
Έντονη νευρικότητα και εν τέλει μικτά πρόσημα εμφάνισαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα εταιρικά αποτελέσματα και τα οικονομικά στοιχεία αναζητώντας ενδείξεις σχετικά με τις προοπτικές για τις μετοχές παγκοσμίως.
Χρηματιστήριο Αθηνών: Υπέκυψε στην τραπεζική πτώση, δεν έφτασε το +3,74% της Coca Cola
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,34%, με τον κλάδο των χημικών να κερδίζει 1,4%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,01% στις 8.344 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε κέρδη 0,57% στις 18.789 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,25% στις 7.584 μονάδες.
Οι αγορές της Ευρώπης τήρησαν στάση αναμονής για την δημοσίευση των δεικτών για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε επίπεδο τίτλων
Σε επίπεδο τίτλων, η βρετανική ασφαλιστική εταιρεία Prudential ανακοίνωσε σήμερα άλμα 9% στα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη το πρώτο εξάμηνο του 2024, με τη μετοχή της όμως να μην αντιδρά θετικά στην είδηση, κλείνοντας ήπια πτωτικά.
Οι αγορές της Ευρώπης τήρησαν όμως στάση αναμονής για την δημοσίευση των δεικτών για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ισπανία αργότερα μέσα στην εβδομάδα. Εκεί θα κριθεί η εκτίμηση για το πόσο γρήγορα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεχίσει την χαλάρωση των πιστωτικών συνθηκών με μια ακόμη μείωση του επιτοκίου της.
Πάντως, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Klaas Knot, δήλωσε ότι αναμένει περισσότερες πληροφορίες πριν αποφασίσει εάν θα υποστηρίξει τη μείωση των επιτοκίων τον επόμενο μήνα, όπως αναφέρει το Bloomberg.
Ερωτηθείς στο Ρότερνταμ σχετικά με τις εκτιμήσεις του για τη νομισματική πολιτική, ο επικεφαλής της ολλανδικής κεντρικής τράπεζας δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ της σταδιακής χαλάρωσης όσο ο πληθωρισμός παραμένει σε καλό δρόμο για να επιστρέψει στον στόχο του 2% το επόμενο έτος, αλλά αρνήθηκε να δώσει άποψη για την επερχόμενη συνεδρίαση στις 12 Σεπτεμβρίου.
«Θα πρέπει να περιμένω μέχρι να έχω τα πλήρη στοιχεία και τις πληροφορίες που θα ληφθούν υπόψη σε αυτή τη συνάντηση για να αποφασίσω τη θέση μου σχετικά με το αν ο Σεπτέμβριος είναι κατάλληλος», δήλωσε ο Knot την Τρίτη. «Θα έπρεπε να το ξανακάνω τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο».


Latest News

Στο πράσινο οι ευρωαγορές - Παραμένουν οι ανησυχίες
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 1,08% και έκλεισε στις 439,66 μονάδες

Επιμένει ανοδικά και με νέο ρεκόρ ο χρυσός
Οι επενδυτές στρέφονται στο χρυσό αναζητώντας ασφαλές καταφύγιο εν μέσω αβεβαιότητας για τους δασμούς Τραμπ

Ανοδική αντίδραση με αρκετά ερωτήματα και ανησυχίες στο ΧΑ
Η αβεβαιότητα συνεχίζει να κυριαρχεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο με τους επενδυτές να αναζητούν έναν «οδηγό επιβίωσης» σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον

Οι Αμερικανοί επενδυτές ψηφίζουν Ευρώπη - 10,6 δισ. σε ETF's ευρωαγορών
Η αβεβαιότητα από τους δασμούς Τραμπ αναδεικνύει την Ευρώπη ως φωτεινό σημείο

Συντηρείται η αβεβαιότητα στη Wall Street με το βλέμμα στις ανακοινώσεις Τραμπ
Η Wall Street αναμένει από τον Λευκό Οίκο να αποκαλύψει τους αμοιβαίους δασμούς σε αγαθά από όλες σχεδόν τις χώρες

Λαζαράκου: Οι επενδυτές πρέπει να νιώθουν ότι τα δικαιώματά τους προστατεύονται
Για το πλαίσιο της εταιρικής διακυβέρνησης και τις δυνητικές βελτιώσεις μίλησε η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου

Στα 51 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο για την Metlen η Eurobank Equities
Η Eurobank Equities αναφέρεται στο επερχόμενο Capital Markets Day της Metlen (28 Απριλίου), αναμένοντας σημαντικό περαιτέρω upside όσων αφορά στις μελλοντικές προβλέψεις για την κερδοφορία της εταιρείας

Μίνι ράλι στα αμερικανικά ομόλογα εν αναμονή των δασμών
Οι επενδυτές βρίσκουν καταφύγιο στα αμερικανικά ομόλογα εν μέσω ανησυχιών για τις αρνητικές επιπτώσεις των δασμών στην ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας

Συντηρεί την ανοδική του κίνηση το ΧΑ
Η αγορά διατηρεί την ανοδική της τάση σήμερα, εντούτοις παραμένει το ερωτηματικό για το αν η εικόνα της είναι περισσότερο αποτέλεσμα αποχής των πωλητών ή επιφυλακτικότητας των αγοραστών

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Κεφαλαιαγορά - Οι 12 ερωτήσεις και απαντήσεις
Ποια είναι τα φορολογικά κίνητρα που παρέχονται σε εταιρίες προκειμένου να εμπιστευθούν το Χρηματιστήριο και να εισαχθούν σε αυτό - Τι θα ισχύει για τα crypto