Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, με τους επενδυτές να αποτυπώνουν τις αναπροσαρμογές τους μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Αυστραλίας τον Ιούλιο, ο οποίος ήταν υψηλότερος από το αναμενόμενο.

Ειδικότερα, ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας, έκλεισε με οριακές διακυμάνσεις στις 8.071,4 μονάδες.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας ανέστρεψε τις ενδοσυνεδριακές απώλειες και έκλεισε με κέρδη 0,22%, στις 38.371,76 μονάδες, ενώ ο Topix ευρείας βάσης σημείωσε άνοδο 0,42% κλείνοντας στις 2.692,12 μονάδες.

Θετικά στην αγορά λειτούργησε η δήλωση του υποδιοικητή της Τράπεζας της Ιαπωνίας (BoJ), Ryozo Himino, ότι η BoJ δεν έχει προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα για την παρακολούθηση της αγοράς για να αξιολογήσει τη σταθερότητά της.

Κατά τη δήλωσή του, ο Himino επιβεβαίωσε τη θέση της κεντρικής τράπεζας ότι θα επιμείνει στην αύξηση των επιτοκίων όσο ο πληθωρισμός παραμένει συνεπής με τις προσδοκίες της.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε σταθεροποιητικά στις 2.689,83 μονάδες, ενώ η μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq διολίσθησε κατά 0,32%, σημειώνοντας την έκτη συνεχόμενη ημέρα απωλειών.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ και ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας έχασαν 0,88% και 0,79%, αντίστοιχα.

Σε επίπεδο τίτλων, ο κινεζικός διαδικτυακός λιανοπωλητής JD.com ανακοίνωσε επαναγορά μετοχών ύψους 5 δισ. δολαρίων, με τη μετοχή να σημειώνει άνοδο 2,24% στις μετοχές της που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ, ενώ οι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο 2,46%.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Αυστραλίας αυξήθηκε 3,5% σε ετήσια βάση, ελαφρώς πάνω από το 3,4% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters και σε σύγκριση με 3,8% τον Ιούνιο. Παρόλα αυτά, ο δείκτης είναι στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο.

Τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Αποθεματικής Τράπεζας της Αυστραλίας αποκάλυψαν ότι η κεντρική τράπεζα είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να αυξήσει τα επιτόκια καθώς προσπαθεί να τιθασεύσει τον πληθωρισμό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές