Έδωσαν τα χέρια η κοινοπραξία Hines -Henderson Park με τον επενδυτικό όμιλο Blackstone, για το ξενοδοχειακό ακίνητο Grand Hyatt Athens στη Λεωφόρο Συγγρού.

Το Grand Hyatt Athens είναι το πρώτο 5στερο ξενοδοχείο πόλης που αποκτά η Blackstone στη Μεσόγειο επιλογή που αντικατοπτρίζει την ελκυστικότητα των επιδόσεων της μονάδας που την διαχειρίζεται από το 2017 ο όμιλος Knossian -Kokari του Γιάννη και Τίνας Δασκαλαντωνάκη. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τέλους του τρέχοντος έτους

Το Grand Hyatt Athens

Το ξενοδοχείο που αποκτήθηκε σαν ακίνητο από την Henderson Park και Hines το 2017 μετά από πλειστηριασμό έναντι 33,5 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν επενδύσεις επέκτασης συνολικού ύψους 140 εκατ. ευρώ, σε διπλανό ακίνητο φτάνοντας τα 528 δωμάτια, αλλάζει χέρια με ένα τίμημα στα 230 εκατ. ευρώ με την κοινοπραξία Henderson Park και Hines να επιτυγχάνει ιδιαίτερα ικανοποιητική απόδοση, στην ωρίμανση ακριβώς της επένδυσης της.

Να σημειωθεί πάντως οι Hines και Henderson επιμένουν να επενδύουν στην ελληνική αγορά ακινήτων και ξενοδοχείων.

Η Knossian του Γιάννη Δασκαλαντωνάκη

Οι δυο εταιρείες ελέγχουν επιπλέον έξι ξενοδοχεία στην Κρήτη με 1.094 δωμάτια, τα οποία διαχειρίζεται και αυτά η Knossian του Γιάννη Δασκαλαντωνάκη.

Πρόκειται για τα Nico Seaside Resort Crete Mgallery – Agios Nikolaos με 141 δωμάτια το Apollonia Beach Resort and Spa στο Ηράκλειο με 336 δωμάτια, το Santa Marina στο ηράκλειο, το Sitia Beach Resort and Spa στη Σητεία το μοναδικό 5στερο στην περιοχή με 165 δωμάτια, το Capsis Out of the Blue στο Ηράκλειο και το Intercontinental Crete, το οποίο αποτελεί το δεύτερο property της διεθνούς αλυσίδας στην Ελλάδα και το πρώτο της, τύπου resort στη χώρα.

Επίσης οι Henderson Park και Hines συνεργάζονται με την Greece Sotheby’s International Realty για στο project κατοικιών Apollo Hills,Hines στη Βούλα.

Η Knossian εκτός από την διαχείριση ξενοδοχείων έχει υπό ιδιοκτησιακά έλεγχο και τρείς μονάδες στο εξωτερικό και συγκεκριμένα το Sofia Hotel Balkan ένα εμβληματικό ξενοδοχείο στο κέντρο της Βουλγαρικής πρωτεύουσας, δυναμικότητας 241 δωματίων, το Maison Mgallery Sofia, 99 δωματίων κοντά στο αεροδρόμιο της Σόφιας και το Metropol Palace στο Βελιγράδι με 198 δωμάτια και 38 suites .

Η Blackstone και το Ledra Marriott…

Η Blackstone ελέγχει στον ξενοδοχειακό τομέα της Μεσογείου μέσω της Hotel Investment Partners (HIP), 73 ξενοδοχεία σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία με ένα συνολο 22.000δωματίων. Η Black Stone ελέγχει και άλλες εταιρείες με ξενοδοχειακά assets στην Ευρώπη, με την τελευταία εξαγορά της να είναι αλυσίδα ξενοδοχείων στη Μεγάλη Βρετανία.

Το ξενοδοχείο Grand Hyatt Athens αναπτύχθηκε στο «σκελετό» ενός ιστορικού αθηναϊκού συγκροτήματος του πρώην Ledra Marriott (και αργότερα Athens Ledra). Λιγα χρόνια μετά τον πλειστηριασμό οι νέοι ιδιοκτήτες Hines και Henderson εξαγόρασαν και το γειτονικό ακίνητο, που φιλοξενούσε κινηματογράφο multiplex, το οποίο επίσης διαμορφώθηκε σε ξενοδοχείο ανεβάζοντας σημαντικά την συνολική δυναμικότητα του Grand Hyatt Athens.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις