Το Ελληνο-Ινδικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Οικονομίας (HICCE), o Σύνδεσμος Βιομηχάνων της Ινδίας (Confederation of Indian Industry) και o ανεξάρτητος, διεθνώς αναγνωρισμένος οργανισμός HORASIS, συνδιοργανώνουν το Horasis India Meeting Athens 2024, μία επιχειρηματική συνάντηση διεθνούς εμβέλειας, με γνώμονα την προβολή των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας και την προώθηση νέων συνεργασιών ανάπτυξης και καινοτομίας.

Μητσοτάκης από Ινδία: «Ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα»

Σκοπός του επιχειρηματικού συνεδρίου είναι η εμβάθυνση των σχέσεων της Ελλάδας με την Ινδία, καθώς και η επιτάχυνση των ενεργειών για τη διεύρυνση των σχέσεων των δύο χωρών, σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών τομέων και κλάδων.

Η συνάντηση Horasis India Meeting

Το διεθνές meeting θα διεξαχθεί στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου 2024, στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental Athens, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Με τη συμμετοχή κρατικών αξιωματούχων, διπλωματών, θεσμικών φορέων και διακεκριμένων εκπροσώπων της διεθνούς πολιτικής, επιχειρηματικής και επενδυτικής κοινότητας, η συνάντηση Horasis India Meeting αποτελεί μια ιδανική πλατφόρμα διαλόγου για τον επιχειρηματικό κόσμο, με στόχο να συζητηθεί ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που σχετίζονται με την οικονομία και την επιχειρηματικότητα.

Το παρών στο διεθνές meeting αναμένεται να δώσουν ανώτερα στελέχη εταιρειών από την Ινδία, την Ελλάδα και τον κόσμο, προκειμένου να διερευνήσουν και να προωθήσουν τις προοπτικές νέων συνεργασιών και επενδύσεων υπό το πρίσμα της βιώσιμης ανάπτυξης, μέσα από τη διεύρυνση των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας και Ινδίας.

Οικονομική συνεργασία

Βασικός θεματικός πυλώνας της συνάντησης είναι η διεθνής οικονομική συνεργασία. Στόχος της συνάντησης είναι όλοι οι συμμετέχοντες να καταθέσουν καινοτόμες ιδέες και ενδιαφέρουσες προτάσεις αναφορικά με την ανάπτυξη στρατηγικών ESG, το μέλλον των υποδομών στην Ελλάδα και την ανάπτυξη των ΜμΕ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα στραφεί στις συζητήσεις σχετικά με τις ευρύτερες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ενώ θα αναλυθούν οι μακροχρόνιες διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Ινδίας, ο μετασχηματισμός της Αθήνας σε έναν αναδυόμενο επιχειρηματικό κόμβο επενδύσεων στην Ευρώπη, καθώς και η θέση της Ινδίας ως κινητήριος μοχλός ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το Horasis India Meeting αναμένεται να λειτουργήσει ως στρατηγικός κόμβος σύγκλισης μεταξύ σημαντικών δρώντων στη δημόσια σφαίρα. Συγκροτώντας ένα ιδανικό πλαίσιο για πολυσυμμετοχικό διάλογο, στο πλαίσιο της συνάντησης θα πραγματοποιηθεί εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων, για τη δημιουργία ενός κοινού μέλλοντος ευημερίας και ανάπτυξης, με όρους βιωσιμότητας

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μητσοτάκης: Μέχρι τέλος του 2025 θα κυκλοφορούν 950 λεωφορεία αντιρρυπαντικής τεχνολογίας
Green |

Μέχρι τέλος του 2025 θα κυκλοφορούν 950 λεωφορεία αντιρρυπαντικής τεχνολογίας

«Πιστεύω ότι τους επόμενους μήνες οι συμπολίτες μας στην Αττική θα αρχίσουν να βλέπουν μια αισθητή διαφορά στην ποιότητα των παρεχόμενων μεταφορικών υπηρεσιών», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Κάμαλα Χάρις: Συγκέντρωσε το ποσό ρεκόρ των 540 εκατ.  στην προεκλογική της εκτρατεία
Επικαιρότητα |

Πώς η Κάμαλα Χάρις συγκέντρωσε το ποσό ρεκόρ των 540 εκατ. στην προεκλογική της εκτρατεία

Η εκστρατεία της Χάρις φαίνεται να έχει ενεργοποιήσει τόσο τους μεγάλους όσο και τους μικρούς χρηματοδότες - μια μεταστροφή από την αβέβαιη περίοδο μετά την καταστροφική εμφάνιση του Μπάιντεν στο ντιμπέιτ τον Ιούνιο