
Σε «ρηχά» ύδατα κινήθηκε σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το ανοδικό ξέσπασμα της Coca Cola και να διαπεράσει τις 1.440 μονάδες, αφού καθηλώθηκε από τις πιέσεις του μεγαλύτερου μέρους του ταμπλό του και πάλι σε χαμηλότερα επίπεδα.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,36% στις 1.432,46 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.432,31 μονάδων (-0,37%) και 1.447,64 μονάδων (+0,69%). Ο τζίρος ανήλθε στα 70 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 12,6 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 0,05 εκατ. τεμάχια αξίας 1 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 0,37% στις 3.491,09 μονάδες, ενώ στο -0,46% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο Mid Cap έκλεισε στις 2.281,47 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,16% στις 1.281,75 μονάδες.
Δύσκολες οι 1.440 μονάδες
Αν και την πρώτη ώρα της συνεδρίασης οι αγοραστές έδειχναν ότι μπορούσαν να οδηγήσουν τον γενικό δείκτη πάνω από την αντίσταση των 1.440 μονάδων, εν τέλει το επίπεδο δείχνει να δυσκολεύει ακόμη και σε μέρες που δεικτοβαρείς τίτλοι συνηγορούν σε πιο αποφασιστικές κινήσεις. Έτσι, η προσπάθεια της Coca Cola, δεν στάθηκε ικανή να οδηγήσει την αγορά υψηλότερα, αλλά ανέκοψε τις πιέσεις που εκδηλώθηκαν σε αρκετά μεγάλο μέρος του ταμπλό.
Σήμερα όμως ήταν η δεύτερη συνεδρίαση κατά την οποία ο γενικός δείκτης προσπάθησε να διασπάσει τις 1.440 μονάδες, η προηγούμενη ήταν 23 Αυγούστου, χωρίς να μπορεί να κρατήσει την κίνηση, αλλά ούτε και να ανεβάσει τις συναλλαγές σε επίπεδο που να αποτυπώνουν την προσπάθεια των αγοραστών να τοποθετηθούν ακόμη και σε υψηλότερες τιμές.
Έτσι, από την προηγούμενη Δευτέρα παραμένει σε ένα στενό εύρος το χρηματιστήριο, χωρίς να μπορεί να επαναφέρει το ενδιαφέρον των traders στα επίπεδα που ήταν στις αρχές Αυγούστου. Τα ερωτηματικά επίσης βρίσκονται και στο rotation που κάνουν αρκετοί δεικτοβαρείς τίτλοι, οι οποίοι εναλλάσσονται καθημερινά σε ρόλο βαριδίου ή στηρίγματος σε μια αγορά που στερείται στην παρούσα καταλυτών. Καταλύτες βέβαια που θα εμφανιστούν δυναμικά προς το τέλος της εβδομάδας, αρχικά με ορισμένα αποτελέσματα εισηγμένων και στη συνέχεια με το rebalancing λόγω αλλαγών στους δείκτες του MSCI.
Αν δεν αλλάξει τίποτα μέχρι και την Πέμπτη στην αγορά, ο γενικός δείκτης θα κλείσει αρνητικά τον Αύγουστο, μετά το +5,26% του Ιουλίου, ενώ θα έχει κλείσει τον έβδομο μήνα στη σειρά κατά τον οποίο θα έχει ολοκληρώσει σε ένα εύρος μεταξύ 1.420 – 1.480 μονάδων. Ο μήνας μάλιστα θα κλείσει με το τοπίο να είναι θολό, καθώς στην τελευταία συνεδρίαση το rebalancing θα «ανακατέψει» τις θέσεις στο ταμπλό.
Στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, η Cenergy υποχώρησε κατά 3,32%, με τις Βιοχάλκο και Τιτάν να την ακολουθούν με απώλειες 2,38% και 2,29% αντίστοιχα. Άνω του 1% ήταν η πτώση σε ΔΕΗ, Πειραιώς, Autohellas, Μυτιληναίος, Σαράντης και ΟΤΕ.
Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΔΑΑ, ΕΛΧΑ, Λάμδα, Aegean, Alpha Bank, Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια και ΟΠΑΠ, με την Τέρνα Ενεργειακή να μην έχει μεταβολή. Στον αντίποδα, θετικά κατάφεραν να κλείσουν οι Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo, Motor Oil, Eurobank και ΕΥΔΑΠ, με την Coca Cola να κερδίζει 1,39%.


Latest News

Πλαγιοκόπησαν (και) το ΧΑ οι δασμοί Τραμπ - Μαζικές οι πωλήσεις σε όλο το ταμπλό
Η πίεση της αβεβαιότητας ήταν τέτοια που το ΧΑ δεν μπόρεσε να κρατήσει τη ζώνη των 1.700 μονάδων

«Λυγίζει» και πάλι υπό τη διεθνή αβεβαιότητα το ΧΑ
Το ΧΑ δεν μπόρεσε να κρατήσει την προσπάθεια αντίδρασης που εκδήλωσε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι

Σβήνει τις απώλειες το ΧΑ, ισχυρές στηρίξεις από Coca Cola, Metlen
Η ελληνική αγορά φαίνεται να μπορεί να διαφοροποιηθεί από το παγκόσμιο sell off που πυροδότησε το δασμολογικό τσουνάμι του Αμερικανού προέδρου

Βράχος η Coca Cola συγκρατεί τη βουτιά του ΧΑ
Τα περιθώρια της πτώσης, χωρίς να κινδυνεύσει η μεσομακροπρόθεσμη τάση του ΧΑ, είναι έως τις 1.660 μονάδες

Ο «καυτός» Απρίλιος του Χρηματιστηρίου… reality check της bull market
Η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας σε επενδυτική βαθμίδα από τη Moody’s στις 14 Μαρτίου επιτάχυνε μια τάση που φαινόταν κατά τη διάρκεια των ημερών που προηγήθηκαν

Στο φίνις «φόρτσαραν» οι τράπεζες - Εκλεισε πάνω από τις 1.700 μονάδες ο Γενικός Δείκτης
Το βασικό συμπέρασμα από τη σημερινή συνεδρίαση του ΧΑ ήταν ότι οι συναλλαγές ήταν επιφυλακτικές και προσεκτικές

Στα 52 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο της Metlen η Pantelakis
H Pantelakis θεωρεί ότι η εισαγωγή της Metlen στο LSE είναι ένας βασικός βραχυπρόθεσμος καταλύτης που πιθανόν να υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους

Νευρική αναμονή και κινήσεις risk off στο ΧΑ
Το Χρηματιστήριο Αθηνών προσπαθεί να μην χάσει την επαφή του με τις 1.700 μονάδες

Παλεύει με τη διεθνή αβεβαιότητα το ΧΑ - Νευρικότητα λόγω Τραμπ
Όπως και στην Ευρώπη, έτσι και στην Αθήνα, η νευρικότητα και η αναζήτηση θέσεων χαμηλού ρίσκου είναι στις προτεραιότητες αρκετών χαρτοφυλακίων που περιμένουν τις εξαγγελίες του Ντοναλντ Τραμπ

Ανοδική αντίδραση με αρκετά ερωτήματα και ανησυχίες στο ΧΑ
Η αβεβαιότητα συνεχίζει να κυριαρχεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο με τους επενδυτές να αναζητούν έναν «οδηγό επιβίωσης» σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον