Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές της Ασίας σήμερα, εν μέσω κλιμάκωσης των εντάσεων στη Μέση Ανατολή, ενώ οι επενδυτές τήρησαν στάση αναμονής προκειμένου να έχουν τη συνολική εικόνα αντίδρασης των αγορών μετά τα σχόλια του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ.

Ειδικότερα, ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας υποχώρησε 0,66% στις 38.110,22 μονάδες, ενώ ο Topix έχασε 0,87% και έκλεισε στις 2.661,41 μονάδες. Το ιαπωνικό γεν ενισχύθηκε 0,42% για να διαπραγματευτεί στα 143,5, το ισχυρότερο επίπεδό του από το sell-off μετοχών της 5ης Αυγούστου.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 0,14% για να κλείσει στις 2.698,01 μονάδες και ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq σημείωσε πτώση 0,84% στις 766,79 μονάδες, σηματοδοτώντας την τέταρτη συνεχόμενη ημέρα απωλειών του.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας κέρδισε 0,76% και τερμάτισε στις 8.084,5 μονάδες, μόλις 30 μονάδες μακριά από το υψηλό όλων των εποχών.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,08%, αλλά ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε πτώση 0,11%.

Στο επίκεντρο είναι σήμερα οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, καθώς το Σαββατοκύριακο η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έπληξε στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, λίγο πριν η ένοπλη ομάδα που υποστηρίζεται από το Ιράν εκτοξεύσει πάνω από 320 ρουκέτες προς το Ισραήλ.

Η Χεζμπολάχ είπε ότι αυτό έγινε ως αντίποινα για τη δολοφονία του Φουάντ Σουκρ, ενός ανώτερου διοικητή, από το Ισραήλ, τον περασμένο μήνα. Ωστόσο, η ομάδα έδειξε ότι δεν προετοιμάζεται για περισσότερα πλήγματα, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ είπε ότι η χώρα δεν ήθελε έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας.

Οι τιμές του πετρελαίου ανέβηκαν μετά τις εξελίξεις, με το αργό Brent να σημειώνει άνοδο 1% στα 79,83 δολάρια και το αμερικανικό West Texas Intermediate να κερδίζει 1% στα 75,63 δολάρια.

Στα μάκρο της ημέρας, στην Ασία, η μεταποιητική παραγωγή της Σιγκαπούρης εξέπληξε τους οικονομολόγους, σημειώνοντας άνοδο 10,1% σε μηνιαία βάση τον Ιούλιο, μια απότομη αντιστροφή από την αναθεωρημένη πτώση 4,3% τον Ιούνιο και ξεπερνώντας τις προσδοκίες για αύξηση 5,3%. Σε ετήσια βάση, η μεταποιητική παραγωγή της Σιγκαπούρης αυξήθηκε κατά 1,8%, ξεπερνώντας τις προσδοκίες για πτώση 1,1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές