Ο τουριστικός κλάδος είναι λίαν ανταγωνιστικός και τα θέρετρα, κυρίως υψηλής πολυτέλειας, πάντα μηχανεύονται τρόπους να προσφέρουν το «κάτι άλλο» για να δελεάσουν ευκατάστατους πελάτες. Κάποια θέρετρα έχουν στραφεί σε εναλλακτικές πρακτικές New Age για να δελεάσουν “ψαγμένους” ταξιδιώτες.

Για τον λόγο αυτό, στο Mandarin Oriental Costa Navarino, στην Πελοπόννησο, οι επισκέπτες απολαμβάνουν όλες τις τυπικές προσφορές στο τεράστιο σπα του καταλύματος, μασάζ, περιποίηση προσώπου και λουτρά χαμάμ. Άλλοι πάνε για να τοποθετήσουν κρύσταλλα σε όλο τους το σώμα.

Τουρισμός: Απόβαση πολυτελών ξενοδοχειακών αλυσίδων στην Ελλάδα

Η 90λεπτη «θεραπεία με κρυστάλλους μακροζωίας», κόστους 350 ευρώ, προωθείται ως τρόπος εντοπισμού «ενεργειακών μπλοκαρισμάτων», δηλαδή οι κρύσταλλοι αποκαλύπτουν σημαντικές πληροφορίες που ρίχνουν φως σε όλα τα θέματα που απασχολούν τον δέκτη.

Η Μαριάν Χρυσικάκου, η κύρια θεραπεύτρια στο Mandarin Oriental Costa Navarino, χρησιμοποιεί τους κρυστάλλους, όπως είπε στο Barron’s για να βοηθήσει τους ανθρώπους με την «αυτοπραγμάτωση και την εύρεση του σκοπού τους».

Ο Άντρεα Λόμας-Γκονγκ, αντιπρόεδρος του Spa & Wellness Operations στο Mandarin Oriental Costa Navarino, ισχυρίζεται ότι «η θεραπεία κρυστάλλων ήταν ένα από τα πολλά μυστικιστικά συστατικά της αρχαίας ελληνικής ιατρικής».

Τσάκρα, ταρώ, κρύσταλλοι και άλλα περίεργα

Οι πλούσιοι ταξιδιώτες αναζητούν κάτι περισσότερο από αναζωογόνηση, θέλουν άνοιγμα τσάκρα, πρακτικές καθορισμού προθέσεων και ανάλυση του μοναδικού αστρολογικού τους προφίλ.

«Υπάρχει έξαρση στις προσφορές αστρολογίας και ευεξίας υψηλών προδιαγραφών, όπως πίνακες γεννήσεων, αναγνώσεις ταρώ και κρύσταλλοι», λέει στο Barron’s η πράκτορας ταξιδιών πολυτελείας Σερί Ρόουζ Μάρτιν, στο δίκτυο Virtuoso.

«Αυτή η τάση καθοδηγείται από την αυξημένη εστίαση στην περιποίηση και την ολιστική υγεία, την μάθηση και την αγάπη για εξατομικευμένες, αποκλειστικές εμπειρίες. Διασημότητες και influencers που αγκαλιάζουν αυτές τις πνευματικές πρακτικές προσθέτουν στη γοητεία τους».

Στο Alila Marea Beach Resort στο Encinitas της Καλιφόρνια, ο κύριος δάσκαλος γιόγκα και θεραπευτής του ξενοδοχείου, Ντάνα Νταμάρα, προσφέρει μια προσαρμοσμένη ανάγνωση αστρολογίας διάρκειας 60 λεπτών, που περιγράφεται από το κατάλυμα ως «ανάλυση των αστεριών.

Ένα ολόκληρο κομμάτι του σπα στο Tierra Luna Spa στο Biltmore στο Phoenix είναι αφιερωμένο σε αυτό που αποκαλούν «κοσμικές συνδέσεις», το οποίο περιλαμβάνει συνεδρίες αστρολογίας και τελετουργίες λατρείας του ήλιου

Ευθυγράμμιση κατά τη γέννησή σας, αποκαλύπτει μοτίβα, πιθανές παγίδες και πιθανές ευκαιρίες για να επιτύχετε τον σκοπό της ζωής σας». Η ωριαία συνεδρία κοστίζει 350 δολάρια ΗΠΑ.

