Αλλαγές στα επιχειρησιακά προγράμματα εργασίας Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων (ΟΕΦ), στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027(ΣΣ ΚΑΠ), προβλέπει τροποποιητική απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σύμφωνα με την τροποποίηση, η χρονική διάρκεια των επιχειρησιακών προγραμμάτων θα είναι τέσσερα έτη με πρώτο έτος εφαρμογής το 2024. Η συνδρομή της Ε.Ε για την περίοδο 2024-2027 ανέρχεται σε  10.666.000 ευρώ για κάθε οικονομικό έτος. Η εθνική χρηματοδότηση ορίζεται σε ποσοστό 50% των δαπανών που δεν καλύπτονται από τη χρηματοδοτική συνδρομή της Ένωσης.

ΚΑΠ: Πώς θα εφαρμοστεί η παρέμβαση για τις αυτόχθονες φυλές αγροτικών ζώων

Επίσης, έως 28 Φεβρουαρίου κάθε έτους (Ν) , κάθε εγκεκριμένη ΟΕΦ δύναται να υποβάλει αίτημα προκαταβολής στον ΟΠΕΚΕΠΕ, το ποσό της οποίας κυμαίνεται από 30% έως 80% της ενίσχυσης του εγκεκριμένου ετήσιου προϋπολογισμού του προγράμματος.

Για το 1ο έτος υλοποίησης κάθε εγκεκριμένη ΟΕΦ δύναται να λάβει προκαταβολή έως 15 Οκτωβρίου 2024, κατόπιν αιτήματός της ως 25 Σεπτεμβρίου 2024 στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Η προκαταβολή και οι ενστάσεις

Η προκαταβολή καταβάλλεται έως 31 Μαρτίου του αντίστοιχου έτους (Ν). Για το 1ο έτος υλοποίησης κάθε εγκεκριμένη Ο.Ε.Φ. δύναται να λάβει προκαταβολή έως 15 Οκτωβρίου 2024, κατόπιν αιτήματός της ως 25 Σεπτεμβρίου 2024 στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Να σημειωθεί ότι οι υποψήφιοι των οποίων τα επιχειρησιακά προγράμματα έχουν συμπεριληφθεί στους πίνακες αποτελεσμάτων έχουν το δικαίωμα υποβολής ενδικοφανούς προσφυγής, κατά της σχετικής απόφασης των αποτελεσμάτων αξιολόγησης.  Οι ενδικοφανείς προσφυγές υποβάλλονται άπαξ, ηλεκτρονικά μέσω του πληροφοριακού συστήματος, εντός τριών ημερών από την ημερομηνία ανάρτησης του πίνακα αποτελεσμάτων.

Δείτε αναλυτικά την τροποποίηση ΕΔΩ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO