Από την Τρίτη 27 Αυγούστου θα ξεκινήσουν οι πληρωμές για τις συντάξεις του Σεπτεμβρίου.

Πρώτοι θα λάβουν χρήματα οι συνταξιούχοι ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, ενώ την ίδια ημερομηνία θα αρχίσουν και οι καταβολές των επικουρικών του ιδιωτικού τομέα, τόσο για τους μη μισθωτούς και τους μισθωτούς.

Συντάξεις: Τρία παράθυρα για σύνταξη με βαρέα και ανθυγιεινά

Στις 29 Αυγούστου ακολουθεί η καταβολή των συντάξεων για το Δημόσιο, το ΙΚΑ, το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ-ΕΤΑΠ-ΜΜΕ -ΕΤΑΤ-ΔΕΗ-προσωπικό Ένοπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας-Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς επίσης και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου.

Οι ημερομηνίες για τις συντάξεις

Οι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ Μισθωτών και Μη Μισθωτών και διαμορφώνονται ως ακολούθως:

  • Την 27η/8/2024,ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων Μη Μισθωτών [ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ] και οι συντάξεις ΟΠΣ-ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι από 1.1.2017 και έπειτα (ν.4387/2016) και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών).
  • Την 29η/8/2024,ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων Μισθωτών [ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ] και οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου.

Οι αλλαγές στις συντάξεις

Σημειώνεται ότι αυξήσεις κοντά στο 4%-5% αναμένονται στις συντάξεις το 2025, ενώ το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζει νέο τρόπο προσδιορισμού τις αύξησης, η οποία θα επηρεάζεται από τη μέση αύξηση των μισθών.

Ήδη ο υφυπουργός Εργασίας κ. Π. Τσακλόγλου ανακοίνωσε τη συγκρότηση ομάδας εργασίας στο υπουργείο εργασίας, η οποία θα προτείνει τη δημιουργία ενός νέου αξιόπιστου δείκτη μισθών, ο οποίος θα λαμβάνεται υπόψη στην διαδικασία προσδιορισμού της αύξηση των συντάξεων. Το νέο σύστημα θα είναι έτοιμο έως το τέλος του έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Horasis India Meeting 2024: Μια επιχειρηματική συνάντηση διεθνούς ακτινοβολίας το Σεπτέμβριο στην Αθήνα
Επικαιρότητα |

Horasis India Meeting 2024: Μια επιχειρηματική συνάντηση διεθνούς ακτινοβολίας το Σεπτέμβριο στην Αθήνα

Σκοπός του επιχειρηματικού συνεδρίου είναι η εμβάθυνση των σχέσεων της Ελλάδας με την Ινδία, καθώς και η επιτάχυνση των ενεργειών για τη διεύρυνση των σχέσεων των δύο χωρών