Νευρικότητα εμφανίζει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί να ισορροπήσει εν μέσω μοιρασμένων προσήμων, αλλά και της βρετανικής αργίας, η οποία επιδρά παραδοσιακά στο ύψος των συναλλαγών της Λ. Αθηνών.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,18% στις 1.435,12 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,25% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.500,92 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 0,37% στις 1.286,50 μονάδες.

Τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου

Η αγορά εισέρχεται στην τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, με το μέχρι τώρα πρόσημο να είναι αρνητικά, αλλά το κλίμα να μην στερείται κάποια αισιοδοξίας, δεδομένου του ότι ο γενικός δείκτης κατάφερε να ανακάμψει από τις 1.320 μονάδες στις οποίες βρέθηκε στις 5 του μήνα. Ωστόσο, αυτή η εβδομάδα αναμένεται να έχει αναταράξεις, καθώς αναμένουμε το rebalancing λόγω αλλαγών στους δείκτες του MSCI, με τη μετοχή της Motor Oil να είναι στο επίκεντρο αφού εξέρχεται του Standard Greece.

Έτσι, τεχνικά, όπως επισημαίνει και η Fast Finance, οι 1.440 μονάδες είναι ένα επίπεδο που προβληματίζει και χρειάζεται κατοχύρωση σε κλείσιμο για να δώσει περαιτέρω τάση και να στοχεύσει τη ζώνη των 1.500 μονάδων. Οι 1.425 μονάδες είναι η κοντινή στήριξη, που διάσπαση μπορεί και πάλι να δοκιμάσει την ζώνη των 1.400 μονάδων.

Σε επίπεδο FTSE 25, οι 3.500 και 3.524 μονάδες είναι αντίσταση στην παρούσα, η κατοχύρωση της οποίας θα δώσει περαιτέρω τάση προς τις 3.580 μονάδες. Οι 3.467 μονάδες είναι κοντινή στήριξη στην παρούσα, με ενδεχόμενη διάσπαση να αναμένεται να βγάλει πωλητές. Στον τραπεζικό, οι 1.294 μονάδες είναι κύρια αντίσταση, με την κατοχύρωση της να οδηγεί στις 1.350 μονάδες. Οι 1.264 μονάδες είναι κοντινή στήριξη που θα ανακόψει την όποια τάση.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Βιοχάλκο και Coca Cola σημειώνουν απώλειες 2,17% και 2% αντίστοιχα, με τις ΔΕΗ, Εθνική, ΟΠΑΠ, Cenergy, Μυτιληναίος, Aegean, Eurobank και ΕΥΔΑΠ να κινούνται ήπια πτωτικά.

Στον αντίποδα, ο Ελλάκτωρ κερδίζει 2,42%, με τις Πειραιώς, Jumbo και ΟΤΕ να σημειώνουν κέρδη άνω του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΛΧΑ, Τιτάν, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΑΑ, Motor Oil, Alpha Bank, Autohellas και Λάμδα. Χωρίς μεταβολή είναι οι Σαράντης, ΓΕΚ Τέρνα και Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών