Αίτημα για τη διαγραφή του συνόλου των μετοχών της από το Χρηματιστήριο Αθηνών, υπέβαλλε προς έγκριση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η εταιρεία Entersoft.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΕΝΤΕΡΣΟΦΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» (εφεξής η «Εταιρεία») γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό, ότι σήμερα, την 26η Αυγούστου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11.00 π.μ., συνεδρίασε η Αυτόκλητη Έκτακτη Γενική Συνέλευση της μοναδικής μετόχου της Εταιρείας, ήτοι η εταιρεία με την επωνυμία «UNITY HOLDING COMPANY ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», και αποφάσισε την υποβολή αιτήματος προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τη διαγραφή του συνόλου των μετοχών της Εταιρείας από το Χρηματιστήριο Αθηνών, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 17 παρ. 5 του Ν. 3371/2005, που αποτελούσε το μόνο θέμα ημερήσιας διάταξης.

Παράλληλα δόθηκαν οι απαραίτητες εξουσιοδοτήσεις για την υλοποίηση της ως άνω απόφασης και την υποβολή του σχετικού αιτήματος διαγραφής.

Σε συνέχεια της ανωτέρω απόφασης, υποβλήθηκε αυθημερόν προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το αίτημα διαγραφής.

Τα οικονομικά μεγέθη της Entersoft

Υπενθυμίζεται ότι με κέρδη 8,8 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 31% έκλεισε το 2023 για την Entersoft. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 28% στα 37,8 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA ανήλθαν σε 12,7 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 33%. Τέλος τα ταμειακά διαθέσιμα διαμορφώθηκαν σε 11,2 εκατ. ευρώ έναντι 14,8 εκατ. ευρώ στο τέλος της προηγούμενης χρήσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Entersoft πέτυχε ισχυρή ανάπτυξη εσόδων κατά 28%, τόσο οργανικής, κερδίζοντας νέους πελάτες και νέα έργα, όσο και προερχόμενης από εξαγορές.

Ταυτόχρονα, η Εταιρεία πέτυχε για μία ακόμη χρονιά υψηλή κερδοφορία με περιθώριο EBITDA 33,6% που είναι από τα υψηλότερα στον Κλάδο διεθνώς.

Για το 2024 η Εταιρεία θα συνεχίσει σε παρόμοιο δρόμο και θα επιδιώξει ισχυρούς διψήφιους ρυθμούς οργανικής ανάπτυξης ενώ ταυτόχρονα θα συνεχίσει την αναζήτηση νέων ευκαιριών εξαγορών τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Ρουμανία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Intralot: Επεκτάσεις συμβολαίων για λοταρία και αθλητικό στοίχημα σε Ολλανδία και Ιρλανδία
Επιχειρήσεις |

Επέκταση συμβολαίων σε Ολλανδία και Ιρλανδία για την Intralot - Τι αφορούν

Πρόκειται για τη συμφωνία με την Premier Lotteries Ireland DAC για την λειτουργία της κρατικής Λοταρίας της Ιρλανδίας, όπως και με την Nederlandse Loterij για το επίγειο αθλητικό στοίχημα στην Ολλανδία