Ένα ολόκληρο κομμάτι του σπα στο Tierra Luna Spa στο Biltmore στο Phoenix είναι αφιερωμένο σε αυτό που αποκαλούν «κοσμικές συνδέσεις», το οποίο περιλαμβάνει συνεδρίες αστρολογίας και τελετουργίες λατρείας του ήλιου.

Στο Inns of Aurora, ένα πολυτελές παραλίμνιο θέρετρο στα Adirondacks στα βόρεια της Νέας Υόρκης, υπάρχει καθημερινή ανάγνωση καρτών πνεύματος ζώων, όπου οι επισκέπτες τραβούν μια κάρτα για να «εμπνευστούν, να οδηγηθούν στην επίλυση ή να ανοίξουν την καρδιά τους σε δυνατότητες».

Πριν από λίγους μήνες, η διευθύντρια του σπα του Inn, Λόρα Κόμπερν (η οποία είναι επίσης «η διευθύντρια της ηρεμίας»), εισήγαγε συνεδρίες σχετικά με το πώς οι κρύσταλλοι, τα χρώματα, οι ήχοι, οι πρακτικές και το φαγητό μπορούν να βοηθήσουν στην αφύπνιση και την ισορροπία των τσάκρα (Για τους μη μυημένους, τα τσάκρα πιστεύεται ότι είναι κέντρα πνευματικής δύναμης.)

Αστρολογία και Αστρονομία

Οι εύποροι παραθεριστές κοιτούν τα αστέρια και με άλλους τρόπους. Το 2024 στέφθηκε η χρονιά του Αστροτουρισμού, πράγμα που σημαίνει ότι η βιομηχανία ευεξίας κλίνει επίσης στο δημογραφικό κομμάτι των ερασιτεχνών-αστρονόμων.

Ο Τομ Μαρσάντ, συνιδρυτής της Black Tomato, της συμβουλευτικής υπηρεσίας πολυτελών ταξιδιών με έδρα τη Νέα Υόρκη, λέει ότι το ενδιαφέρον για τα ταξίδια που σχετίζονται με την αστρολογία και την αστρονομία είναι ένα αυξανόμενο τμήμα της αγοράς από το 2021.

Το Primland Auberge Resorts στα βουνά Blue Ridge στη Βιρτζίνια διαθέτει έναν αστρονόμο που βοηθά τους επισκέπτες με τα τηλεσκόπια του καταλύματος έναντι $40. Το Teton Mountain Lodge & Spa και το Hotel Terra στο Jackson Hole, στο Ουαϊόμινγκ, προσφέρουν πακέτα “έναστρης νύχτας” για $14.000 ΗΠΑ που περιλαμβάνουν ιδιωτικές συνεδρίες παρατήρησης άστρων υπό την καθοδήγηση αστρονόμων.

Παρατήρηση αστεριών

Για 50.000 δολάρια, το Little Palm Island Resort & Spa στο Torch Key της Φλόριντα συνδέει τους επισκέπτες με έναν «ουράνιο θυρωρό» για μια διαμονή τριών διανυκτερεύσεων σε μια σουίτα που περιλαμβάνει τηλεσκόπιο υψηλής τεχνολογίας, μια δίωρη ιδιωτική περιήγηση με γιοτ που έρχεται με χάρτη αστερισμών και κολιέ Zodiac της Van Cleef & Arpels.

Το Hotel Castello di Reschio στην περιοχή Ούμπρια της Ιταλίας φιλοξενεί ένα ουράνιο καταφύγιο, για 1.500 ευρώ τη βραδιά, που περιγράφεται ως «κοσμική οδύσσεια, όπου τα αστέρια ευθυγραμμίζονται για να καθοδηγήσουν μια εξατομικευμένη μεταμορφωτική εμπειρία».

Η συνεδρία ποικίλλει, αλλά μπορεί να περιλαμβάνει παρατήρηση αστεριών με έναν αστρονόμο, καθημερινές συνεδρίες γιόγκα ή συμμετοχή σε δημιουργικές δραστηριότητες όπως κέντημα, ή καλαθοπλεκτική.

Ίσως το απώγειο είναι η ανάγνωση γραφήματος ηλιακής επιστροφής γενεθλίων, ένα αστρολογικό εργαλείο που χρησιμοποιείται για να προσδιορίσει την τοποθεσία που πρέπει να βρίσκεται κάποιος τα γενέθλια του. Έτσι ο ταξιδιωτικός πράκτορας θα βρει το ιδανικό μέρος να σας στείλει για γενέθλια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός