Από λάθος η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas διέθεσε στο επιβατικό κοινό εισιτήρια πρώτης θέσης με τεράστια έκπτωση την περασμένη εβδομάδα λόγω σφάλματος στα συστήματά της με αποτέλεσμα τώρα να καλεί όσους απόκτησαν αυτά τα εισιτήρια είτε να καταβάλουν το πρόσθετο κόστος είτε να τους υποβιβάσει στη business class θέση, χωρίς επιπλέον κόστος.

Αεροδρόμια: «Πέταξε» η επιβατική κίνηση – Στην κορυφή Ρόδος και Χανιά [πίνακες]

«Δυστυχώς, αυτή είναι μια περίπτωση όπου ο ναύλος ήταν πραγματικά πολύ καλός για να είναι αληθινός», δήλωσε εκπρόσωπος της αυστραλιανής αεροπορικής εταιρείας.

Οι πελάτες πλήρωσαν μερικές χιλιάδες δολάρια Αυστραλίας για εισιτήρια που πρόκειται να κοστίσουν περισσότερο από 20.000

Την Πέμπτη, όταν η εσφαλμένη προσφορά αναρτήθηκε στον ιστότοπό της, περίπου 300 άτομα έκαναν γρήγορα κράτηση για πτήσεις μετ’ επιστροφής μεταξύ Αυστραλίας και ΗΠΑ, πληρώνοντας 85% λιγότερο από τον συνηθισμένο ναύλο πρώτης θέσης.

Οι πελάτες πλήρωσαν μερικές χιλιάδες δολάρια Αυστραλίας για εισιτήρια που πρόκειται να κοστίσουν περισσότερο από 20.000 AUD, δίνοντάς τους το δικαίωμα σε ουίσκι και σαμπάνια, ένα μενού φαγητού à la carte, καθώς και ένα στρώμα αφρού μνήμης και διάφορες επιλογές μαξιλαριού, όταν θα θελήσουν να κοιμηθούν.

Qantas: Κάλυψη από τα «ψιλά γράμματα» για λάθη

Ωστόσο, οι όροι και οι προϋποθέσεις της αεροπορικής εταιρείας αναφέρουν όταν οι πελάτες κάνουν κράτηση ότι εάν υπάρχει σφάλμα ή λάθος που είναι εύλογα προφανές στην τιμή του ναύλου, η αεροπορική εταιρεία δικαιούται να ακυρώσει την κράτηση και να προσφέρει πλήρη επιστροφή χρημάτων.

“Ως χειρονομία καλής θέλησης, κάνουμε εκ νέου κράτηση για πελάτες σε business class χωρίς επιπλέον κόστος. Οι πελάτες έχουν επίσης τη δυνατότητα πλήρους επιστροφής χρημάτων”, ανέφερε η Qantas.

Ένας επιβάτης που ταξιδεύει business class θα εξακολουθεί να πληρώνει 65% λιγότερο από το συνηθισμένο για το εισιτήριό του, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια αεροπορική εταιρεία προσφέρει κατά λάθος εκπτωτικές τιμές – το 2019, η Cathay Pacific πούλησε κατά λάθος θέσεις business-class αξίας 16.000 δολαρίων για 675 δολάρια, αλλά τελικά δε ζήτησε τα επιπλόεν χρήματα από τους τυχερούς επιβάτες.

Ωστόσο, οι αεροπορικές εταιρείες δεν ακολουθούν πάντα τέτοια τακτική: Το 2018, η British Airways ακύρωσε εισιτήρια μεταξύ Ντουμπάι και Τελ Αβίβ, τα οποία πωλήθηκαν για 1 στερλίνα αντί για 200.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή