Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα εταιρικά αποτελέσματα και τα οικονομικά στοιχεία αναζητώντας ενδείξεις σχετικά με τις προοπτικές για τις μετοχές παγκοσμίως.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,2%, με τον κλάδο των ασφαλειών να κερδίζει 0,5%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,01% στις 8.345 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,36% στις 18.748 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,27% στις 7.586 μονάδες.

Οι αγορές της Ευρώπης περιμένουν την δημοσίευση των δεικτών για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ισπανία αργότερα μέσα στην εβδομάδα. Εκεί θα κριθεί η εκτίμηση για το πόσο γρήγορα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεχίσει την χαλάρωση των πιστωτικών συνθηκών με μια ακόμη μείωση του επιτοκίου της.

Πάντως, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Klaas Knot, δήλωσε ότι αναμένει περισσότερες πληροφορίες πριν αποφασίσει εάν θα υποστηρίξει τη μείωση των επιτοκίων τον επόμενο μήνα, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Ερωτηθείς στο Ρότερνταμ σχετικά με τις εκτιμήσεις του για τη νομισματική πολιτική, ο επικεφαλής της ολλανδικής κεντρικής τράπεζας δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ της σταδιακής χαλάρωσης όσο ο πληθωρισμός παραμένει σε καλό δρόμο για να επιστρέψει στον στόχο του 2% το επόμενο έτος, αλλά αρνήθηκε να δώσει άποψη για την επερχόμενη συνεδρίαση στις 12 Σεπτεμβρίου.

«Θα πρέπει να περιμένω μέχρι να έχω τα πλήρη στοιχεία και τις πληροφορίες που θα ληφθούν υπόψη σε αυτή τη συνάντηση για να αποφασίσω τη θέση μου σχετικά με το αν ο Σεπτέμβριος είναι κατάλληλος», δήλωσε ο Knot την Τρίτη. «Θα έπρεπε να το ξανακάνω τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές