Ανάμεσα στις συμπληγάδες της πτώσης των τραπεζών, αλλά και της ανόδου της Coca Cola, βρίσκεται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο δεν μπορεί να ξεφύγει από τη ζώνη των 1.430 μονάδων όπου και βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,06% στις 1.431,59 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 28,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 6,6 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,20% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.483,98 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 0,88% στις 1.270,49 μονάδες.

Μάχη γιγάντων

Ρόλο εξισορροπητή έχει αναλάβει η μετοχή της Coca Cola τις τελευταίες ημέρες, στις πιέσεις που ασκούνται στην αγορά από δεικτοβαρείς τίτλους, αλλά και από τις τραπεζικές μετοχές. Έτσι ο γενικός δείκτης βρίσκεται σε μία ακόμη διελκυστίνδα ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα, παρά την πρωινή του προσπάθεια να κινηθεί προς τις 1.440 μονάδες, για τρίτη φορά μέσα στις τελευταίες ημέρες.

Ουσιαστικά η αγορά επιδίδεται σε ασκήσεις ισορροπίας, με αρκετά χαρτοφυλάκια να μην θέλουν να χάσουν την έκθεσή τους, αλλά ούτε και να προσθέσουν στα επίπεδα ρίσκου τους. Προφανώς η αγορά αναμένει τις εξαγγελίες πρωθυπουργού από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Σαββατοκύριακο, ιδίως την κατεύθυνση αυτών, προκειμένου να αξιολογήσει εάν θα έχουν επίδραση στην προσεχή αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τη Moody’s στις 13 Σεπτεμβρίου.

Μέχρι τότε η ζώνη των 1.440-1.450 μονάδων μοιάζει ανυπέρβλητη για τον γενικό δείκτη, καθώς είναι μια αντίσταση που «άφησε» το sell off και τον εμποδίζει να συνεχίσει προς τις 1.570-1.590. Προφανώς θα υπάρξει λύση αυτής της συσσώρευσης όταν και εφόσον βελτιωθεί η συναλλακτική δραστηριότητα, καθώς έτσι θα αποκαλυφθούν και οι προθέσεις των επενδυτών.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, οι ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάν, Alpha Bank, Eurobank και ΕΥΔΑΠ σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Autohellas, Jumbo, Εθνική, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΑΑ, Μυτιληναίος, ΕΛΧΑ, Πειραιώς και Motor Oil.

Στον αντίποδα, η Coca Cola κερδίζει 2,93%, με τον Σαράντη και τη Βιοχάλκο να ενισχύονται κατά 1,59% και 1,39% αντίστοιχα. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Cenergy, Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια και ΔΕΗ. Χωρίς μεταβολή είναι οι Λάμδα, Τέρνα Ενεργειακή και Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών