Να διαπεράσει την αντίσταση των 1.440 μονάδων προσπαθεί σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο όμως στερείται της συναλλακτικής δυναμικής που χρειάζεται προκειμένου να δώσει το μήνυμα ότι έχει αφήσει τη συσσώρευση των τελευταίων ημερών.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,64% στις 1.447,03 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,8 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,68% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.527,66 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 0,57% στις 1.291,17 μονάδες.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Κινούνται ανοδικά αλλά προβληματίζει η Γερμανία

Αναζητείται συναλλακτική ώθηση

Από την προηγούμενη Δευτέρα βρίσκεται σε ένα στενό εύρος το χρηματιστήριο, χωρίς να μπορεί να ανεβάσει τους συναλλακτικούς του ρυθμούς ώστε να επαναφέρει το ενδιαφέρον των traders στα επίπεδα που ήταν στις αρχές Αυγούστου. Βέβαια σήμερα κάνει μια προσπάθεια αν βγει πάνω από την αντίσταση των 1.440 μονάδων, ωστόσο χρειάστηκε σχεδόν ένα ημίωρο συνεδρίασης για να καταφέρει να διακινήσει 1 εκατ. τεμάχια, αφήνοντας πολλά ερωτηματικά.

Τα ερωτηματικά επίσης βρίσκονται και στο rotation που κάνουν αρκετοί δεικτοβαρείς τίτλοι, οι οποίοι εναλλάσσονται καθημερινά σε ρόλο βαριδίου ή στηρίγματος σε μια αγορά που στερείται στην παρούσα καταλυτών. Καταλύτες βέβαια που θα εμφανιστούν δυναμικά προς το τέλος της εβδομάδας, αρχικά με ορισμένα αποτελέσματα εισηγμένων και στη συνέχεια με το rebalancing λόγω αλλαγών στους δείκτες του MSCI.

Την ίδια ώρα, αν και αργή η ανάκαμψη της αγοράς, δεν πρέπει να αξιολογείται διαφορετικά από το γεγονός ότι το γενικότερο κλίμα είναι πολύ καλό, με τους αμερικανικούς δείκτες να επιστρέφουν και πάλι πλησίον των ιστορικών υψηλών τους. Μάλιστα ο Dow Jones άγγιξε χτες τα δικά του ιστορικά υψηλά, υποδηλώνοντας ότι μια βελτίωση της διάθεσης ανάληψης ρίσκου ίσως ωφελήσει και την ελληνική αγορά.

Στο ταμπλό

Σήμερα η στήριξη έρχεται από τη μετοχή της Coca Cola, η οποία επανέρχεται στην άνω των 12 δισ. κεφαλαιοποίηση, με κέρδη 2,59%. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε Τιτάν, Βιοχάλκο και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Eurobank, Ελλάκτωρ, Jumbo, ΕΛΧΑ, Λάμδα και Alpha Bank.

Οριακά θετικά κινούνται οι Εθνική, Aegean, Motor Oil, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, Πειραιώς, Μυτιληναίος, ΔΑΑ, Σαράντης και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ οριακά αρνητικά οι ΟΤΕ, Cenergy και ΟΠΑΠ. Η Autohellas χάνει 0,70%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών