Όσοι έχουν εκτεθεί σε κουκέτες σαν παιδιά μπορεί και να αναπολούν την εμπειρία, αλλά οι ενήλικες όχι και τόσο. Ή μήπως τελικά δεν είναι έτσι, καθώς πολυτελή θέρετρα ποντάρουν πλέον σε κουκέτες.

Οι ρυθμίσεις ύπνου τύπου κοιτώνα έχουν μεγάλη ζήτηση στα ξενοδοχεία, ανέφερε το Bloomberg. Καθώς το κόστος ταξιδιών συνεχίζει να ανεβαίνει και τα οικογενειακά ταξίδια γίνονται ο κανόνας, οι κουκέτες δεν είναι μόνο χρήσιμες για την τοποθέτηση περισσότερων ατόμων σε έναν χώρο, αλλά εξοικονομούν επίσης κάποια χρήματα για τους επισκέπτες.

Airbnb: Πώς χάνει πελάτες από τα ξενοδοχεία

«Σε αγορές με πραγματικά υψηλές τιμές δωματίων και πολύ υψηλές πληρότητες, η προσθήκη μερικών επιπλέον κρεβατιών σε ένα δωμάτιο σημαίνει ότι μπορείτε να χωρέσετε περισσότερους ανθρώπους σε αυτό και να χρεώσετε περισσότερα», δήλωσε στο Bloomberg ο Άλαστερ Θόμαν, διευθύνων σύμβουλος της μάρκας φιλοξενίας μπουτίκ Generator. «Ξαφνικά, μια μικρή βίλα που φιλοξενούσε δύο ή τρεις μπορεί να φιλοξενήσει πέντε γιατί διπλασιάζονται. Ο χώρος το επιτρέπει. Αυτό είναι λοιπόν πραγματικά το παιχνίδι, αυτή είναι η οικονομία πίσω από αυτό».

Πολυτελείς κουκέτες

Φυσικά, οι κουκέτες του σήμερα είναι πολύ πιο πολυτελείς και εστιασμένες στον σχεδιασμό από ό,τι θα βρείτε, ας πούμε, σε καλοκαιρινή κατασκήνωση ή σε κοιτώνα πανεπιστημίου. Απέναντι από τη λίμνη στο πέντε αστέρων Beaverbrook του Ηνωμένου Βασιλείου, το αγγλικό αρχοντικό 21 δωματίων προσφέρει μισή ντουζίνα κουκέτες – που ξεκινούν από $1.512. Τα δωμάτια που μοιάζουν με εξοχική κατοικία είναι διακοσμημένα με παστέλ αποχρώσεις και καρό λεπτομέρειες που θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους. Στην πραγματικότητα, αυτό το στυλ διαμονής είναι εξίσου δημοφιλές μεταξύ των μεγάλων.

«Υπάρχει κάτι στις κουκέτες που είναι εγγενώς παιχνιδιάρικο και μοιάζει με κατασκήνωση», είπε στο Bloomberg ο Μίτσελ Χόχμπεργκ, της Moxy Hotels στη Νέα Υόρκη. «Προς μεγάλη μας έκπληξη, έχει αγκαλιαστεί από ένα ευρύτερο φάσμα καλεσμένων, από οικογένειες με μικρά παιδιά μέχρι μπάτσελορ πάρτι».

Στο ξενοδοχείο της Moxy Hotels στην Times Square, οι ταξιδιώτες θα βρουν δωμάτια εξοπλισμένα με δύο σετ δίδυμες κουκέτες. Το ακίνητο άνοιξε αρχικά το 2017 με «θέμα αστικό κάμπινγκ» υπό τη διεύθυνση του σχεδιαστικού στούντιο Yabu Pushelberg, με κεραμικές κούπες, μεταλλικά τραπέζια και ρετρό τηλέφωνα. «Τα δωμάτια γίνονται κερδοφόρα τόσο για τους ταξιδιώτες όσο και για τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων», πρόσθεσε ο Χόχμπεργκ, απηχώντας τον Θόμαν. «Διαθέτουν χαμηλότερη τιμή στον μεμονωμένο ταξιδιώτη [σε περιπτώσεις όπου πολλοί φίλοι μοιράζονται τη διανυκτέρευση] και, συνολικά, υψηλότερα έσοδα για το ξενοδοχείο».

Ευρύχωρα στρώματα

Ενώ τα διπλά στρώματα είναι το πιο συνηθισμένο μέγεθος για κουκέτες, οι κατοικίες δύο και τριών υπνοδωματίων στο Montage Los Cabos του Μεξικού διαθέτουν τρία σετ κουκέτες queen-size, ώστε να μπορείτε να φιλοξενήσετε έως και 12 επισκέπτες σε ένα σπίτι (από $4.370). Η εταιρεία διαθέτει επίσης κουκέτες στο θέρετρο Big Sky. Για τις οικογένειες που επισκέπτονται την Disney, το JW Marriott Orlando Grande Lakes στο Ορλάντο έπρεπε να διπλασιάσει το απόθεμά του από τότε που παρουσίασε την ιδέα της σουίτας κουκέτας το 2022. Ως πρόσθετο προνόμιο, οι επισκέπτες λαμβάνουν επίσης VIP check-in κατά την άφιξη και έχουν πρόσβαση σε μια ειδική ομάδα φιλοξενίας κατά τη διάρκεια της διαμονής τους.

«Καθώς συνεχίζουμε να βλέπουμε την άνοδο των οικογενειακών ταξιδιών, η ανάγκη και η επιθυμία για αυτό το στυλ δωματίου συνεχίζει να αυξάνεται», δήλωσε στο Bloomberg ο Μάικλ Σιόσια, γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου.

Προφανώς η νέα τάση φέρνει τον ύπνο στα ξενοδοχεία σε… άλλη διάσταση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή