Την πρόοδο που συντελείται σε μια σειρά έργων, τα οποία ολοκληρώνονται ή βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης στη Βόρεια Ελλάδα, παρουσίασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας στην εκδήλωση «Εθνική Στρατηγική για την Περιφερειακή Ανάπτυξη / Παρουσίαση Ψηφιακής Πλατφόρμας erga.gov.gr», στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στον εναέριο αυτοκινητόδρομο Fly Over, η εκτίμηση ολοκλήρωσής του είναι για τον Μάιο 2027

Κρήτη: Στα σκαριά επενδύσεις ύψους 61,943 εκατ. σε αρδευτικά έργα

Η παρουσίαση του Χρ. Σταϊκούρα έγινε στα εξής πεδία και αφορά συνολικά 30 έργα:

· Μετρό Θεσσαλονίκης

· Flyover

· Σιδηροδρομικά έργα

· Οδικά έργα

· Αστικές συγκοινωνίες

· Αντιπλημμυρικά έργα

· Άλλες υποδομές.

Αναφερόμενος στο Μετρό Θεσσαλονίκης, ο υπουργός τόνισε πως η εκτιμώμενη ολοκλήρωση είναι στις 30/11/2024 και ότι το έργο βρίσκεται στη φάση περαίωσης κατασκευαστικών εργασιών, την πραγματοποίηση δομικών συστημάτων και τροχαίου υλικού και τις διαδικασίες πιστοποίησης.

Όσον αφορά στην επέκταση προς Καλαμαριά, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2025 και ότι σήμερα έχει υλοποπιηθεί το 89,4% του έργου.

Στον εναέριο αυτοκινητόδρομο Fly Over, η εκτίμηση ολοκλήρωσής του είναι για τον Μάιο 2027. Οι εργασίες στα εργοτάξια είναι σε πλήρη ανάπτυξη στους Χώρους Κατασκευής που έχουν παραδοθεί, με πλέον κρίσιμες τις Εργασίες που συνδέονται με την κατασκευή της γέφυρας του Flyover.

Σήμερα στα εργοτάξια απασχολούνται συνολικά περίπου 250 άτομα και 80 βαρέα μηχανήματα, εκ των οποίων 25 εκσκαφείς (και διαφόρων τύπων οχήματα τα υπόλοιπα).

Δείτε αναλυτικά την παρουσίαση του Χρ. Σταϊκούρα

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές