Έντονη νευρικότητα και εν τέλει μικτά πρόσημα εμφάνισαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα εταιρικά αποτελέσματα και τα οικονομικά στοιχεία αναζητώντας ενδείξεις σχετικά με τις προοπτικές για τις μετοχές παγκοσμίως.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Υπέκυψε στην τραπεζική πτώση, δεν έφτασε το +3,74% της Coca Cola

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,34%, με τον κλάδο των χημικών να κερδίζει 1,4%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,01% στις 8.344 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε κέρδη 0,57% στις 18.789 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,25% στις 7.584 μονάδες.

Οι αγορές της Ευρώπης τήρησαν στάση αναμονής για την δημοσίευση των δεικτών για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, η βρετανική ασφαλιστική εταιρεία Prudential ανακοίνωσε σήμερα άλμα 9% στα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη το πρώτο εξάμηνο του 2024, με τη μετοχή της όμως να μην αντιδρά θετικά στην είδηση, κλείνοντας ήπια πτωτικά.

Οι αγορές της Ευρώπης τήρησαν όμως στάση αναμονής για την δημοσίευση των δεικτών για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ισπανία αργότερα μέσα στην εβδομάδα. Εκεί θα κριθεί η εκτίμηση για το πόσο γρήγορα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεχίσει την χαλάρωση των πιστωτικών συνθηκών με μια ακόμη μείωση του επιτοκίου της.

Πάντως, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Klaas Knot, δήλωσε ότι αναμένει περισσότερες πληροφορίες πριν αποφασίσει εάν θα υποστηρίξει τη μείωση των επιτοκίων τον επόμενο μήνα, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Ερωτηθείς στο Ρότερνταμ σχετικά με τις εκτιμήσεις του για τη νομισματική πολιτική, ο επικεφαλής της ολλανδικής κεντρικής τράπεζας δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ της σταδιακής χαλάρωσης όσο ο πληθωρισμός παραμένει σε καλό δρόμο για να επιστρέψει στον στόχο του 2% το επόμενο έτος, αλλά αρνήθηκε να δώσει άποψη για την επερχόμενη συνεδρίαση στις 12 Σεπτεμβρίου.

«Θα πρέπει να περιμένω μέχρι να έχω τα πλήρη στοιχεία και τις πληροφορίες που θα ληφθούν υπόψη σε αυτή τη συνάντηση για να αποφασίσω τη θέση μου σχετικά με το αν ο Σεπτέμβριος είναι κατάλληλος», δήλωσε ο Knot την Τρίτη. «Θα έπρεπε να το ξανακάνω τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές