Θετικά, αλλά χωρίς ρυθμό, κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο βρίσκει μεν στηρίξεις από επιλεγμένους τίτλους ώστε να κρατήσει τα επίπεδα, αλλά οι πιέσεις που δέχεται από ορισμένες δεικτοβαρείς μετοχές συγκρατούν την κίνηση προς τις 1.440 μονάδες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,08% στις 1.433,70 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 30 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 7,4 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,06% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.494,24 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 0,01% στις 1.281,58 μονάδες.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Η 12μηνη μάχη του ενός δισ. ευρώ

Το ανακάτεμα των νερών είναι αναγκαίο στης αγορές…

Τελικά ο Αύγουστος είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και το «καζανάκι» ανακάτεψε την τράπουλα δίνοντας της ευκαιρία σε αρκετούς που είχαν μείνει εκτός να πάρουν θέσεις και το γρήγορο trading να έχει την τιμητική του, παρατηρεί ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance. Στην παρούσα γίνεται προσπάθεια σταθεροποίησης πάνω από τις 1.440 μονάδες κάτι το οποίο θα συμβάλει στην συνέχιση της κίνησης προς τα υψηλά, κατά τον ίδιο.

Ο ΟΤΕ ήταν αυτός που έβαλε την πλάτη του στον ΓΔ, ενώ ο τραπεζικός φαίνεται ότι είναι πάλι αυτός που θα δώσει την λύση αν καταφέρει να κατοχυρώσει τις 1294 μονάδες. Tα στοιχήματα για το αν η Αμερική γυρίσει σε ύφεση συνεχίζονται θυμίζοντας ότι έχουμε και εκλογική χρονιά.

Η ελληνική οικονομία και παράλληλα οι ελληνικές μετοχές είναι σε διαφορετική φάση τόσο με την Αμερική όσο και με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, υπενθυμίζει ο κ. Ζαχαράκης, καθώς η κάθε αγορά κινείται σε διαφορετικούς χρόνους.

Το ελληνικό χρηματιστήριο κλείνει ουσιαστικά 7 μήνες στα ίδια επίπεδα συνεχίζοντας να συγκεντρώνει δυνάμεις για την επόμενη κίνηση. Το πιο πιθανό είναι ότι πλέον το δολάριο έχει ξεκινήσει ένα κύκλο αποδυνάμωσης μεσοπρόθεσμα κάτι που για ακόμα μία φορά θα βολέψει την αμερικανική οικονομία το επόμενο διάστημα, εκτιμά.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Εθνική, Βιοχάλκο και Coca Cola είναι τα τρία βαρίδια της αγοράς σήμερα, αφού σημειώνουν απώλειες άνω του 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Τιτάν, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα και Τέρνα Ενεργειακή.

Στον αντίποδα, ο ΟΤΕ κερδίζει 2,05%, με τις Ελλάκτωρ, ΕΛΧΑ και Jumbo να ακολουθούν με άνοδο άνω του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΔΑΑ, Autohellas, Alpha Bank, Πειραιώς, ΔΕΗ, Σαράντης, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια και Λάμδα. Χωρίς μεταβολή είναι οι ΕΥΔΑΠ, Aegean, Eurobank και Cenergy.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών