Αρνητικό γύρισμα επιφύλασσε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και δοκίμασε τις δυνάμεις του πάνω από τις 1.440 μονάδες, δεν κατάφερε να κρατήσει τους αγοραστές ενεργούς, χάνοντας τη δυναμική του σταδιακά.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,10% στις 1.436,26 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 30 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5,5 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,11% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.500,10 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 0,10% στις 1.282,51 μονάδες.

UBS: Τι μας έμαθε το sell off του Αυγούστου – Πού να εστιάσουν οι επενδυτές

Φοβήθηκε τις 1.440 μονάδες

Αν και το Χρηματιστήριο Αθηνών προσπάθησε να κινηθεί πάνω από την αντίσταση των 1.440 μονάδων, τελικά η δοκιμασία ενεργοποίησε τους πωλητές σε περισσότερους τίτλους, πιέζοντας πλέον τον γενικό δείκτη σε χαμηλότερα επίπεδα. Μάλιστα, το έρεισμα που προσέφερε από την αρχή της συνεδρίασης η Coca Cola αποδυναμώθηκε ελαφρώς, καθώς οι πιέσεις επεκτάθηκε σε μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό.

Σήμερα ήταν η δεύτερη συνεδρίαση κατά την οποία ο γενικός δείκτης προσπάθησε να διασπάσει τις 1.440 μονάδες, η προηγούμενη ήταν 23 Αυγούστου, χωρίς να μπορεί να κρατήσει την αντίσταση, αλλά ούτε και να ανεβάσει τις συναλλαγές σε επίπεδο που να αποτυπώνουν την προσπάθεια των αγοραστών να τοποθετηθούν ακόμη και σε υψηλότερες τιμές.

Αν δεν αλλάξει τίποτα μέχρι και την Πέμπτη στην αγορά, ο γενικός δείκτης θα κλείσει αρνητικά τον Αύγουστο, μετά το +5,26% του Ιουλίου, ενώ θα έχει κλείσει τον έβδομο μήνα στη σειρά κατά τον οποίο θα έχει ολοκληρώσει σε ένα εύρος μεταξύ 1.420 – 1.480 μονάδων. Ο μήνας μάλιστα θα κλείσει με το τοπίο να είναι θολό, καθώς την τελευταία συνεδρίαση θα λάβει χώρα και το rebalancing λόγω των αλλαγών του δείκτη MSCI, με τη μετοχή της Motor Oil να είναι στο επίκεντρο.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Autohellas υποχωρεί κατά 2,28%, με τον ΟΤΕ να χάνει και πάλι τα 15 ευρώ με το -1,20% που καταγράφει. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, Ελλάκτωρ, Εθνική, ΔΕΗ, Σαράντης, Τιτάν, Πειραιώς, Μυτιληναίος, ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο και Cenergy.

Στον αντίποδα, η Coca Cola κερδίζει 1,58%, με τις Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΑΑ, Eurobank, Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια και Alpha Bank να σημειώνουν μικρά κέρδη. Χωρίς μεταβολή είναι οι Aegean, Jumbo και Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών