Την απόφασή της να αυξήσει την τιμή της ναυαρχίδας της κονσόλας PlayStation 5 στην Ιαπωνία, ανακοίνωσε η Sony την Τρίτη, κι αυτό παρά το γεγονός ότι η δημοφιλής συσκευή εισέρχεται στον τέταρτο χρόνο κυκλοφορίας της στην αγορά.

Sony: Τι κοινό έχει η Μπιγιονσέ με το PlayStation 5

Ο ιαπωνικός γίγαντας του gaming ανακοίνωσε ότι η προτεινόμενη τιμή λιανικής για το Playstation 5 είναι τώρα 79.980 γιεν (553 δολάρια), αυξημένη κατά 19% από την προηγούμενη τιμή. Η αύξηση θα τεθεί σε ισχύ από τις 2 Σεπτεμβρίου.

Η Sony ανέφερε ως αιτία για την αύξηση αυτή τις δυσκολίες που δημιουργεί το ευρύτερο διεθνές οικονομικό περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένων των διακυμάνσεων στην παγκόσμια οικονομία.

Η κίνηση έκπληξη έρχεται καθώς το PS5 γίνεται τεσσάρων ετών τον Νοέμβριο και καθώς οι πωλήσεις μονάδων της συσκευής μειώθηκαν το τρίμηνο του Ιουνίου. Ωστόσο, τα κέρδη και τα έσοδα στο τμήμα gaming της Sony αυξήθηκαν από έτος σε έτος το τρίμηνο, καθώς οι υπάρχοντες παίκτες συνεχίζουν να αγοράζουν παιχνίδια και άλλες υπηρεσίες για το PS5.

Οι επενδυτές περιμένουν μια ανανέωση του PS5 για να ανανεώσουν τις πωλήσεις. Οι αναλυτές είπαν προηγουμένως στο CNBC ότι αναμένουν μια έκδοση “Pro” της κονσόλας να ανακοινωθεί φέτος.

Συμφωνία για τη διάλυση του σχεδίου συγχώνευσης Zee – Sony στην Ινδία

Εντωμεταξύ, η Zee Entertainment και η Sony ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι διευθέτησαν μια δικαστική διαμάχη σχετικά με την κατάρρευση της συγχώνευσης 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων των αντίστοιχων μονάδων τους στην Ινδία.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η τιμή της μετοχής της εταιρείας media εκτινάχθηκε έως και 15%.

«Στο πλαίσιο του διακανονισμού, οι εταιρείες (Zee και Sony Pictures Networks India) συμφώνησαν αμοιβαία να αποσύρουν όλες τις αντίστοιχες αξιώσεις μεταξύ τους, στη διαιτησία που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Διεθνές Κέντρο Διαιτησίας της Σιγκαπούρης και όλες τις σχετικές νομικές διαδικασίες που κινήθηκαν στην Εθνική Εταιρεία Law Tribunal (NCLT) και άλλα φόρουμ», ανέφερε η Zee Entertainment σε σχετική ανακοίνωσή της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία