
Αδύναμο εμφανίζεται και σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών μπροστά στις 1.440 μονάδες, οι οποίες αποδεικνύονται πολύ δύσκολες για να διαπεραστούν εάν ο τραπεζικός κλάδος δεν βοηθήσει στη διάσπαση της αντίστασής τους.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,20% στις 1.435,15 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,6 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,11% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.494,78 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 0,51% στις 1.275,27 μονάδες.
Λιμνάζει σε ασφαλή ύδατα το ΧΑ
Ο γενικός δείκτης βρίσκεται σε ατασική φάση για 8 διαδοχικές συνεδριάσεις, «κλειδωμένος» εντός στενότατης ζώνης τιμών, παρατηρεί ο πιστοποιημένος αναλυτής Πέτρος Στεριώτης. Το δε επίπεδο των 1.450 μονάδων δημιουργεί μία άβολη αντίσταση η οποία για την ώρα “κλείνει τη πόρτα” και στο πολυετές υψηλό των 1.500+.
Σε μακρύτερο ορίζοντα ο ΓΔ έχει συμπληρώσει 7 μήνες σε οριζόντιο ουσιαστικά διαγραμματικό εύρος «χωνεύοντας», θα λέγαμε, τα υπερκέρδη των τελευταίων 4 ετών, σύμφωνα με τον κ. Στεριώτη. Αυτή η εικόνα αδράνειας δεν είναι διατηρήσιμη και ίσως ανατραπεί με την επιστροφή των επενδυτών «στα θρανία» τον Σεπτέμβριο. Σε κάθε περίπτωση, για να “ξεκολλήσει το κάρο” θα απαιτηθούν πειστικές επενδυτικές πρωτοβουλίες, «φρέσκο χρήμα» και ειδήσεις.
Σε επίπεδο μεμονωμένων τίτλων, ενώ ορισμένοι παραμένουν σε πολυετή υψηλά, άλλοι έχουν χάσει έδαφος το τελευταίο διάστημα, με ό,τι αυτό δείχνει για τις προτιμήσεις των χαρτοφυλακίων και για την επόμενη μεγάλη κίνηση των δύο αυτών «κατηγοριών» μετοχών.
Αναφορικά με τον συνολικό τζίρο της λεωφόρου Αθηνών το έχουμε ξαναγράψει: δεν θυμίζει αναπτυγμένη Αγορά! Ευχής έργον να επιστρέψει τουλάχιστον σταθερά πάνω από το «κλασικό» ορόσημο των 100 εκατ. Ευρώ. Για το δε συναλλακτικό ενδιαφέρον στη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση καλύτερα να μη μιλήσουμε…
Βραχυπρόθεσμα αναμένουμε τις άμεσες κινήσεις των Θεσμικών ένεκα του rebalancing του MSCI αλλά και λίγη ακόμη «ανακύκλωση τζίρου» και στενό rotation μέχρι να “βγει” ο μήνας, καταλήγει ο κ. Στεριώτης.
Στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, η Coca Cola και η Cenergy προσπαθούν να δώσουν στηρίγματα στην αγορά, με το +2,43% και 2,19% που καταγράφουν αντίστοιχα. Στο +1,39% είναι ο Σαράντης και η Βιοχάλκο, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Λάμδα, ΔΕΗ, ΕΛΧΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, Τιτάν, Μυτιληναίος, Autohellas, Jumbo και Τέρνα Ενεργειακή.
Στον αντίποδα, όμως, το -1,69% της ΓΕΚ Τέρνα είναι μεγάλο βαρίδι, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, Εθνική, Eurobank, Aegean, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, Πειραιώς, ΟΤΕ, ΔΑΑ, Motor Oil και Alpha Bank.


Latest News

Πλαγιοκόπησαν (και) το ΧΑ οι δασμοί Τραμπ - Μαζικές οι πωλήσεις σε όλο το ταμπλό
Η πίεση της αβεβαιότητας ήταν τέτοια που το ΧΑ δεν μπόρεσε να κρατήσει τη ζώνη των 1.700 μονάδων

«Λυγίζει» και πάλι υπό τη διεθνή αβεβαιότητα το ΧΑ
Το ΧΑ δεν μπόρεσε να κρατήσει την προσπάθεια αντίδρασης που εκδήλωσε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι

Σβήνει τις απώλειες το ΧΑ, ισχυρές στηρίξεις από Coca Cola, Metlen
Η ελληνική αγορά φαίνεται να μπορεί να διαφοροποιηθεί από το παγκόσμιο sell off που πυροδότησε το δασμολογικό τσουνάμι του Αμερικανού προέδρου

Βράχος η Coca Cola συγκρατεί τη βουτιά του ΧΑ
Τα περιθώρια της πτώσης, χωρίς να κινδυνεύσει η μεσομακροπρόθεσμη τάση του ΧΑ, είναι έως τις 1.660 μονάδες

Ο «καυτός» Απρίλιος του Χρηματιστηρίου… reality check της bull market
Η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας σε επενδυτική βαθμίδα από τη Moody’s στις 14 Μαρτίου επιτάχυνε μια τάση που φαινόταν κατά τη διάρκεια των ημερών που προηγήθηκαν

Στο φίνις «φόρτσαραν» οι τράπεζες - Εκλεισε πάνω από τις 1.700 μονάδες ο Γενικός Δείκτης
Το βασικό συμπέρασμα από τη σημερινή συνεδρίαση του ΧΑ ήταν ότι οι συναλλαγές ήταν επιφυλακτικές και προσεκτικές

Στα 52 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο της Metlen η Pantelakis
H Pantelakis θεωρεί ότι η εισαγωγή της Metlen στο LSE είναι ένας βασικός βραχυπρόθεσμος καταλύτης που πιθανόν να υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους

Νευρική αναμονή και κινήσεις risk off στο ΧΑ
Το Χρηματιστήριο Αθηνών προσπαθεί να μην χάσει την επαφή του με τις 1.700 μονάδες

Παλεύει με τη διεθνή αβεβαιότητα το ΧΑ - Νευρικότητα λόγω Τραμπ
Όπως και στην Ευρώπη, έτσι και στην Αθήνα, η νευρικότητα και η αναζήτηση θέσεων χαμηλού ρίσκου είναι στις προτεραιότητες αρκετών χαρτοφυλακίων που περιμένουν τις εξαγγελίες του Ντοναλντ Τραμπ

Ανοδική αντίδραση με αρκετά ερωτήματα και ανησυχίες στο ΧΑ
Η αβεβαιότητα συνεχίζει να κυριαρχεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο με τους επενδυτές να αναζητούν έναν «οδηγό επιβίωσης» σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον