Τις προτάσεις τους για τη βιωσιμότητα του αμπελοοινικού κλάδου της χώρας, κατέθεσαν στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Τσιάρα, οι εκπρόσωποι της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ), του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) και της  ΚΕΟΣΟΕ.

Οι εκπρόσωποι των φορέων ανέλυσαν τα προβλήματα του κλάδου, τόσο τα δομικά όσο και εκείνα που σχετίζονται με τον φετινό τρύγο.

Γιάννης Βογιατζής (ΣΕΟ): Κερδίζει τις αγορές το ελληνικό κρασί – Διπλασιάστηκαν τα οινοποιεία σε μια 10ετία

Με το πέρας της συνάντησης, ο ΣΕΟ επέδωσε στον υπουργό την ολοκληρωμένη πρότασή του για κρίσιμα θέματα που αφορούν στο μέλλον του ελληνικού κρασιού, όπως έχουν αποτυπωθεί στα τρία ψηφίσματα που υιοθετήθηκαν ομοφώνως κατά την ετήσια Γενική Συνέλευσή του στο Ηράκλειο, την 1η Ιουλίου 2024.

Προτάσεις για τη διάσωση και ανάπτυξη του αμπελοοινικού τομέα

Υπενθυμίζεται ότι τα εν λόγω ψηφίσματα αφορούν στα εξής θέματα:

1. Αναγκαιότητα θέσπισης καθεστώτος αναγνωρισμένων ομάδων παραγωγών για του οίνους ΠΟΠ/ΠΓΕ

2. Θέσπιση Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για την Βιωσιμότητα του Ελληνικού Αμπελώνα σε συνθήκες κλιματικής κρίσης

3. Στρατηγικό σχέδιο για τη διάσωση του ελληνικού αμπελώνα στις αστικές, περιαστικές και τουριστικές περιοχές

Ο ΣΕΟ ζήτησε να ληφθούν σοβαρά και άμεσα υπόψη οι συγκεκριμένες προτάσεις για τη διάσωση και ανάπτυξη του αμπελοοινικού τομέα και έλαβε τη διαβεβαίωση από τον υπουργό ότι θα μελετηθούν δεόντως και ότι θα ληφθούν όσα θεσμικά μέτρα είναι αναγκαία για τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας.

Την ΕΔΟΑΟ εκπροσώπησε η πρόεδρος της κα. Κ. Σπυροπούλου, μέλος του ΔΣ του ΣΕΟ, ο αντιπρόεδρος κ. Κ. Ευθυμίου και η διευθύντρια κα. Μαρία Τριανταφύλλου. Ο ΣΕΟ εκπροσωπήθηκε από τον διευθυντή του Θ. Γεωργόπουλο ενώ ΚΕΟΣΟΕ από τον διευθυντή της κ. Π. Κορδοπάτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO