Η μεγάλη… μέρα έφτασε για τη Wall Street, η οποία περιμένει τα αποτελέσματα της Nvidia μετά τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης, ώστε να διαγνώσει τις προοπτικές ενός κλάδου που οδήγησε το ράλι της αγοράς τους τελευταίους μήνες.

Nvidia, ο γίγαντας των ημιαγωγών

Ειδικότερα, ο Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,10% στις 41.210 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,12% στις 5.618 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,21% στις 17.717 μονάδες.

Καμπανάκι Goldman Sachs: Η ανάκαμψη των αγορών μετά το sell off δεν είναι «αθώα»

Η Wall Street αναμένει την Nvidia για να εκτιμήσει την ευρύτερη βιωσιμότητα του trade στον κλάδο της τεχνολογίας και τεχνητής νοημοσύνης. Ο γίγαντας των ημιαγωγών – που πρόκειται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του μετά το κλείσιμο – έχει αυξηθεί κατά 159% το 2024, εγείροντας ερωτήματα για το πόσο περισσότερο περιθώριο υπάρχει για την ανοδική πορεία της μετοχής.

Η τρέχουσα αποτίμηση

Τα σημεία εστίασης για τους επενδυτές περιλαμβάνουν το χρονοδιάγραμμα παράδοσης για τα τσιπ Blackwell της Nvidia και μια ενημέρωση σχετικά με τη ζήτηση για AI. «Είναι δύσκολο να πούμε ότι δεν υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία στην αγορά», σχοίασε η Erin Browne, διαχειρίστρια χαρτοφυλακίου της Pimco.

Όπως υπενθύμισε η ίδια, οι μετοχές της AI διαπραγματεύονται περίπου 10% κάτω από τα υψηλά όλων των εποχών. Η τρέχουσα αποτίμηση της Nvidia δεν είναι ακριβή όμως σε σχέση με τον μέσο όρο της πενταετίας, πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι μπορούν ακόμα να αποδώσουν ανοδικά και να εκπλήξουν την αγορά προς τα πάνω.

Οι υπόλοιποι τίτλοι

Στους υπόλοιπους τίτλους, η Nordstrom σημειώνει άνοδο 7% αφού δημοσίευσε προσαρμοσμένα κέρδη το δεύτερο τρίμηνο που ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Επίσης, η εταιρεία ανάπτυξης ημιαγωγών Ambarella σημειώνει άλμα σχεδόν 20% λόγω της αισιόδοξης καθοδήγησης εσόδων το τρίτο τρίμηνο.

Από την άλλη, η PVH, ιδιοκτήτρια του Calvin Klein, υποχωρεί περισσότερο από 7% καθώς έδωσε απογοητευτική προοπτική για το τρέχον τρίμηνο.

Στα μάκρο της ημέρας, οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων αυξήθηκαν κατά 0,5% την εβδομάδα που έληξε στις 23 Αυγούστου, σύμφωνα με την τελευταία Εβδομαδιαία Έρευνα Αιτήσεων Υποθηκών (MBA) του Mortgage Bankers Association (MBA).

Επίσης, το μέσο επιτόκιο συμβολαίων για στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου 30 ετών μειώθηκε στο 6,44% από 6,5%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street