Με τη φετινή χρονιά να αναμένεται η θερμότερη που έχει καταγραφεί ποτέ και τα ρεκόρ ζέστης να καταρρίπτονται το ένα μετά το άλλο όλα δείχνουν ότι θα συνεχιστούν οι θερμές συνθήκες στη χώρα μας και κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου. Ο καιρός όλα δείχνουν πως θα παραμείνει ζεστός. Σύμφωνα με αριθμητικά μοντέλα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) οι μέσες θερμοκρασίες του τριμήνου Σεπτέμβριος – Οκτώβριος – Νοέμβριος, μπορεί να φτάσουν μέχρι και 2 βαθμούς Κελσίου πάνω από τις κανονικές για την εποχή.

Οι εκτιμήσεις από τα προγνωστικά μοντέλα αναφέρουν επίσης ότι οι βροχοπτώσεις του φθινοπώρου θα κινηθούν στα φυσιολογικά επίπεδα.

Νέο ρεκόρ κατέγραψε η μέση ημερήσια θερμοκρασία της επιφάνειας της Μεσογείου

Ενδείξεις και για ζεστό χειμώνα κυρίως στα δυτικά και νότια

Μάλιστα, σύμφωνα με τα ίδια μοντέλα, υπάρχουν «ενδείξεις και για σχετικά ζεστό χειμώνα, κυρίως στα δυτικά και νότια» της χώρας.

Όπως αναφέρει στην πρόγνωσή της η ΕΜΥ, «για το Φθινόπωρο 2024 (Σεπτέμβριος – Οκτώβριος – Νοέμβριος), έχουμε επιλέξει, για παρουσίαση και σχολιασμό, τις αποκλίσεις από τις κανονικές τιμές, της θερμοκρασίας στα 2m, του υετού (βροχή-χιόνι), των γεωδυναμικών υψών στα 500 hPa, καθώς και τις αποκλίσεις της ατμοσφαιρικής πίεσης στην επιφάνεια, έτσι όπως αυτές προκύπτουν, τόσο από το μακροπρόθεσμο μοντέλο του ECMWF, όσο και από το σύστημα πολλαπλών μοντέλων (multi-modelsystem)». Καιρός

Ο Ιούλιος του 2024 ο θερμότερος μήνας στα χρονικά της Ελλάδας

Θυμίζουμε πως ο καιρός τον Ιούλιο του 2024 ήταν ο θερμότερος στα χρονικά των καταγραφών για την Ελλάδα, σύμφωνα με τα μετεωρολογικά δεδομένα τα οποία ανέλυσε η επιστημονική ομάδα του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η μέση θερμοκρασία για τον μήνα Ιούλιο από το 1960 μέχρι το 2024, στο σύνολο της Ελλάδας, άγγιξε τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο Ιούλιος του 2024 καταγράφεται ως ο θερμότερος στα χρονικά για την Ελλάδα, ξεπερνώντας κατά +2.9°C την μέση τιμή της περιόδου 1991-2020 και κατά +0.3°C τον μέχρι πρότινος θερμότερο Ιούλιο του 2012. Καιρός

Υψηλές θερμοκρασίες και τον Αύγουστο

Υψηλές θερμοκρασίες καταγράφονται στη χώρα μας και τον Αύγουστο με τις προγνώσεις να θέλουν η μέση θερμοκρασία Αυγούστου να είναι υψηλότερη από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα (περίοδος αναφοράς: 1993-2016). Πιο συγκεκριμένα, τα πιθανότερα σενάρια είναι να σημειωθούν αποκλίσεις της τάξης των 1-2 °C (45 %) και 0-1 °C (36 %). Η πιθανότητα για μέσες θερμοκρασιακές αποκλίσεις άνω των 2 °C είναι 14 %.

Σύντομα θα υπάρχουν διαθέσιμα και τα οριστικά στοιχεία καθώς απομένουν λίγες ημέρες πριν μας αποχαιρετήσει ο τελευταίο καλοκαιρινός μήνας.

Πηγή: In.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Πολιτική Προστασία: Υψηλός κίνδυνος φωτιάς σε αρκετές περιοχές – Οι συστάσεις
Επικαιρότητα |

Υψηλός κίνδυνος φωτιάς σε αρκετές περιοχές – Οι συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας

Ποιες περιφερειακές ενότητες και περιοχές βρίσκονται στην κατηγορία κινδύνου 3 για ενδεχόμενο φωτιάς – «Παρακαλούμε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί»

ΟΗΕ: Προειδοποίηση για εξοπλιστική κούρσα στα πυρηνικά όπλα
Επικαιρότητα |

Μεγαλώνει η εξοπλιστική κούρσα για πυρηνικά όπλα προειδοποιούν τα Ηνωμένα Έθνη

Το παγκόσμιο σύστημα μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων βρίσκεται υπό μεγαλύτερη πίεση από κάθε άλλη φορά μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου, καθώς «σημαντικές» χώρες συζητούν ανοιχτά αν θα αναπτύξουν πυρηνικά όπλα, προειδοποίησε ο επικεφαλής του παρατηρητηρίου του ΟΗΕ. Ο Ραφαέλ Γκρόσι, γενικός διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, δήλωσε στους Financial Times ότι οι […]

Horasis India Meeting 2024: Μια επιχειρηματική συνάντηση διεθνούς ακτινοβολίας το Σεπτέμβριο στην Αθήνα
Επικαιρότητα |

Horasis India Meeting 2024: Μια επιχειρηματική συνάντηση διεθνούς ακτινοβολίας το Σεπτέμβριο στην Αθήνα

Σκοπός του επιχειρηματικού συνεδρίου είναι η εμβάθυνση των σχέσεων της Ελλάδας με την Ινδία, καθώς και η επιτάχυνση των ενεργειών για τη διεύρυνση των σχέσεων των δύο χωρών

Μητσοτάκης: Μέχρι τέλος του 2025 θα κυκλοφορούν 950 λεωφορεία αντιρρυπαντικής τεχνολογίας
Green |

Μέχρι τέλος του 2025 θα κυκλοφορούν 950 λεωφορεία αντιρρυπαντικής τεχνολογίας

«Πιστεύω ότι τους επόμενους μήνες οι συμπολίτες μας στην Αττική θα αρχίσουν να βλέπουν μια αισθητή διαφορά στην ποιότητα των παρεχόμενων μεταφορικών υπηρεσιών», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης