Όταν ο Ίλον Μασκ αγόρασε το Twitter που μετονόμασε σε Χ, πλήρωσε 44 δισεκατομμύρια δολάρια. Από αυτά τα 14 δισεκατομμύρια προήλθαν από τραπεζικό δανεισμό, ενώ τα υπόλοιπα προήλθαν από την τσέπη του και από επενδυτές – φίλους του.

Το X προσέλκυσε επενδύσεις από μια πληθώρα μεγάλων ονομάτων από τη Silicon Valley στον παγκόσμιο χρηματοοικονομικό τομέα, όπως ο Σον «Ντίντι» Κομπς και ο δισεκατομμυριούχος Λάρι Έλισον, σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο που αποσφραγίστηκε την Τετάρτη.

Βραζιλία: Διακοπή λειτουργίας του Χ, για «λογοκρισία» μιλά ο Μασκ

Πολλοί από τους επενδυτές που περιλαμβάνονται στον κατάλογο, όπως ο συνιδρυτής του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ και οι εταιρείες κεφαλαίων επιχειρηματικού κινδύνου Andreessen Horowitz και Sequoia, έχουν αποκαλυφθεί στο παρελθόν.

Ωστόσο, η κατάθεση περιγράφει πλήρως τους μετόχους της X Holdings για πρώτη φορά σε ένα έγγραφο, δίνοντας στο κοινό μια επισκόπηση των υποστηρικτών πίσω από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που απέκτησε ο μασκ έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022.

Περιλαμβάνουν σημαντικούς παίκτες στις επενδύσεις, όπως η Pershing του Μπιλ Άκμαν, ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Αλουαλίντ Μπιν Ταλάλ και η Fidelity.

Η εξαγορά προκάλεσε διαμάχες σχεδόν από τη στιγμή που ο Μασκ ανακοίνωσε τις προθέσεις του. Μετά την εξαγορά, ο Μασκ έχει περικόψει το εργατικό δυναμικό και έχει αποξενώσει τους διαφημιστές, τη ζωή της εταιρείας. Τώρα σχεδιάζει να μετατρέψει την πλατφόρμα σε μια εφαρμογή για τα πάντα, ενσωματώνοντας υπηρεσίες που κυμαίνονται από σειρές βίντεο υψηλής παραγωγής έως πληρωμές.

Η δικαστική κατάθεση, την οποία ένας δικαστής διέταξε να αποσφραγιστεί ως μέρος μιας αγωγής από πρώην υπαλλήλους του Twitter, απαριθμεί δεκάδες μετόχους, αλλά δεν προσφέρει ανάλυση ούτε εμβαθύνει στις λεπτομέρειες των μεριδίων τους. Προηγούμενες αποκαλύψεις έδειχναν ότι ο Μασκ κατείχε το 75% της μητρικής εταιρείας του X από τον Οκτώβριο, ενώ κανένας άλλος επενδυτής δεν κατείχε περισσότερο από 10%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή