H Aγγελική Καλλιγιαννάκη ορίστηκε νέα επικεφαλής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ).

Ελληνικός Χρυσός: Συμφωνία με ΕΤΑΑ για στρατηγική επένδυση 60 εκατ. δολ.

Η κα Καλλιγιαννάκη υπηρετεί σήμερα ως Associate Director, Senior Banker, στην ομάδα Παραγωγής και Υπηρεσιών στην EBRD. Θα ξεκινήσει τον νέο της ρόλο την 1η Σεπτεμβρίου, αντικαθιστώντας την Andreea Moraru, η οποία ανακοινώθηκε πρόσφατα ως Περιφερειακή Διευθύντρια της Τράπεζας για την Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής.

Η Αγγ. Καλλιγιαννάκη συνέβαλε ουσιαστικά στις δραστηριότητες της ΕΤΑΑ στην Ελλάδα, ξεκινώντας και κλείνοντας ένα ευρύ φάσμα έργων

Η κα Καλλιγιαννάκη εντάχθηκε στην ΕΤΑΑ το 2013 και έκτοτε έχει διατελέσει αρκετούς ρόλους στην EBRD, όπως στη Διαχείριση Κινδύνων, στο Υπουργείο Οικονομικών και στο περιφερειακό γραφείο της EBRD στη Βαρσοβία, πριν μεταφερθεί στην Αθήνα το 2016.

Πριν από την ένταξή της στην ΕΤΑΑ , εργάστηκε για την S&P’s Capital IQ ως ποσοτική αναλύτρια και στη Μονάδα Αποτίμησης Παραγώγων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Στο σημερινό της ρόλο, η κα Καλλιγιαννάκη συνέβαλε ουσιαστικά στις δραστηριότητες της Τράπεζας στην Ελλάδα, ξεκινώντας και κλείνοντας ένα ευρύ φάσμα έργων. Διαδραμάτισε επίσης κεντρικό ρόλο στην εφαρμογή του Ελληνικού Πλαισίου Συγχρηματοδότησης της Διευκόλυνσης Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η Αγ. Καλλιγιαννάκη για τα νέα της καθήκοντα στην ΕΤΑΑ

Η κα Καλλιγιαννάκη αναφερόμενη στα νέα της καθήκοντα τόνισε: «Είναι τιμή μου που αναλαμβάνω αυτόν τον ρόλο και ηγούμαι των προσπαθειών της EBRD για τη στήριξη της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα. Η εστίαση θα είναι στη μεγιστοποίηση του αντικτύπου μας, χτίζοντας στις ισχυρές σχέσεις που έχουμε δημιουργήσει με τις ελληνικές αρχές, εταιρείες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Μαζί με την ταλαντούχα ομάδα της Αθήνας, δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε ότι η Τράπεζα θα παραμείνει αξιόπιστος εταίρος στη στήριξη της μακροπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας».

Η EBRD (ΕΤΑΑ) ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα σε προσωρινή βάση το 2015 για να στηρίξει την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Μέχρι σήμερα, η Τράπεζα έχει επενδύσει περισσότερα από 7,8 δισ. ευρώ σε 114 έργα στους εταιρικούς, χρηματοοικονομικούς, ενεργειακούς και υποδομές τομείς της ελληνικής οικονομίας.

Τα κυριότερα σημεία του έργου της Τράπεζας στη χώρα περιλαμβάνουν συναλλαγές για εξυγίανση μη εξυπηρετούμενων δανείων, τιτλοποιήσεις και επενδύσεις σε εκδόσεις ομολόγων. εμβληματικά έργα ακινήτων όπως το Ελληνικό και ο Πύργος του Πειραιά. το μεγαλύτερο έργο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της χώρας, στην Κοζάνη. και χρηματοδότηση του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος, της ΔΕΗ, της Viva Wallet και άλλων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις