Το ράλι της Berkshire φέτος έχει ξεπεράσει τα κέρδη του S&P 500, με την εταιρεία να πραγματοποιεί ένα από τα καλύτερα ετήσια ξεκινήματά της εδώ και μια δεκαετία. Έχει κερδίσει 30% το 2024, ενώ ο δείκτης αναφοράς της αγοράς αυξάνεται κατά 18%. Η εταιρεία δεν είναι τόσο πίσω από το λεγόμενο Magnificent Seven: ένας δείκτης των μεγαλύτερων τεχνολογικών μετοχών αυξήθηκε κατά 35% φέτος, αναφέρει το Bloomberg.

Γουόρεν Μπάφετ: Η άγνωστη ιστορία του γιου του και ένα μάθημα ζωής

Ο Μπάφετ έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του μετατρέποντας την Berkshire Hathaway από έναν αγωνιζόμενο κατασκευαστή υφασμάτων σε μια κολοσσιαία επιχειρηματική αυτοκρατορία. Διαμόρφωσε την εταιρεία μαζί με τον μακροχρόνιο επιχειρηματικό συνεργάτη Charlie Munger, ο οποίος πέθανε τον Νοέμβριο σε ηλικία 99 ετών.

Η αγοραία αξία της Berkshire αυξήθηκε κατά περίπου 20% ετησίως από το 1965 έως πέρυσι – σχεδόν διπλάσια από την ετήσια απόδοση του S&P 500 εκείνη την εποχή. Αυτό έχει μετατρέψει τον Μπάφετ σε έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο και ίσως τον πιο παραγωγικό επενδυτή ποτέ.

Η δύναμη του ομίλου έρχεται καθώς αυξάνεται η αισιοδοξία για την οικονομία, με την Federal Reserve να αναμένεται να μειώσει τα επιτόκια στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου. Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών αυξήθηκε σε υψηλό έξι μηνών τον Αύγουστο. Οι επιχειρήσεις της Berkshire εκτείνονται από τον χειριστή στάσης φορτηγών Pilot Travel Centers LLC έως την αλυσίδα παγωτού Dairy Queen και τη μάρκα μπαταριών Duracell.

Η μετοχή έχει προσθέσει περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια δολάρια σε κεφαλαιοποίηση αγοράς μόνο φέτος – ρεκόρ για την εταιρεία, αλλά σε έντονη αντίθεση με την αύξηση σχεδόν 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων της Nvidia.

Οι θεμελιώδεις προοπτικές για τις βασικές δραστηριότητες της Berkshire δεν είναι απαραίτητα πολύ πιο φωτεινές, σύμφωνα με τον αναλυτή του Bloomberg Intelligence, Matthew Palazola, αλλά η εταιρεία διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο «παντός καιρού».

Εν τω μεταξύ, τα χαμηλότερα επιτόκια θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις αποδόσεις του ρεκόρ μετρητών που συγκέντρωσε η Berkshire, μειώνοντας παράλληλα το μερίδιό της στην Apple Inc. και περιορίζοντας τις συμμετοχές της Bank of America Corp. Ο σωρός μετρητών του Μπάφετ ανήλθε σε περίπου 276,9 δισεκατομμύρια δολάρια στα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου που ανακοινώθηκαν στις αρχές Αυγούστου.

Το τεράστιο μέγεθος του μεριδίου της Apple είχε γίνει ανησυχητικό, είπε ο Check, και η κίνηση για τη μείωση αυτής της έκθεσης ήταν συνετή. «Έχει αφαιρέσει μεγάλο μέρος αυτού του κινδύνου από το τραπέζι», δήλωσε ο Check.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή