
Στη σκιά των αναταράξεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των συζητήσεων – ζυμώσεων τι θα γίνει η έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου, θα συνεδριάσει εκτάκτως την Τρίτη η Κοινοβουλευτική Oμάδα του ΣΥΡΙΖΑ, στις εξι το απόγευμα.
ΣΥΡΙΖΑ: Θέμα ηγεσίας έθεσε ο Παύλος Πολάκης
Ο Στέφανος Κασσελάκης από τα Χανιά όπου βρίσκεται συγκαλεί κοινοβουλευτική ομάδα και δεν αποκλείεται να έρθει Αθήνα.
Η συνεδρίαση θα γίνει παρουσία του προέδρου, ο οποίος θα τοποθετηθεί στην αρχή της Συνεδρίασης. Σκοπός είναι να συζητηθούν τα ανοιχτά θέματα στο κόμμα και να γίνει ένας προγραμματισμός για την πορεία στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο.
Η ομιλία του προέδρου θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η συνεδρίαση να είναι ιδιαίτερο κλίμα μετά τις εκρητικές εξελίξεις στα εσωκομματικά. Ο κ. Κασσελάκης ενδέχεται να ανοίξει τα χαρτιά του για την αμφισβήτηση που δέχεται από μερίδα βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
Ποιος θα πάρει την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ;
Την τετάρτη η Βουλή θα ασχοληθεί με ένα ακόμα θέμα του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η ανάγνωση της επιστολής παραίτησης του Όθωνα Ηλιόπουλου από το προεδρείο της Βουλής, όπου αυτό θα ανοίξει επίσημα την διαδικασία για την έδρα. Η σκυτάλη πρώτα θα δοθεί στην κ. Πόπη Τσαπανίδου, η οποία θα απαντήσει αν θα κρατήσει την έδρα.
Η πρόσφατη παραίτηση άνοιξε ένα κύκλο συζητήσεων για την είσοδο του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή, εφόσον δεν κρατήσουν την έδρα οι επιλαχόντες, και ως εκ τούτου η εν λόγω εξέλιξη δημιουργεί ζυμώματα ενόψει και του Συνεδρίου.
Μέλη της Κουμουνδούρου, βουλευτές και φυσικά από την πλευρά του προέδρου έχουν θέσει ηθικό και πολιτικό ζήτημα στους επιλαχόντες του ψηφοδελτίου Επικρατείας, καλώντας τους στην ουσία να παραιτηθούν, προκειμένου η έδρα να περάσει στον Στέφανο Κασσελάκη πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο οποίος είναι στην 9η θέση του ψηφοδελτίου.
Πηγή in.gr


Latest News

Πενθήμερο εθνικό πένθος στην Ιταλία – Eκτακτα μέτρα για την κηδεία του Πάπα
Ο Πάπας Φραγκισκος θα κηδευτεί το Σάββατο – Πόσο κόστισαν στην κυβέρνηση Μελόνι τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας

H «τελική πρόταση» Τραμπ για την ειρήνη στην Ουκρανία - Πού τραβά τη γραμμή των συνόρων
Η Ουκρανία αναμένεται να δώσει σήμερα την απάντησή της στην «πρόταση» των ΗΠΑ που ζητά από το Κίεβο να παραδώσει τις κατειλημμένες περιοχές στον ρωσικό έλεγχο

Παραμένουν τα 25άρια - Πού θα σημειωθούν καταιγίδες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ζελένσκι: Δηλώνει έτοιμος για απευθείας διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία εφόσον ισχύσει κατάπαυση του πυρός
Μετά την εκεχειρία, είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε [στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων] υπό οποιοδήποτε σχήμα ώστε να μην υπάρχουν αδιέξοδα, είπε ο Ζελένσκι

Σύρος – Blue Star: Τι συνέβη με το χάος των υπεράριθμων από Ικαρία – Πώς έφτασαν στον Πειραιά
Από το αδιαχώρητο στη Σύρο, στην έκτακτη δρομολόγηση του Blue Star Paros - Τι λένε οι επιβάτες από την Ικαρία

Πάπας Φραγκίσκος: Πού θα γίνει η ταφή του
Ο πάπας Φραγκίσκος θα ταφεί στη Βασιλική της Σάντα Μαρία Ματζόρε της Ρώμης και όχι στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό

O Πάπας Φραγκίσκος είχε επιλέξει το κονκλάβιο που θα εκλέξει τον διάδοχό του
Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε επιλέξει καρδινάλιους που μοιράζονταν την ίδια κοσμοθεωρία και άλλους με κριτήριο τη γεωγραφική ποικιλομορφία του κονκλάβιου

Επιστρέφει ο δακτύλιος: Μονά - ζυγά από σήμερα στην Αθήνα
Ο δακτύλιος είχε σταματήσει για τις ημέρες του Πάσχα - Για ποιους δρόμους ισχύουν οι απαγορεύσεις

Αφρικανική σκόνη και 25άρια - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

BofA για δασμούς Τραμπ: Τι μπορεί να διαλύσει την αβεβαιότητα στις αγορές
Οι ανησυχίες των επενδυτών έχει φτάσει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα - Τι λένε οι διαχειριστές κεφαλαίων της BofA