Στα εγκαίνια των εγκαταστάσεων του Γυμναστηρίου του σχολικού συγκροτήματος στη Δημοτική Κοινότητα Χατζή του Δήμου Μεσσήνης, παρευρέθηκε, σήμερα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σταϊκούρας: Μπαίνουν οι υπογραφές για 300 λεωφορεία με leasing

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, επίσης, o πρώην Πρωθυπουργός και Βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, οι βουλευτές Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, ο Δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» (ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.), Τιμολέων Κατσίπος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. Αθανάσιος Γιάνναρης. Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας, κ.κ. Χρυσόστομος.

Οι νέες εγκαταστάσεις αφορούν στην ανακαίνιση γυμναστηρίου, στη δημιουργία νέων γηπέδων μπάσκετ, βόλεϊ και ποδοσφαίρου 5Χ5, καθώς και εξοπλισμού παιδικής χαράς στον περιβάλλοντα χώρο.

Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι ο τομέας της παιδείας αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Όπως είπε: «Το 2023, περαιώθηκαν 34 έργα παιδείας από τις Κτιριακές Υποδομές, ενώ οι υποδομές παιδείας κατέχουν την μερίδα του λέοντος στον προγραμματισμό της περιόδου 2024 – 2027, με προϋπολογισμό σχεδόν 500 εκατ. ευρώ, ο οποίος αφορά νέα σχολεία και επισκευή, ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων, αλλά και πανεπιστημιακών μονάδων. Έως το 2027 προβλέπεται να παραδοθούν 83 νέες, σύγχρονες σχολικές μονάδες, σε όλη την Επικράτεια».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Χρήστου Σταϊκούρα:

Είναι ιδιαίτερη χαρά, που για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, βρισκόμαστε στη Μεσσηνία.

Την 1η Αυγούστου, θεμελιώθηκαν οι εργασίες ανέγερσης του κτιρίου του Ειρηνοδικείου στην Πύλο, το οποίο προβλέπεται να λειτουργήσει το επόμενο καλοκαίρι.

Σήμερα, εδώ, στον Δήμο Μεσσήνης, στο Χατζή, εγκαινιάζουμε τις εγκαταστάσεις του Γυμναστηρίου του σχολικού συγκροτήματος, στο οποίο πραγματοποιήθηκαν πολλές εργασίες, ώστε να ξεκινήσει έναν δεύτερο κύκλο ζωής.

Ένα κτίριο, το οποίο ανεγέρθη το 1985 και παρουσίαζε αρκετά προβλήματα, κυρίως από τη φθορά του χρόνου, τα οποία και επιδιορθώθηκαν από τις Κτιριακές Υποδομές.

Επιπλέον, δημιουργήθηκαν νέοι χώροι, όπως τα γήπεδα 5Χ5 και Μπάσκετ – βόλεϊ, που θα δώσουν την ευκαιρία στους πολίτες, ειδικά στους νέους, να αθλούνται.

Επίσης, τοποθετήθηκε εξοπλισμός παιδικής χαράς στον περιβάλλοντα χώρο.

Είναι ένα από τα δεκάδες κτιριακά έργα που υλοποιεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε όλη την Ελλάδα, μέσω του εποπτευόμενου φορέα του, των Κτιριακών Υποδομών.

Σχολεία, νοσοκομεία και υποδομές Δικαιοσύνης.

Έργα που μπορεί να μην έχουν τον εμβληματικό χαρακτήρα ενός αυτοκινητόδρομου ή ενός αεροδρομίου, αλλά συμβάλλουν καθοριστικά να καλυτερεύσει η καθημερινότητα των συμπατριωτών μας, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.

Ειδικά ο τομέας της παιδείας αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο.

Το 2023, περαιώθηκαν 34 έργα παιδείας από τις Κτιριακές Υποδομές, ενώ οι υποδομές παιδείας κατέχουν την μερίδα του λέοντος στον προγραμματισμό της περιόδου 2024 – 2027, με προϋπολογισμό σχεδόν 500 εκατ. ευρώ, ο οποίος αφορά:

·         νέα σχολεία και

·         επισκευή, ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων, αλλά και πανεπιστημιακών μονάδων.

Έως το 2027, προβλέπεται να παραδοθούν 83 νέες, σύγχρονες σχολικές μονάδες, σε όλη την Επικράτεια.

Σε αυτές δεν περιλαμβάνονται οι 33 σχολικές μονάδες στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία Daniel, πριν από σχεδόν έναν χρόνο και οι εργασίες αποκατάστασης έχουν ήδη ξεκινήσει και ολοκληρώνονται μέσα στο έτος, με δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εργαζόμαστε μεθοδικά για την αναβάθμιση του κτιριακού δυναμικού του δημοσίου σε όλη τη χώρα, ώστε να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες στους συμπατριώτες μας, αλλά και καλύτερες συνθήκες απασχόλησης για τους δημόσιους λειτουργούς.

Ένα καινούργιο σχολείο ή μια σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση, όπως αυτή που εγκαινιάζουμε σήμερα, βελτιώνει άμεσα την ποιότητα ζωής των ανθρώπων σε μια τοπική κοινωνία.

Αυτό το έχουν ανάγκη οι νέοι, το έχει ανάγκη η πατρίδα μας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές