Μικρές διακυμάνσεις καταγράφει σήμερα η Wall Street, προσπαθώντας να διαχειριστεί τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας, στη σκιά της επιβεβαίωσης των προθέσεων της Federal Reserve να προχωρήσει σε μείωση επιτοκίου τον Σεπτέμβριο.

Wall Street: Κέρδη ανακούφισης σε HΠΑ και Ευρώπη μετά την ομιλία Πάουελ – Αδύναμη η ελληνική αγορά

Ειδικότερα, ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,40% στις 41.339 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,17% στις 5.643 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,10% στις 17.859 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Daqo New Energy υποχωρούν περίπου 7%, αφού η εταιρεία κατασκευής πολυπυριτίου ανέφερε ζημία το δεύτερο τρίμηνο, σε σύγκριση με τα κέρδη του προηγούμενου έτους, με σημαντικά χαμηλότερα έσοδα.

Από την άλλη, η SolarEdge Technologies σημειώνει άνοδο κατά 14% μετά την ανακοίνωση του CEO, Zvi Lando, ότι παραιτείται.

Η αμερικανική αγορά έρχεται από μια ισχυρή εβδομάδα η οποία επισκιάστηκε από τα σχόλια του προέδρου της Fed Jerome Powell ότι οι μειώσεις των επιτοκίων είναι στον ορίζοντα. Η Wall Street περίμενε με αγωνία μια μείωση των επιτοκίων, ειδικά υπό το φως ορισμένων ανησυχητικών οικονομικών δεδομένων που πυροδότησαν ένα sell-off στις αρχές Αυγούστου και ανησύχησαν τους επενδυτές ότι το αυξημένο κόστος δανεισμού θα μπορούσε να βλάψει την οικονομία των ΗΠΑ.

Ωστόσο, οι μετοχές ανέκαμψαν έκτοτε και πλέον κινούνται κοντά στα υψηλά όλων των εποχών. Ενδεικτικό είναι ότι το κλείσιμο του S&P 500 την Παρασκευή άφησε τον δείκτη της ευρείας αγοράς λιγότερο από 1% μακριά από το υψηλό ρεκόρ που είχε καταρριφθεί στα μέσα Ιουλίου. Η ανάκαμψη επεκτάθηκε στην ευρύτερη αγορά, με τη μικρή κεφαλαιοποίηση Russell 2000 να προσθέτει 3% μετά τα σχόλια του Powell.

«Τα σχόλια του Powell κρατούν τον θετικό τόνο της αγοράς, καθιστώντας πιο δύσκολο να περιμένουμε επανάληψη των χαμηλών αυτού του μήνα», δήλωσε ο David Russell, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στο TradeStation.

Σίγουρα, ο Powell δεν έδειξε πότε, ή κατά πόσο, τα επιτόκια θα μπορούσαν να μειωθούν. Ωστόσο, οι επενδυτές παραμένουν ομόφωνα στην πρόβλεψή τους για μείωση επιτοκίων στη συνεδρίαση πολιτικής της Fed τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το FedWatch Tool του Ομίλου CME.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street