευρώ αυτή την εβδομάδα, «ένα πολύτιμο κομμάτι της κοινωνικής ιστορίας». «Αυτό το εύρημα μας θυμίζει τις πολλές οικογένειες, τους φίλους, τις συντετριμμένες μητέρες, τους πατέρες και τις συζύγους» κατέληξε.

View this post on Instagram

A post shared by BBC News (@bbcnews)

Τι έγραφε η πρώτη σελίδα της εφημερίδας

«Από τα 903 μέλη του πληρώματος του Τιτανικού, μόνο 210 έχουν διασωθεί. Αυτό σημαίνει τραγωδία για το Σαουθάμπτον, όπου έζησε η πλειονότητα των ανδρών, γιατί από αυτή την τρομερή καταστροφή οι μητέρες έχασαν τους γιους τους, οι γυναίκες τους συζύγους τους και τα νεαρά κορίτσια τους αγαπημένους τους.

«Η χθεσινή ημέρα ήταν μια τρομερή ημέρα στην ιστορία της πόλης, αν και έβαλε τέλος σε κάθε αγωνία. Ο κατάλογος των διασωθέντων αναρτήθηκε έξω από τα γραφεία της White Star, και οι μητέρες και οι σύζυγοι που ήλπιζαν ακόμα, διάβασαν με ανυπομονησία τα ονόματα, για να διαπιστώσουν ότι οι χειρότεροι φόβοι τους έγιναν πραγματικότητα.

«Για κάποιους, βέβαια, ο κατάλογος προσέφερε θετικά νέα, αλλά αποσιώπησαν τη χαρά τους μπροστά στη φοβερή θλίψη των φίλων και των γειτόνων τους».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα