Ο καιρός θα επιδεινωθεί από την ερχόμενη Πέμπτη, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για έντονα φαινόμενα.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημειώνει ότι η επιδείνωση οφείλεται σε ένα βαρομετρικό χαμηλό που θα επηρεάσει την Ελλάδα και θα έχει ως αποτέλεσμα ο καιρός να θυμίζει προχωρημένο φθινόπωρο.

Ο μετεωρολόγος δεν αποκλείει να εκδηλωθούν ακραία φαινόμενα. Σήμερα Τρίτη αναμένεται να επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη. Ωστόσο, το σκηνικό θα ανατραπεί από την Πέμπτη όπου θα υπάρξουν έντονα φαινόμενα.

Καλός καιρός με ήλιο προβλέπεται για σήμερα στην Αττική, όμως η κακοκαιρία θα φτάσει και στο Λεκανοπέδιο από την Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στη Χαλκιδική όπου αναμένονται έντονα φαινόμενα.

Το σκηνικό του καιρού θα σημαδέψουν έντονες βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις αλλά και κεραυνική δραστηριότητα. Από το Σάββατο και μετά τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν.

Ο καιρός από το Windy

Τριήμερο με βροχές

Για τριήμερο με βροχές και καταιγίδες κάνει λόγο και ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Από την Πέμπτη και έως το Σάββατο αναμένεται έντονα άστατος καιρός με αρκετές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ. Θα επηρεαστούν και το Ιόνιο, οι Σποράδες, η Εύβοια και την Παρασκευή τα ορεινά της Κρήτης, Ο καιρός σε Κυκλάδες και ανατολικό Αιγαίο θα παραμείνει απόλυτα καλοκαιρινός.

Από την Κυριακή αναμένεται βελτίωση του καιρού και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Η εποχική πρόγνωση για το φθινόπωρο

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΜΥ δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της την εποχική πρόγνωση για το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με αυτήν «θα συνεχιστούν οι θερμές συνθήκες στη χώρα μας και κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, αφού τα αριθμητικά μοντέλα εκτιμούν, ότι οι μέσες θερμοκρασίες του τριμήνου Σεπτέμβριος-Οκτώβριος-Νοέμβριος, μπορεί να φθάσουν μέχρι και 2 βαθμούς Κελσίου πάνω από τις κανονικές για την εποχή».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ρωσία: Ανησυχία για τον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ – Τι λέει ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας
Επικαιρότητα |

Ανησυχία για τον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ - Επίσκεψη του επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας

Από την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία πριν από δυόμιση χρόνια, ο οργανισμός προειδοποιεί συχνά για τον κίνδυνο πυρηνικού ατυχήματος λόγω των μαχών κοντά σε πυρηνικούς σταθμούς

Πολιτική Προστασία: Υψηλός κίνδυνος φωτιάς σε αρκετές περιοχές – Οι συστάσεις
Επικαιρότητα |

Υψηλός κίνδυνος φωτιάς σε αρκετές περιοχές – Οι συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας

Ποιες περιφερειακές ενότητες και περιοχές βρίσκονται στην κατηγορία κινδύνου 3 για ενδεχόμενο φωτιάς – «Παρακαλούμε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί»

ΟΗΕ: Προειδοποίηση για εξοπλιστική κούρσα στα πυρηνικά όπλα
Επικαιρότητα |

Μεγαλώνει η εξοπλιστική κούρσα για πυρηνικά όπλα προειδοποιούν τα Ηνωμένα Έθνη

Το παγκόσμιο σύστημα μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων βρίσκεται υπό μεγαλύτερη πίεση από κάθε άλλη φορά μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου, καθώς «σημαντικές» χώρες συζητούν ανοιχτά αν θα αναπτύξουν πυρηνικά όπλα, προειδοποίησε ο επικεφαλής του παρατηρητηρίου του ΟΗΕ. Ο Ραφαέλ Γκρόσι, γενικός διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, δήλωσε στους Financial Times ότι οι […]