Με απώλειες κινείται σήμερα η Wall Street, συνεχίζοντας μια ήπια διόρθωση που άρχισε στη χθεσινή συνεδρίαση, εν αναμονή των στοιχείων για τιμές κατοικιών και την καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Ειδικότερα, ο Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,11% στις 41.193 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,30% στις 5.600 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,49% στις 17.638 μονάδες.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η Paramount Global σημείωσε πτώση σχεδόν 5% αφού ο Edgar Bronfman Jr. απέσυρε την προσφορά του για την εταιρεία πολυμέσων. Αυτό ανοίγει το δρόμο για τη Skydance Media να αναλάβει την αυτοκρατορία των μέσων ενημέρωσης του Shari Redstone. Η Paramount αναμένει ότι η συμφωνία με τη Skydance θα κλείσει το πρώτο εξάμηνο του 2025.

Από την άλλη, η JD.com, η κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου, κερδίζει περίπου 3% αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα επαναγοράς 5 δισ. δολαρίων που θα εκτελεστεί μεταξύ Σεπτεμβρίου 2024 και Αυγούστου 2027.

Βέβαια, ουδείς κρύβει την αναμονή του για τα αποτελέσματα της Nvidia, τα οποία θα δημοσιευτούν την Τετάρτη. Οι μετοχές της εταιρείας ημιαγωγών κινούνται ήπια ανοδικά, με την αγορά να αναμένει να δει την πρόοδο του κλάδου της τεχνητής νοημοσύνης στα στοιχεία β’ 3μηνου.

Κύκλος εναλλαγής θέσεων

Στο μεταξύ, η αμερικανική αγορά βρίσκεται σε έναν ακόμη κύκλο εναλλαγής θέσεων, με τον Dow Jones χτες να βρίσκεται σε νέα ιστορικά υψηλά, στη σκιά όμως της πτώσης των μετοχών της τεχνολογίας. Στηρίγματα όμως παρέχουν οι λιγότερο ευνοημένοι τομείς, όπως η ενέργεια, σηματοδοτώντας ότι οι επενδυτές ενδέχεται να απομακρυνθούν από έναν από τους βασικούς μοχλούς της αγοράς κατά το περασμένο έτος.

Βασικός καταλύτης είναι η διαβεβαίωση του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell, ότι η επόμενη κίνηση της κεντρικής τράπεζας θα είναι η μείωση των επιτοκίων αναφοράς. Ο Powell δεν διευκρίνισε πότε ή κατά πόσο θα μειωθούν τα επιτόκια, αλλά οι traders προβλέπουν ομόφωνα τη μείωση κατά τουλάχιστον 25 μονάδες βάσης, σύμφωνα με στοιχεία από το FedWatch Tool του Ομίλου CME.

«Θα χρειαστεί χρόνος για να επεκταθούν οι περικοπές σε όλη την οικονομία… η αγορά κάνει μικρά βήματα, αλλά υπάρχουν πολλά ερωτηματικά», δήλωσε στο CNBC ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz, Mohamed El-Erian.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street