Σε εμπρησμό φαίνεται πως αποδίδεται η πυρκαγιά στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Tsakiris Family A.E., στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης, στις 22 Αυγούστου, και για την πράξη αυτή υπήρξε τα προηγούμενα 24ωρα ανάληψη ευθύνης με κείμενο σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, το οποίο υπογράφει η αυτοαποκαλούμενη ομάδα ΜΑΖ (Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων).

Στο κείμενο που αναρτήθηκε τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι η πράξη συνδέεται με την θανάτωση ζώων, ενώ εξαπολύονται απειλές για ανάλογη ενέργεια στο μέλλον σε περίπτωση που, όπως αναφέρεται, «το ξαναχτίσετε», σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά έπληξε τις εγκαταστάσεις της εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης, ουσιαστικά δηλαδή την έδρα της «ΑΒΓΑ ΤΣΑΚΙΡΗ Α.Ε.».

Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα, με τη διοίκηση να κάνει αγώνα δρόμου ώστε  να μην δημιουργηθούν κενά στην τροφοδοσία της αγοράς.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε λίγες ώρες μετά την πυρκαγιά, ο CEO της εταιρείας Παύλος Τσακίρης γνωστοποίησε πως από τη φωτιά καταστράφηκαν ολοκληρωτικά οι εγκαταστάσεις όπου φιλοξενούνταν τα γραφεία της διοίκησης, η τυποποίηση των αβγών, καθώς και οι υποδομές των logistics.

Υπενθυμίζεται ότι με επόμενη ανακοίνωσή της, με ημερομηνία 25 Αυγούστου, στρέφεται εναντίον της οργάνωσης Greenpeace η οποία με ανάρτηση στο linkedin αμφισβήτησε ότι δεν κάηκαν κοτόπουλα και υποστήριξε ότι «χιλιάδες κότες είχαν ένα βασανιστικό τέλος», καθώς κάηκαν ζωντανές μέσα στα κλουβιά τους.

Η εταιρεία διέψευσε τους ισχυρισμούς της οργάνωσης τονίζοντας ότι «επιφυλάσσεται κάθε νομίμου δικαιώματος που τυχόν προκύπτει από το ισχύον νομικό πλαίσιο».

Ο υπεύθυνος marketing της Tsakiris Family, Δημήτρης Ζακαλκάς ενημερώνει τους ακόλουθους της Greenpeace στο Linkedin, πως οι κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας που υπέστησαν όντως ολοκληρωτική καταστροφή ουδεμία σχέση έχουν με τα 19 πτηνοτροφεία της εταιρείας που βρίσκονται σε διαφορετικές τοποθεσίες, υπενθυμίζοντας την ανακοίνωση του CEO της εταιρείας.

Προσθέτει πως, το ότι δεν υπήρχαν κοτόπουλα στις εγκαταστάσεις που κάηκαν αποδεικνύεται από το τηλεοπτικό υλικό καναλιού Πανελλαδικής εμβέλειας που μετέδιδε ζωντανά τη φωτιά, και διαβεβαιώνει πως το ζωικό κεφάλαιο αποτελεί καθημερινή φροντίδα και τεράστια ευθύνη συμβατική αλλά και προσωπική των επιχειρηματιών ώστε να διαβιούν με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ευζωίας των πτηνών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις